TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Huawei P8

Maksimal værdi for pengene

Huawei viser igen, at de kan lave en premium-telefon, der også gør tegnebogen glad.

forfatter
Publiceret 21/04/2015 - 16:15
L&B mener
Kameraet starter lynhurtig og imponerer stort i visse situationer. Smarte funktioner og renskuret brugerflade. God pris for en mobil med uventet luksusfølelse.
Understøtter ikke hurtigere trådløse netværksstandarder. Lidt for lidt indbygget hukommelse. Ydelsen når ikke op på siden af konkurrenterne.
Specifikationer
 • Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
 • Skærm: 5,2" IPS, 1920 x 1080, 424 ppi
 • Processor: 1,5 eller 2,0 GHz Kirin 930 octa-core
 • Hukommelse: 3 GB ram / 16 GB lager (+ microSD op til 128 GB)
 • Kameraer: 16 MP OIS + 8 MP
 • Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi n, Bluetooth 4.1, NFC
 • Mål og vægt: 149 x 72 x 6,4 mm / 144 g
 • Batteri: 2680 mAh
Vejl. pris 3699Pr. 21/04/2015 Produktside

Forgængeren Ascend P7 overraskede os med uventet god byggekvalitet og god ydelse til en ufattelig lav pris. Derfor kårede vi den også til også bedste budgetmobil i 2014. Nu er Huawei P8 her, uden Ascend-navnet, og den ikke bare lever op til vores forventninger. Den overgår dem til fulde. Præstation og specifikationer nærmer sig konkurrenternes flagskibsmodeller, og selv byggekvaliteten er i topklasse. Men prisen har også bevæget sig et nøk opad.

Huawei-P8-Champaign-gold_back-460x230

Udseende og konstruktion
Ascend P7 havde ligesom Sony Xperia Z3 både for- og bagside af glas, hvilket virkede rigtig godt. Nu har kineserne frækt nok indstillet sigtet efter HTC One og iPhone med en krop helt i metal. Bagsidens kanter, der lader antennen få modtagelse, gør at P8 minder ikke så lidt om disse to, men man kan også finde dårligere rollemodeller.

Telefonen virker vridsikker og pålidelig, selv om bagsiden ikke giver samme solide fornemmelse som de førnævnte. Men så er det også den tyndeste smartphone, vi har testet.

huawei-p8-leaning-webb-460x542

Skærm
Skærmen er forholdsvis stor, men fordi rammen omkring den er minimal, føles telefonen ikke uhåndterlig. Huawei har valgt ikke at hoppe på vognen med QHD-opløsning, men er tilfredse med almindelig Full HD. En punkttæthed på 424 ppi er nok til, at den virker skarp og detaljeret.
IPS-panelet har ikke så imponerende farver som Samsungs OLED-panel eller så god betragtningsvinkel som HTC One, men giver flotte farver.

Huawei-P8-camera-460x345

Kamera
Huawei har kæphøjt lovet bedre billeder end med konkurrenterne. Og på papiret ser alt rigtigt ud med en ny type sensor, ægte optisk billedstabilisering og en dedikeret billedprocessor. Og resultatet er faktisk bedre end forventet.

dav mde sdr motljus-iphone-6-990x505
<
>
Samme sushi i dårligt lys.

I modlys udklasserer den iPhone 6, og i svagt lys er hvidbalancen bedre og billederne skarpere, selv om farverne er lidt ved siden af. Med et dobbelttryk på volumenknappen kan den tage et billede på et sekund fra låst tilstand, og billedkvaliteten er rigtig god.

Huawei-P8-speaker-460x345

Lyd
P8 har højttalerne rettet nedad, så lyden ikke forsvinder ned i bordet. Og volumen er ikke til at spøge med, selvom de ikke lyder ret godt ved maksimal lydstyrke. Det mærkes, at lyden ikke har været en lige så stor prioritet som kameraet. Lytter man til musik – selv med ganske gode hovedtelefoner – lyder det i bedste fald middelmådigt. Med andre ord er lyden godkendt, men heller ikke mere.

Huawei-P8-Champaign-gold-front-460x917

I brug
Huaweis brugerflade Emotion UI virker ikke så påtrængende som før og smelter i det hele taget ganske godt sammen med Lollipops oprensede brugerflade. Man kan også vælge forskellige temaer, hvis man vil have det lidt mere farverigt.

Blandt funktioner, som vi sætter pris på, kan vi nævne at banke to gange med knoen for at tage et screenshot, og at man kan tegne med fingeren for at vælge, hvad der skal kopieres. Det er næsten som at have fået højreklik på touch-skærmen.

huawei-p8-antutu-460x645

Ydelse
Vores standardtest Geekbench gav en score på 860 i single-core og 3.516 i multi-core, hvilket er lavere end konkurrenterne. Det er snarere på niveau med forrige generations bedste smartphones, hvilket ikke er dårligt. Det gælder også ydelsen på spil, hvor de nyeste modeller trækker fra. Derimod gav Browsermark, som måler web-browserens præstation, et lige lovlig lavt resultat på 784.

Geekbench drænede batteriet på 6,5 time, hvilket er godt, og vi anslår batterilevetiden til mellem en og to dage.

Konklusion
Med P8 har Huawei taget et skridt op fra “god og billig” mellemklasse til rent faktisk at være med i topklassen. Man sammenligner sig meget med iPhone, og selv om man ikke når helt i mål, så føles den alligevel uventet luksuriøs. Skærm og lyd er over gennemsnittet, og ydelsen er mere end godkendt.

Det, der skiller sig ud, er kameraet, som i visse vanskelige situationer faktisk tager bedre billeder end konkurrenterne. Og kommer vi ikke uden om, at prisen er meget tiltalende.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Nye smart-ure fra Samsung med fokus på sundhed Den nye Galaxy Watch5-serie skal bl.a. muliggøre mere indsigtsfuld søvnregistrering.
Samsung opgraderer sine foldbare mobiler De to foldbare mobiler kommer bl.a. med lynhurtig processor, og Galaxy Z Fold 4 får kamera fra Galaxy S22-serien.
En opgraderet nedgradering OnePlus 10T er en god mobiltelefon, men hold tungen lige i munden. Der følger et par kompromisser med i pakken.
Stor ståhej for ingenting Kan en smartphone være modig, varm og sjælfuld?
En lille stang dynamit Zenfone 9 giver alle mærkevaremobilerne baghjul med en ydelse i high-end-klassen til premiumpris. Og kameraet er vildt.
Slut med Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officielt bekræftet, at alle modeller i den kommende Samsung Galaxy S23-serie udelukkende kommer med Snapdragon-processorer under skærmen. Exynos er droppet.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend