Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

Moto 360 vs. Sony SmartWatch 3

To alen af ét stykke

Forskellene er små på to smart-ure, der begge er baseret på Android Wear.

Begge smart-ure er baseret på Android Wear, og dermed har de langt det meste af funktionaliteten tilfælles. Overordnet vil det sige, at langt det meste interaktion, man har med begge smart-ure, er baseret på push-notifikationer fra mobilen, og selv om Moto 360 og Sony SmartWatch 3 ikke er helt identiske på dét punkt, skal det understreges, at ingen af urene fungerer tilfredsstillende uden at være koblet til en Android-baseret smartphone.

Android Wear understøtter en masse apps som f.eks. Facebook, Email, Kalender, Google Maps og Google Now, og i det daglige interagerer man typisk med smart-uret, når den ene eller den anden app pusher en notifikation fra mobilen. Hvis der er kommentarer til et opslag, som jeg har lavet på Facebook, kan jeg læse dem hurtigt på uret, og hvis der er kommet en e-mail, kan jeg læse den og sågar svare på den direkte fra håndleddet – i teorien i hvert fald.

Selvsagt har ingen af urene noget tastatur, så hvis jeg vil svare på en e-mail eller sende en SMS, må jeg gøre det via stemmestyring, og det er langtfra optimalt. Dels tror jeg grundlæggende ikke på stemmestyring som brugbar interaktion mellem mennesker og deres gadgets, og dels fungerer det i praksis ikke særlig godt – hverken på Moto 360 eller Sony SmartWatch 3.

Stemmegenkendelsen er som udgangspunkt ret elendig, og det bliver endnu værre, hvis man opholder sig udendørs, for baggrundsstøj gør stemmestyringen helt ubrugelig. Og eftersom det egentlig er tanken bag Android Wear, at stemmestyring skal være en central del af betjeningen, så lægger det unægtelig en dæmper på begejstringen over brugeroplevelsen.

Og der er da heller ingen grund til at kredse yderligere om den varme grød. Hverken Moto 360 eller Sony SmartWatch 3 kommer tæt på at score topkarakterer. Testen viser snarere, hvilket af smart-urene der er det mindst ringe. Android Wear har lang vej endnu, hvis smart-ure baseret på platformen skal blive andet og mere end en gimmick.

Annonce

Produkter i denne test

Moto 360

Mest af alt et ur

Moto 360 er det pæneste smart-ur, vi har prøvet til dato.

Klassisk urdesign kombineret med ekstra funktioner som pulsmåler og trådløs opladning.
Batteritiden er ikke den bedste, og Android Wear skal blive meget bedre, før vi synes, det er virkelig smart.

Sony SmartWatch 3

Vil se dig svede

Sony SmartWatch 3 kan holde til lidt af hvert og vil gerne med til træning.

Er vand- og støvtæt og ret robust. Kommer med indbygget GPS, og batteriet holder to dage. Den transflektive skærm er god i sollys.
Lidt af en øjebæ, som ikke kan bruges med almindelige urremme. Tåbeligt, at det mangler pulsmåler, når det nu mest henvender sig til sportsfolk.
forfatter

(f. 1973): Strategidirektør for Publish AS og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.