: Marshall London

London Calling

En sej musikafspiller med rock’n’roll-attitude lukket inde i en middelmådig mobiltelefon.
Lyd & Billede mener
Rigtig god til musik og lyd generelt. Skiller sig ud fra mængden og passer til målgruppen.
Overraskende svag og langsom hardware. Kameraet imponerer ikke. Man betaler for mærket og livsstilsværdien.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 5.0.2 Lollipop
  • Skærm: 4,7" IPS, 720 x 1280, 312 ppi
  • Processor: 1,2 GHz Snapdragon 410 quad-core
  • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager (+ op til 64 GB via microSD)
  • Kamera: 8 MP + 2 MP
  • Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi n, Bluetooth 4.1
  • Mål og vægt: 140 x 70 x 9,45 mm / 145 g
  • Batteri: 2500 mAh, 12 timers tale, 450 timers standby
Annonce
Annonce
forfatter

Marshall Headphones – der er hjemmehørende i Sverige – kender vi som producent af gode, seje trådløse højttalere og hovedtelefoner med samme attitude som de klassiske guitarforstærkere. Derfor er det lidt overraskende, at den næste produktgruppe, de har kastet sig over, er noget så radikalt anderledes som mobiltelefoner.
Men der er selvfølgelig lokal ekspertise. Telefonen er designet i Sverige, mens teknologien kommer fra veteraner med en baggrund hos Nokia.

Udseende og konstruktion
Som ventet skiller Marshall London sig ud fra mængden. Forsiden ligner sort metal, og siderne er dækket af et gribevenligt materiale. Bagsiden er ganske vist af plast, men er mønstret, så den ser ud og føles som det læder, der dækker de klassiske højttalere. Den kan tages af, så man kan komme til kortpladser og batteri.
Telefonen virker solid, men det lykkes den ikke rigtig at give den luksusfølelse, der får os til at synes så godt om højttalerne.

marshall-london-smartphone-01-460x307
Foto: Marshall

Skærm
I en tid, hvor konkurrenterne lancerer skærme med 4K-opløsning, virker det lidt mærkeligt, at London nøjes med 720p. På den anden side er skærmen ikke specielt stor, så en pixeltæthed på 312 ppi rækker faktisk ganske langt til hverdagsbrug.

Desværre er billedkvaliteten ikke på niveau med konkurrerende modeller i samme prisklasse. Betragtningsvinklen er ikke specielt god, og farverne virker lidt udvandede.

Kamera
Selv kameraet har lavere opløsning end mange af konkurrenterne, men det synes vi er et mindre problem. Det er yderst sjældent, man har brug for mere opløsning, især hvis billederne skal ses på en skærm.

Annonce

Så er det værre, at billedkvaliteten på fotos er under middel, og at kamera-app’en ikke tilbyder nogen specielle funktioner. Der skulle dog være en opdatering på vej, som forhåbentlig ikke kun tilfører nye funktioner, men også giver bedre billedprocessering.

Madbillede i god belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Madbillede i god belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Madbillede i dårlig belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Madbillede i dårlig belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Lyd
Heldigvis har Marshall lagt så meget desto mere arbejde i at gøre London til den bedste mobil til musik. De fremadrettede stereohøjttalere kan spille forbavsende højt og er helt på linje med vores tidligere favorit HTC One.
Mere unikt er det, at den har to hovedtelefonstik, så man kan lytte sammen, men skrue op og ned individuelt. Volumenkontrollen er en gedigen messingdrejeknap, og indvendig sidder en separat dedikeret lydchip fra Cirrus Logic.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Desuden er der en særlig knap, der tager dig direkte til Marshalls musikcentral, hvor de har samlet musik-apps som Spotify og SoundCloud. Her er der også links til andre Marshall-apps, volumenkontroller til hovedtelefonerne og en fembånds equalizer, så man kan tilpasse lyden til forskellige musikgenrer.

London er også udstyret med gode mikrofoner. Og som en bonus medfølger de usædvanlig gode in-ear høretelefoner Mode EQ.

marshall_London_rgb_webb_22

Annonce

I brug
Trods Marshalls ambition om at holde antallet af unødvendige apps nede er der overraskende mange med. Selvfølgelig indrettet til musik. Bl.a. DJ-app’en Edjing, Fnac Jukebox samt LoopStack, som lader dig blande forskellige lydspor sammen.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Med undtagelse af egne baggrunde har de holdt Android-brugerfladen temmelig ren og uforandret. Det betyder, at Marshall kan love hyppige opdateringer, hvilket virker betryggende.

Ydelse
Af uransagelige årsager er telefonen udstyret med en temmelig middelmådig Snapdragon 410 processor, hvilket er det samme, som der sidder i konkurrenternes modeller til den halve pris. Derfor fik vi også moderate Geekbench-resultater på henholdsvis 502 (single-core) og 1.531 (multi-core).

Antutu-Marshall-London

I den mere virkelighedsnære Browsermark blev det til 1.180 point, hvilket er på niveau med Huaweis betydelig billigere Honor-modeller. Batterilevetiden er derimod blandt de bedre.

Annonce

Konklusion
Marshall London er ikke en telefon, man køber, fordi den vinder præstationstests, har fantastiske kamerafunktioner eller giver meget for pengene. Det er et livsstilsprodukt til dem, der hænger ud på rockklubber eller drømmer om at blive guitarhelte.

Den ser sejere ud end nogen anden mobil og har unikke funktioner til at høre musik – og en lydkvalitet, der matcher. Men som smartphone er den ærlig talt mere slagerparade end heavy metal.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

De billige trådløse Sound Blaster JAM V2 duer også fint til hjemmekontoret.
At forbedre i forvejen fremragende hovedtelefoner som Focal Clear kan ikke være nemt. Men Focal mener, at Clear MG er bedre på alle måder.
Trådløse hørepropper med Marshall-lyd og app-betjening.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.