SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Huawei P10

Farveglad portrætmobil

Mærkeligt nok er den værste konkurrent til Huawei P10 dens kommende storebror.

Lyd & Billede mener

Vældig flot design. Godt batteri og hurtig opladning. Førsteklasses ydelse.
Fastmonteret batteri. Ikke vandtæt. Middelmådig skærm og lydkvalitet.
Operativsystem: Android 7.0 + EMUI 5.1
Skærm: 5,1” IPS, 1920 x 1080, 432 ppi
Processor: 2,4/1,8 GHz Kirin 960 octa-core
Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD)
Kamera: 20/12 MP f/2.2 + 8 MP f/1.9
Trådløst: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2, NFC
Mål og vægt: 145 x 69 x 7 mm / 145 g
Batteri: 3200 mAh Super Charge
Pris: 4.500 kroner
Web: consumer.huawei.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4500 kr

Sidste års Huawei P9 var den model, der viste, at Huawei mener det alvorligt med at lave kvalitetstelefoner med avancerede kameraer. Den virkede luksuriøs og introducerede overraskende nok et samarbejde med luksuskameraproducenten Leica. Men man var gået lidt for meget på kompromis på andre områder.

Den nye P10 er ikke så revolutionerende, snarere en videreudvikling, der skal rette op på en række af forgængerens problemer. Men den får hård konkurrence fra Apple iPhone 7S Plus og LG G6, som også har dobbelt kamera, samt Sony Xperia XZ Premium og Samsung Galaxy S8, som har en ny generation kamerasensor.

P10 er Huaweis pæneste telefon nogensinde.

Udseende og konstruktion

Overraskende nok har Huawei forladt det metalfarvede udseende og satset på regnbuepalet af farver. Mange af dem vil dog være vanskelige at få fat i herhjemme. Det gør, at de skiller sig ud fra mængden på en god måde.

Overfladen er lidt ru, hvilket gør, at den glinser flot i lyset og også er mindre glat. Telefonen er lige så tynd som før, men noget smallere. Den solide metalramme gør, at den virker stabil og pålidelig. Fingeraftrykslæseren er flyttet om på fronten og placeret under glas.

Skærm

Skærmen er blevet en anelse mindre end før, men det er også den eneste forskel. Den har stadig “kun” Full HD-opløsning, og skærmteknologien er IPS-NEO.

Mange af konkurrenterne kan prale af højere opløsning, også i denne størrelse, samt OLED-panel. I praksis er det dog ikke noget stort problem. Skærmen opleves som skarp, lysstyrken er god, og det er ikke ofte, at sortniveauet virker utilstrækkeligt. Farvegengivelsen er derimod ikke helt korrekt.

Baggrunds-uskarpheden gør, at især portrætter skiller sig ud fra mængden.

Kamera

Ligesom på forgængeren er der to kameraer udviklet i samarbejde med Leica. Et i farver og et i sort-hvid. Tilsammen kan de fange flere detaljer og give nye kreative muligheder.

Det monokrome kamera er opgraderet til 20 megapixel, mens farvekameraet lader til at være det samme. P10 Plus-modellen vil derimod have opgraderet optik og bedre lysstyrke. Som noget nyt er også selfie-kameraet fra Leica og har væsentlig bedre lysstyrke.

Den øgede opløsning i det monokrome kamera giver bedre detaljeskarphed end før og gør det desuden muligt at “zoome”. Den nye portrætindstilling, hvor ansigtet løftes frem fra omgivelserne og forskønnes, er interessant. Virkningen kan dog blive noget overdrevet.

Generelt tager P10 virkelig gode billeder. Undtagelsen er i svagt lys, hvor den ikke kan konkurrere med Galaxy S7, der er konge her. Det er lidt skuffende, da storebror P10 Plus får bedre optik og lysstyrke.

picture4
<
>
Dobbelt kamera giver fin skarphed og kreative muligheder.

Lyd

Huawei har fortsat en lille monohøjttaler i bunden af telefonen, hvilket ikke er helt vellykket. Det er let at komme til at dække for højttaleren, så lyden ledes den forkerte vej. Ikke overraskende er lyden lidt for tynd og kraftløs til, at man har lyst til at bruge P10 til musik.

Hovedtelefonstikket har Huawei heldigvis beholdt. Det lyder selvfølgelig bedre, men imponerer ikke. Derimod kan man ikke klage over samtalekvaliteten, og Huawei er generelt gode til antenneteknik.

I brug

Brugerfladen EMUI er ikke i vejen på samme måde som tidligere, men den kunne godt have set sjovere ud. Om man kan lide at have alle apps liggende på startskærmene, er nok en smagssag. Desuden er der tilføjet en række apps af tvivlsom værdi.

Derimod foregår der nogle smarte ting under overfladen, såsom at frigøre hukommelse for bedre ydelse samt en række funktioner til at spare på batteriet. Fingeraftrykslæseren fungerer godt og kan også anvendes til touch-kommandoer.

Ydelse

Som sædvanlig anvender Huawei deres egen Kirin-processor, denne gang i den samme opgraderede version som i Mate 9 Pro. Men med mindre hukommelse, hvilket P10 Plus dog ikke lider af. Præstationen er dermed i top og bedre end konkurrenternes topmodeller, hvad angår ren regnekraft.

Svagheden er grafikken, der trækker den samlede præstation lidt ned. Batteriet er derimod godt og kan let klare en dags brug, indimellem to.

Konklusion

Huawei P10 har bevaret det interessante dobbeltkamera fra forgængeren, men har fået højere opløsning, et betydelig bedre selfie-kamera, attraktivt design, meget bedre ydelse og et kraftigere batteri. Skærmen er dog stadig middelmådig.

Dens største konkurrent er faktisk den kommende storebror P10 Plus. Den har bedre kamera, mere hukommelse og lagerplads samt større og mere højopløst skærm. Så spørgsmålet er, hvorfor man ikke lige så godt kan vente på den.

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris 9499 kr Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

  reMarkable 2

  Vejl.pris 3380 kr Digital notesblok
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.