BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Huawei P9 Plus

Overbevisende storebror

Huawei P9 Plus er både større og bedre end sin lillebror.

Oktober 2016Huawei P9 Plus

Lyd & Billede mener

Interessant kamerateknologi med kreative muligheder. God byggekvalitet og flere smarte funktioner, bl.a. Press Touch og lynhurtig oplåsning via fingeraftryksaflæser. Og ikke mindst god til prisen.
Måske en kende uambitiøst med Full HD-opløsning, når nu skærmen er 5,5 tommer og af AMOLED-typen. Lyden kunne også have været bedre.
 • Operativsystem: Android 6.0 med EMUI 4.1
 • Skærm: 5,5" AMOLED, 1920 x 1080, 401 ppi
 • Processor: 2,5 + 1,8 GHz Kirin 955 octa-core 64 bit
 • Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lagerplads (+ microSD)
 • Kamera: 2 x 12 MP f/2.2 + 8 MP f/1.9
 • Trådløst: 4G/LTE, 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS
 • Mål: 152,3 x 75,3 x 6,98 mm
 • Vægt: 162 g
 • Batteri: 3400 mAh
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4990 kr

Huawei P9 er den mest ambitiøse smartphone fra den kinesiske mobilproducent til dato. Ikke alene kommer den med en speciel kameraløsning, som er udviklet i samarbejde med den tyske kameraproducent Leica; den findes også i tre forskellige inkarnationer – P9, P9 Lite og P9 Plus – hvoraf sidstnævnte er seriens storebror.

Den har vi nu endelig fået på testbænken, efter at det første testeksemplar blev væk i posten, og den er både større, bedre og dyrere end den almindelige P9. De fleste ting har de to mobiler dog tilfælles.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Udseende og design

Eksempelvis har P9 Plus præcis som P9 et chassis helt i metal med et rent og pænt look, der minder om topklassetelefoner. Det er også lykkedes at gøre den meget tynd og let i forhold til konkurrenterne. Dog er den taktile oplevelse ikke helt på niveau med de dyrere topmodeller. Sagt på en anden måde, så giver metallet lidt for meget efter, når man holder om telefonen.

P9 Plus er både større og tungere end P9, mens tykkelsen på blot 6,98 mm er den samme.

I modsætning til de fleste smartphones, der har deres fingeraftrykslæser siddende på forsiden – som regel integreret i hjem-knappen – har P9 Plus ligesom den almindelige P9 fingeraftrykslæseren siddende på bagsiden. Det fungerer overraskende godt, selv om det kræver, at man løfter telefonen op i hånden for at låse den op. En iPhone eller en Samsung Galaxy, der ligger på bordet, kan man åbne med én hånd, fordi fingeraftrykslæseren sidder på fronten.

Press Touch lader brugeren zoome ind på et billede med en lup-effekt. Jo hårdere man trykker, jo tættere på motivet kommer man. (Foto: Producent)
Press Touch lader brugeren zoome ind på et billede med en lup-effekt. Jo hårdere man trykker, jo tættere på motivet kommer man.

 

Kamera

Der sidder præcis samme hovedkamera i P9 Plus som i P9, og det indebærer, at mobilen har fået to kameralinser på bagsiden akkompagneret af et fremtrædende Leica-logo. Det ene objektiv fungerer på normal vis, mens det andet skyder i monokrom (sort-hvid). Dels kan de to linser bruges til at få bedre fokus, og dels kan billederne fra dem kombineres for at give bedre detaljer og mindre billedstøj.

Brugerfladen er hentet fra Leica-kameraer og byder bl.a. på fuld manuel kontrol over indstillingerne.

Samarbejdet har afgjort betydet et stort skridt fremad for billedkvaliteten – ikke mindst bedre kontrast og skarphed – og det er ikke alene Huaweis bedste kamera hidtil, men også på niveau med de bedste af konkurrenterne. Dog ikke det allerbedste; det har nemlig mindre blænde og færre sensorpunkter end det på Samsung Galaxy S7.

 

De to linser giver billeder med bedre fokus og kontrast – og mindre billedstøj.
De to linser giver billeder med bedre fokus og kontrast – og mindre billedstøj.
Eller man kan nøjes med at bruge den ene linse til at tage monokrome fotos.
Eller man kan nøjes med at bruge den ene linse til at tage monokrome fotos.

Skærm

Huawei P9 havde ikke den mest imponerende skærm. En IPS-skærm på 5,2 tommer og Full HD-opløsning er bestemt ikke ringe, men de absolutte topmodeller blandt Android-mobilerne kappes om de højeste opløsninger og har OLED-skærme.

Derfor er det ikke nogen overraskelse, at P9 Plus også kommer med AMOLED-skærm. Det er trods alt den mest ambitiøse model i Huaweis nye serie, og med en stor skærm på 5,5 tommer med AMOLED-panel kommer den tættere på konkurrenterne, end P9 gjorde. Ikke mindst på grund af skærmbilledets højere kontrast og fantastiske sortniveau. Desværre er der ikke ændret på opløsningen, som stadig er Full HD.

Til gengæld kommer P9 Plus med såkaldt Press Touch, Huaweis pendant til Apples 3D Touch, der lader brugeren trykke lidt hårdere med fingeren på skærmen og dermed fremkalde diverse ekstrafunktioner.

Først og fremmest virker Press Touch med et antal af Huaweis egne apps – såsom Beskeder, Email, Kalender, Kamera, Kontakter og Telefon, hvor man ved tryk på app-ikonet fra hjemmeskærmen kan fremkalde diverse genveje – og så får man også en lækker zoomfunktion, når man kigger på fotos i galleriet. Her kan man simpelthen trykke med fingeren på billedet, og så fremkalder man en lup, som zoomer kraftigere, jo hårdere man trykker. Lækkert.

Desværre findes Press Touch i skrivende stund ikke i nogen tredjepartsapplikationer.

 

Lyd

Mange af konkurrenterne har den senere tid satset kraftigt på lyden, med forbedrede lydkredsløb og certificering for højopløst lyd. Det er dog stadig et område, hvor Huawei halter lidt bagefter.

Der er en standardhøjttaler, som man nok ikke rigtig vil bruge til at høre musik, selv om den er udmærket til hverdagsbrug. Med hovedtelefoner får man en lidt “basset” lyd med kraftig volumen, men også med små forvrængninger i mellemområdet, og som sædvanlig anbefaler vi, at man bruger noget bedre end de høretelefoner, der følger med.

 

I brug

Huawei hører til dem, der stadig anvender deres egen brugerflade – på godt og ondt. På den ene side betyder det, at man kan tilføje egne funktioner; på den anden side betyder det også, at man ikke får Android-opdateringer lige så hurtigt. Om man kan lide, at alle apps ligger på hjemmeskærmene – ligesom iPhone – er nok en smagssag.

Huawei kan godt lide at prale med, at man kan oplåse mobilen med fingeraftrykslæseren hurtigere end nogen anden telefon – et enkelt tryk både tænder skærmen og låser op for mobilen – og det kan vi bekræfte. Det fungerer glimrende, og her kunne konkurrenterne passende aflure Huawei tricket.

Geekbench 3 benchmark-resultat.
Geekbench 3 benchmark-resultat.
AnTuTu benchmark-resultat.
AnTuTu benchmark-resultat.

 

Ydelse

Hvor de fleste konkurrenter i dag kører med Qualcomms Snapdragon-processor, bruger Huawei i stedet deres egen Kirin. På papiret har P9 Plus – med præcis den samme processor som P9, men lidt mere ram med 4 gigabyte – den nyeste teknologi, men i realiteten halter den lidt bagefter ydelsesmæssigt.

I Geekbench 3 ligger den med en score på 1.825 point i single-core og 6.620 point i multi-core helt på niveau med konkurrenter som Samsung Galaxy S7 og Sony Xperia X Performance, men i AnTuTu ser sagen anderledes ud. Her kommer P9 Plus dårligere i mål med et resultat på 98.943 point, mens Samsung Galaxy S7 edge opnår 132.128, og en anden topmodel som HTC 10 får hele 137.414 point.

Ved hverdagsbrug kan vi absolut ikke klage over hastigheden, men vi oplever ikke P9 Plus som lynhurtig.

 

Konklusion

P9 Plus er Huaweis bedste mobil lige nu. Den er ikke bedst på markedet, men den er absolut blandt de ti mest attraktive smartphones lige nu. Selv om P9 Plus ikke er billig i ordets egentlige forstand, koster den stadig noget mindre end konkurrenter som Samsung Galaxy S7 og iPhone 6s, og med få undtagelser kan den næsten det samme. Og så får man oven i købet mere indbygget hukommelse (64 gigabyte) for pengene, selv om lageret også kan udvides via microSD-kort.

Det smarte kamera præsterer ikke optimalt på alle punkter, men kompenserer med kreative muligheder. Hvis du ikke vil spendere en formue på en telefon, men stadig have et kamera i topklassen, kan vi uden tøven råde dig til at investere i Huawei P9 Plus.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
3 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris 9499 kr Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

  reMarkable 2

  Vejl.pris 3380 kr Digital notesblok
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.