Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi
L&B Home’s julekalender: Låge 08Deltag

: Marshall London

London Calling

En sej musikafspiller med rock’n’roll-attitude lukket inde i en middelmådig mobiltelefon.

Skrevet af / 08/09/2015 - 19:27
Marshall London
Jonas Ekelund

Marshall Headphones – der er hjemmehørende i Sverige – kender vi som producent af gode, seje trådløse højttalere og hovedtelefoner med samme attitude som de klassiske guitarforstærkere. Derfor er det lidt overraskende, at den næste produktgruppe, de har kastet sig over, er noget så radikalt anderledes som mobiltelefoner.
Men der er selvfølgelig lokal ekspertise. Telefonen er designet i Sverige, mens teknologien kommer fra veteraner med en baggrund hos Nokia.

Udseende og konstruktion
Som ventet skiller Marshall London sig ud fra mængden. Forsiden ligner sort metal, og siderne er dækket af et gribevenligt materiale. Bagsiden er ganske vist af plast, men er mønstret, så den ser ud og føles som det læder, der dækker de klassiske højttalere. Den kan tages af, så man kan komme til kortpladser og batteri.
Telefonen virker solid, men det lykkes den ikke rigtig at give den luksusfølelse, der får os til at synes så godt om højttalerne.

marshall-london-smartphone-01-460x307
Foto: Marshall

Skærm
I en tid, hvor konkurrenterne lancerer skærme med 4K-opløsning, virker det lidt mærkeligt, at London nøjes med 720p. På den anden side er skærmen ikke specielt stor, så en pixeltæthed på 312 ppi rækker faktisk ganske langt til hverdagsbrug.

Desværre er billedkvaliteten ikke på niveau med konkurrerende modeller i samme prisklasse. Betragtningsvinklen er ikke specielt god, og farverne virker lidt udvandede.

Kamera
Selv kameraet har lavere opløsning end mange af konkurrenterne, men det synes vi er et mindre problem. Det er yderst sjældent, man har brug for mere opløsning, især hvis billederne skal ses på en skærm.

Så er det værre, at billedkvaliteten på fotos er under middel, og at kamera-app’en ikke tilbyder nogen specielle funktioner. Der skulle dog være en opdatering på vej, som forhåbentlig ikke kun tilfører nye funktioner, men også giver bedre billedprocessering.

Madbillede i god belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Madbillede i god belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Madbillede i dårlig belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede
Madbillede i dårlig belysning. Foto: Jonas Ekelund, Lyd & Billede

Lyd
Heldigvis har Marshall lagt så meget desto mere arbejde i at gøre London til den bedste mobil til musik. De fremadrettede stereohøjttalere kan spille forbavsende højt og er helt på linje med vores tidligere favorit HTC One.
Mere unikt er det, at den har to hovedtelefonstik, så man kan lytte sammen, men skrue op og ned individuelt. Volumenkontrollen er en gedigen messingdrejeknap, og indvendig sidder en separat dedikeret lydchip fra Cirrus Logic.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Desuden er der en særlig knap, der tager dig direkte til Marshalls musikcentral, hvor de har samlet musik-apps som Spotify og SoundCloud. Her er der også links til andre Marshall-apps, volumenkontroller til hovedtelefonerne og en fembånds equalizer, så man kan tilpasse lyden til forskellige musikgenrer.

London er også udstyret med gode mikrofoner. Og som en bonus medfølger de usædvanlig gode in-ear høretelefoner Mode EQ.

marshall_London_rgb_webb_22

I brug
Trods Marshalls ambition om at holde antallet af unødvendige apps nede er der overraskende mange med. Selvfølgelig indrettet til musik. Bl.a. DJ-app’en Edjing, Fnac Jukebox samt LoopStack, som lader dig blande forskellige lydspor sammen.

Foto: Marshall
Foto: Marshall

Med undtagelse af egne baggrunde har de holdt Android-brugerfladen temmelig ren og uforandret. Det betyder, at Marshall kan love hyppige opdateringer, hvilket virker betryggende.

Ydelse
Af uransagelige årsager er telefonen udstyret med en temmelig middelmådig Snapdragon 410 processor, hvilket er det samme, som der sidder i konkurrenternes modeller til den halve pris. Derfor fik vi også moderate Geekbench-resultater på henholdsvis 502 (single-core) og 1.531 (multi-core).

Antutu-Marshall-London

I den mere virkelighedsnære Browsermark blev det til 1.180 point, hvilket er på niveau med Huaweis betydelig billigere Honor-modeller. Batterilevetiden er derimod blandt de bedre.

Konklusion
Marshall London er ikke en telefon, man køber, fordi den vinder præstationstests, har fantastiske kamerafunktioner eller giver meget for pengene. Det er et livsstilsprodukt til dem, der hænger ud på rockklubber eller drømmer om at blive guitarhelte.

Den ser sejere ud end nogen anden mobil og har unikke funktioner til at høre musik – og en lydkvalitet, der matcher. Men som smartphone er den ærlig talt mere slagerparade end heavy metal.

Home mener

Rigtig god til musik og lyd generelt. Skiller sig ud fra mængden og passer til målgruppen. Overraskende svag og langsom hardware. Kameraet imponerer ikke. Man betaler for mærket og livsstilsværdien.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Scroll to Top