data-srcset
Samsung Galaxy Tab S2
December 2015Samsung Galaxy Tab S2

God vin på ny flaske

Samsung Galaxy Tab S2 er stort set samme tablet som den første Galaxy Tab S. Den er bare pakket lidt anderledes ind.

Flot, skarp skærm med kraftige farver og god kontrast. Desuden er den lynhurtig og vejer næsten ingenting. Nok også den slankeste tablet på markedet i skrivende stund.
Et ret kedeligt og tarveligt design, som ærlig talt ikke skriger af næsten 5.000 kroner.
Bedste priser

Sidste år kårede vi Samsung Galaxy Tab S som Årets Bedste high-end tablet, og vi omtalte den udførligt både i vores trykte magasin og på web. Nu sidder vi så med efterfølgeren, Galaxy Tab S2, i hænderne, og det er virkelig fristende at finde sidste års anmeldelse frem og så bare markere teksten og trykke kopier/indsæt.

På overfladen er der godt nok sket en smule, men indmaden i Tab S2 er stort set identisk med konfigurationen i sidste års Tab S, og på et enkelt punkt er Tab S2 strengt taget blevet dårligere end sin forgænger. Det vender vi tilbage til.

 

Ligheder og forskelle

Først skal vi lige have alle lighederne på plads. Tab S kom med 1,9 GHz + 1,3 GHz octa-core processor og 3 gigabyte ram. Det gør Tab S2 også. Tab S havde 8 megapixel kamera på bagsiden og 2,1 megapixel frontkamera, det har Tab S2 også. Sidste års model kom både med og uden 4G/LTE, men altid med Wi-Fi (802.11 ac/a/b/g/n), Bluetooth, GPS og GLONASS, og det gør Tab S2 selvfølgelig også. Dog har Bluetooth sneget sig op til version 4.1, hvor Tab S måtte nøjes med version 4.0.

På et par punkter er Tab S2 trods alt blevet forbedret. Dette års model er født med Android Lollipop, hvor Tab S kom med Android KitKat, og hvor Tab S kun havde 16 gigabyte indbygget lager som standardkonfiguration, har Samsung flottet sig med Tab S2 og givet den 32 gigabyte. Både dette og sidste års modeller understøtter udvidelse af lagerpladsen via microSD-kort op til 128 gigabyte.

Og så er der den vigtigste forskel, som altså også er en forringelse, hvis det skal være helt rigtigt. Tab S kom nemlig med 10,5 tommers Super AMOLED skærm i en opløsning på 2560 x 1600 pixel og en pixeltæthed på 288 ppi (pixel pr. tomme). På Tab S2 er skærmen (stadig Super AMOLED) krympet til 9,7 tommer, og opløsningen er nu på 2048 x 1536 pixel med en pixeltæthed på 264 ppi.

Altså mindre skærmareal og mindre opløsning end hos forgængeren, som vi jo ellers roste til skyerne for dens fantastiske skærm. Underligt.

annonce

 

annonce

The plot thickens

Og dog. For det, der er i virkeligheden er sket, er at Samsung har lavet en iPad Air-klon. Skærmformatet er ændret fra det lange, smalle 16:10, som Samsung ellers tidligere har promoveret som perfekt til film og gaming, til samme 4:3 formatforhold som på Apples iPad.

Pludselig er 4:3 det nye sort for Samsung, som på firmaets webside roser det nye skærmformat, bl.a. for at gøre det “muligt at se mere af indholdet på skærmen ved hvert scroll” og for at være “ideelt til kontoropgaver”. Det er nok derfor, man får Microsoft Office gratis med i pakken.

Vi er sikre på, at Apple giver dem ret, men det gør vi faktisk også. Galaxy Tab S2 er ikke den første Samsung-tablet i 4:3 format, vi har testet (vi forsøger at glemme alt om den rædsomme Galaxy Tab A, men det er svært), men at Samsung nu har valgt 4:3 formatet til deres absolutte topmodel, er et vink med en vognstang: iPad’ens formfaktor har vundet tablet-krigen, og de smarte skifter spor, mens de stadig kan nå det.

 

annonce

En prototype

At Samsung Galaxy Tab S2 har lidt mindre skærm end forgængeren, betyder også, at den er blevet lidt mindre. Utroligt nok er den også slankere (blot 5,6 mm mod sidste års 6,6 mm – vi er ikke sikre, men det gør vist nok Galaxy Tab S2 til verdens aktuelt slankeste tablet) og lettere, hvilket betyder, at batteriet også er blevet mindre. Dog er det ikke gået mærkbart ud over batterilevetiden.

Hvad design og materialevalg angår, har Galaxy Tab S2 en hel del mere tilfælles med Tab S end med den iPad Air 2, den så gerne vil læne sig op ad.

Tablet’en er fremstillet af plastic med en tynd ramme af aluminium – præcis ligesom Tab S – men efter vores mening kunne Samsung godt have brugt et par dage eller uger mere på design og konstruktion, for Tab S2 ligner ærlig talt noget, der er smidt sammen af de rester, man har i køleskabet. En prototype frem for et færdigt produkt.

 

Kopier/indsæt

Men herudover kan vi kun gentage al den ros, som også blev sidste års Tab S til del.

Galaxy Tab S2 har – det formindskede antal billedpunkter til trods – stadig en af markedets flotteste tablet-skærme, som både er lysstærk og krystalklar med fantastisk kontrast. Fingeraftrykslæseren er igen kombineret med hjem-knappen, og den fungerer stadig upåklageligt og kan både bruges til at låse og oplåse enheden.

Ydelsen målt med benchmark-programmer som AnTuTu og Geekbench 3 er helt i top. I Geekbench opnår Tab S2 en score på 1.161 (single-core) og 4.382 (multi-core), hvilket er i samme boldgade som Sony Xperia Z4 Tablet (1.279/3.949), som vi ellers har betragtet som årets hurtigste Android-tablet, og selv iPad Air 2 (1.812/4.477) må føle sig åndet i nakken. I Geekbench-batteritesten klarer Tab S2 5 timer og 56 minutter for fuld damp, inden batteriet må opgive ånden.

De gode testresultater bekræftes ved daglig brug, hvor vi ikke oplever nogen slinger i valsen. Hverken når der navigeres rundt mellem hjemmeskærme og menuer, når der surfes på internettet med mange faneblade åbne på én gang, eller når vi kører store, grafiktunge spil som Asphalt 8 og Air Supremacy.

 

Konklusion

Sidste år var Galaxy Tab S en kærkommen nyhed på tablet-markedet. Endelig havde Samsung et produkt, der kunne tage kampen op mod Apples iPad. I år har Samsung taget alle de elementer fra den første Tab S, der virkede, og så ændret på formfaktoren, så Tab S2, hvad angår brugeroplevelsen, er blevet mere lig konkurrenten. Det er et klogt valg og en god kombination.

Desværre er design og materialevalg blevet lidt glemt i den proces, så Tab S2 ikke ligefrem opleves som et premiumprodukt. Men hvis man kan vende det døve øre til den kritik og fokusere på, hvor hurtig og brugervenlig Galaxy Tab S2 er med sin superskarpe skærm, sin ottekernede processor og sit lette, slanke ydre, så har vi vist alligevel at gøre med et produkt, der fortjener at få en varm anbefaling med på vejen.

Samsung Galaxy Tab S2 findes også i en udgave med 8 tommers skærm.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log indfor at læse videre.

Test-abonnement
3 uger for 3 kr
Få fuld adgang på alle enheder.
6 måneder
Kun 44,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 6 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.
12 måneder
Kun 40,- mnd
Få adgang til alle tests og nyheder på Lyd & Billede i 12 måneder
Få fuld adgang på alle enheder.

Fakta

 • Operativsystem: Android 5.0.2 Lollipop
 • Skærm: 9,7" Super AMOLED, 2048 x 1536, 264 ppi
 • Processor: 1,9 GHz + 1,3 GHz Exynos 533 octa-core
 • Hukommelse: 3 GB ram / 32 GB lager (+ microSD op til 128 GB)
 • Kamera: 8 MP (bag), 2,1 MP (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.1, GPS, GLONASS
 • Mål: 237,3 x 169 x 5,6 mm
 • Vægt: 392 g
 • Batteri: 5870 mAh

Pris

4599 ,-

Bedste priser

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
   data-srcset
  4 jule-tablets En tablet til jul
  Også i denne test:
   data-srcset
  Lenovo Yoga Tab 3 8"
  Når Lenovo byder op til dans, er det åbenbart to skridt frem og et tilbage.
   data-srcset
  ASUS ZenPad 10
  Smid ikke kvitteringen væk
  ASUS ZenPad 10 er ikke god nok til prisen.
   data-srcset
  Apple iPad mini 4
  iPad mini 4 tager sig godt betalt for sidste års teknologi.

  Alternativer til Samsung Galaxy Tab S2

   data-srcset

  Se, den bedste iPad til prisen!

  Apples billigste iPad har fået et par væsentlige opdateringer, som gør den til et endnu bedre køb, end den var i forvejen.

   data-srcset

  Den nye iPad Air er en smart afvejning af størrelse, ydelse, funktioner og pris.

   data-srcset

  Endelig en mini-model af iPad, der ikke går på kompromis på ydelse eller skærm.

  (Foto: Producent)

  Microsoft Surface Pro 6 er den bedste hybridcomputer på ­markedet. Men den trænger til fornyelse.

  (Foto: Producent)

  Apples nye tablet er smartere, mere kompakt, mere moderne og næsten unødvendigt hurtig.

  (Foto: Producent)

  Skal man have en Android-tablet, der rent faktisk duer til arbejde, så er Tab S4 det bedste valg.

  (Foto: Producent)

  Som de vanemennesker vi er, er det svært at skifte platform.

   data-srcset

  Samsungs tablet kan tåle at blive tabt på gulvet og smurt ind i mudder.

  (Foto: Producent)

  Kan man få en tablet, der er lige så god som den nye lavpris-iPad, og til de samme penge?

  (Foto: Samsung)

  Hvor fremragende selve enheden end er, så er Android-oplevelsen på en tablet ikke noget særligt.