TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Samsung Galaxy S6 edge+

Større er ikke altid bedre

En større skærm giver højere pris, men gør ikke Galaxy S6 edge+ bedre end sin fremragende lillebror.

Lyd & Billede mener
+Lækker buet og ekstremt detaljeret skærm. Fantastisk kamera og utrolig ydelse. En premium-mobil, der tiltrækker sig opmærksomhed.
-Den buede skærm giver en meget høj pris. Mangler Note-modellens smarte funktioner, der letter arbejdet. Ingen hukommelseskortplads og kun middelgod lyd.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 5.1.1 Lollipop
  • Skærm: 5,7" S-AMOLED, 1440 x 2560, 518 ppi
  • Processor: 1,5 + 2,1 GHz Exynos 7420 octa-core
  • Hukommelse: 4 GB ram / 32-64 GB lager
  • Kamera: 16 MP f/1.9 + 5 MP
  • Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2 LE, NFC
  • Mål og vægt: 154 x 76 x 6,9 mm / 153 g
  • Batteri: 3000 mAh, 20 timers tale
Vejl. pris 6999

Da vi tidligere i år testede Galaxy S6 edge, blev vi behageligt overrasket. Tidligere Galaxy-modeller var ganske vist teknisk gode, men havde ikke den premium-følelse, som man kan tillade sig at kræve af en relativt dyr topmodel. Det havde den almindelige S6 og i endnu højere grad edge-modellen derimod. For første gang virkede den som den luksusmobil, man gerne vil have.

Nu kommer S6 edge+ så, som simpelthen er en storebror i phablet-størrelse.

S6_edge_plus_005_L-Perspective_gold-WEB

Eftersom telefonen er så slank, føles den ikke uhåndterbar. De afrundede kanter er også med til at gøre den ekstra rar at holde på. Takket være den robuste aluminiumramme er den vridstærk og virker pålidelig.

Skærmstørrelsen gør, at man kan have en masse på skærmen, og takket være den ekstreme opløsning er alting knivskarpt. Ligesom tidligere er skærmen i en klasse for sig med naturtro farver samt fremragende sortniveau og kontrast.

sushi-light-s6-edge--990x505 sushi-light-iphone6-990x505 sushi-dark-s6-edge--990x505 sushi-dark-iphone6-990x505
<
>
Samme sushi i god belysning, men fotograferet med iPhone 6. Foto: Jonas Ekelund.

I brug

Da det indvendige er ligesom før, vil vi ikke spilde plads på at sige det samme igen om kameraet, lyden eller ydelsen. Vi nøjes med at sammenfatte, at kameraet er et af de bedste, vi har testet, og ydelsen er helt i top. Lyden er derimod et svagt punkt.

Galaxy-S6-edge-_back_White-Pearl-WEB

Til forskel fra Galaxy Note Edge tilfører den buede skærm desværre ikke særlig mange virkelig nyttige funktioner. Man kan ganske vist se, om en favoritkontakt ringer, og få et nat-ur. Men det er næppe noget, der gør, at man vælger en S6 edge+ frem for en Note.

En af de vigtigste grunde til, at man vil have en phablet, er jo, at man skal kunne bruge den i stedet for en tablet. Og for at kunne arbejde på den er en pen vigtigere end en buet skærm.

 

Konklusion

Galaxy S6 edge+ er en lige så fantastisk mobiltelefon som S6 edge i normalstørrelse, og derfor får den fremragende karakterer. Men vi giver ikke nogen anbefaling af én grund: Vi kan ikke forstå, hvorfor Samsung har valgt ikke at lancere Note 5, men i stedet har givet os denne phablet. Hvis man vil have en kæmpetelefon, så er det jo for at arbejde på den, og til det formål er Note meget bedre end edge.

Når prisen kommer op i denne størrelsesorden, er det ikke nok, at den ser lækker ud.

https://www.youtube.com/watch?v=_Q-p-zkydLQ

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.