Engang var LG’s G-serie sjov og nyskabende med mange tekniske nyheder eller dristige eksperimenter som modulært design. Sidste års G6 var en afvigelse fra dette med en god, men temmelig traditionel telefon. Den nye LG G7 ThinQ har ladet vente på sig, hvilket gav forhåbninger om noget spændende. Men den viser sig snarere at være en forsigtig opdatering med nogle få funktioner, der skiller sig ud.
ThinQ er LG’s nye varemærke, som de anvender på alle deres produkter, der har AI-funktionalitet, uanset om det er vaskemaskiner eller mobiltelefoner.
Udseende og konstruktion
Årets Android-mobiler ser alle sammen ud til at være lavet over samme læst med en skærm, der går næsten helt ud til kanterne, og et “hak” (notch) til selfie-kameraet. Ligesom på iPhone X. På bagsiden finder vi stadig to kameraer, men med det ene over det andet i stedet for ved siden af hinanden. Samt en velplaceret fingeraftrykslæser.
Telefonen virker velbygget og er da også støv- og vandtæt ifølge IP68, men er desuden testet efter militære standarder for robusthed. I Skandinavien må vi nøjes med enten den sorte eller den blå model, hvor sidstnævnte er den mest spændende med sin glinsende overflade.
Skærm
Den meget højopløst skærm er den mest detaljerige, vi har set siden Sony Xperia XZ Premium. Farvegengivelsen er god for en LCD-skærm, og den er endda HDR-kompatibel. Men man får ikke samme sortniveau og smæld i billedet som med OLED.
Dens party-trick er lysstyrken, der kan gives et ekstra kick, så den når op på 1000 nit. Det er praktisk, hvis man lige skal læse noget på skærmen i stærkt sollys, men den vender hurtigt tilbage til et mere normalt niveau.
Kameraer
Ligesom på tidligere modeller bruger LG det ekstra kamera som vidvinkelobjektiv. Det er meget nyttigt til at få mere af udsigten med eller tage gruppebilleder uden at skulle gå baglæns.
Den mest bemærkelsesværdige AI-funktion er kameraets genkendelse af objekter for at optimere indstillingerne. Når det virker, vel at mærke, og selv da bliver billederne ofte unaturligt overdrevne. I meget dårlig lys aktiveres Super Bright Mode, som dog også kan slås til manuelt.
Det er en gimmick, vi har set før, men på G7 virker den overraskende godt. Kameraet slår flere pixels sammen for at øge lysfølsomheden, hvilket selvfølgelig reducerer opløsningen. Men resultatet kan faktisk måle sig med kamerakongen Huawei P20 Pro.
HDR-billeder får lidt for lyse skygger. Man kan få gode billeder i normale situationer, men resultatet er lidt uforudsigeligt, hvis man bruger AI-indstillingen. Det bliver bare ikke lige så godt som med de bedste mobiler lige nu.
Lyd
Der, hvor G7 virkelig skiller sig ud fra mængden, er på højttaleren. Telefonens indre anvendes nemlig som resonanskammer, hvilket også gør, at den er væsentlig tykkere end andre smartphones. Hvis man lægger den på et bord, bliver bassen også forstærket, så det bliver rigtig fedt.
Ligesom tidligere har LG dog også satset på god lydteknologi, nu endda med understøttelse af DTS-X. Og fordi de har bevaret hovedtelefonudgangen, kan man få rigtig god surround-lyd, når man ser film.
I brug
Ligesom Samsung har LG sat en dedikeret knap på siden til at aktivere stemmeassistenten. Heldigvis slipper man for den elendige Bixby og får den meget mere anvendelige Google Assistant.
Med et dobbelttryk starter man Google Lens og dens billedanalyse samt objektgenkendelse. Knappen kan desværre ikke omprogrammeres til andre formål, men LG siger, at de er åbne for ideen, hvis der er nok brugere, der beder om det.
Ydelse
Takket være den seneste Snapdragon-processor, der kører med lidt højere hastighed, samt hurtig hukommelse yder G7 aldeles glimrende. Det er faktisk en af de hurtigste mobiler, vi har testet i år, kun slået af OnePlus 6.
Derimod er batterilevetiden ret gennemsnitlig, men heldigvis understøttes både Quick Charge og trådløs QI-opladning.
Konklusion
Problemet for LG er, at G7 ThinQ udsendes som den sidste af årets flagskibstelefoner. Derfor er det lidt svært at blive imponeret af ydelsen, skærmstørrelsen eller andre ting, vi allerede har set hos konkurrenterne. Det, der gør den bedre, er at skærmen er rigtig lysstærk, at den tager de bedste billeder i svagt lys, og at højttaleren kan klare rigtig høj volumen. Derimod er AI-kameraet lidt upålideligt.
Objektivt set er der ikke noget galt med telefonen; den er faktisk fuldt på højde med de bedste på mange områder. Men den ser lidt anonym ud og formår ikke at skabe den wow-faktor, som gør, at folk ubetinget vil købe den i stedet for en anden. Konkurrencen er hård!
Home mener
Hurtig. Robust. Lysstærk skærm. Højlydt højttaler. Tager fremragende billeder i mørke. Intetsigende design. AI-kameraet er uberegneligt.
Vejl. pris 6.400 kr
Specifikationer
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer