TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: HTC U11

Et flot comeback

HTC er på rette kurs, selv om designet burde være mere gennemtænkt.

Lyd & Billede mener
+HTC U11 er et flot comeback for HTC. Skærmen er flot, kameraet i top, og batterilevetiden godkendt.
-Designet er lidt kedeligt, og bagsiden problematisk. Den er alt for glat og glad for fingeraftryk.
Specifikationer

Android 7.1.1
5,5” LCD, 2560 x 1440, 534 ppi
2,45/1,9 GHz Snapdragon 835
4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
12 MP f/1.7 + 16 MP f/2.0
3000 mAh – 25 timers samtale, 336 timers standby
Web: htc.com

Benchmarks
Geekbench 4: 1914 (single-core), 6482 (multi-core)
Basemark X 1.1: 44.602
3D Mark Sling Shot: 3.580
AnTuTu (v6.2.7): 174.888
Basemark OS II: 3.025 (5.608, 2.090, 5.848, 1.221)
PCMark Work 2.0: 6.847
Basemark Web: 221,14

Vejl. pris 5800

HTC har længe haft behov for et comeback på mobilscenen, men har ikke helt formået at introducere den telefon, der kunne udgøre en reel trussel for de regerende konger. Samsung og Apple sidder tungt på tronen, men bør måske alligevel begynde at skæve lidt til Taiwan. For med HTC U11 kommer der endelig et seriøst bud på en telefon i topklassen, som rammer den kombination af form, funktioner og pris, der skal til for at udgøre en topmobil anno 2017. Fremtiden ser igen lys ud for HTC.

Glat som en ål

På overfladen ligner U11 en klassisk metervare, dog med nogle få undtagelser. Den metalliske bagside er bogstavelig talt spejlblank og suger fedtede fingeraftryk til sig. At den samtidig er hamrende glat, er ligeledes et problem. Vores testeksemplar skøjtede rundt på sofabordet og havnede i flere omgange på gulvet.

Til at afhjælpe begge problemer findes i salgsæsken et gennemsigtigt cover. Det pynter ikke synderligt og tilføjer ekstra vægt og fylde. Vi havde derfor foretrukket, at HTC havde valgt et andet materiale til bagsiden.

En STOR telefon

Hvad dimensionerne angår, er U11 nogenlunde lige så stor og tyk som Samsungs Galaxy S8+ og Apples iPhone 7 Plus. Alligevel føles den og ser også en anelse mere buttet ud. Det skyldes primært de afrundede hjørner og er en rent æstetisk ting. Udtrykket er knap så elegant som på de to andre, og U11 ser faktisk lidt forældet ud.

Ligesom Apple har HTC valgt at skrotte minijack-porten i bunden. Det er der nok mange, som vil ærgre sig over, og vi havde også foretrukket, at de havde ladet den blive. I stedet skal vi igen rende rundt med en dongle, hvis vi vil benytte ikke-trådløse hovedtelefoner.

Flot LCD-skærm

Du får en meget stor og ganske flot skærm i HTC U11. 5,5 tommer er den på, og i modsætning til Samsung, som satser benhårdt på AMOLED, har HTC valgt LCD. Det skal man heldigvis ikke lade sig skræmme for meget af, og ved direkte sammenligning klarer HTC’s skærm sig da også ganske glimrende.

Displayet er af Quad HD Super LCD-typen og fremstår både skarpt og farverigt. Betragtningsvinklen er fin, selv om den ikke helt kan måle sig med Samsungs, og særlig udendørs i direkte sollys var vi imponeret.

Forventet indmad

Hvad den indre mekanik angår, formår HTC ligeledes at levere varen. Telefonen er udstyret med en lynhurtig Qualcomm Snapdragon 835-processor og 4 gigabyte ram. Vores benchmark-tests viser her, at den er lige i hælene på Samsung Galaxy S8+ og Sonys Xperia XZ Premium. Særligt i forhold til Samsung er det interessant, da telefonen samtidig er godt 1.000 kroner billigere.

Den indbyggede lagerplads er på 64 gigabyte, hvilket burde være nok til de flestes behov. Har man alligevel brug for mere, kan den udvides med op til 2 terabyte via microSD.

Lidt innovation er der heldigvis også blevet plads til, og HTC U11 kommer derfor med HTC’s egen nye Edge Sense-teknologi. I al sin enkelhed går det ud på, at du kan klemme rundt om kabinettet og derved aktivere apps og funktioner i telefonen. Standardfunktionen lader dig starte kameraet og tage billeder, men du kan selv justere dette i softwaren. Der er lidt gimmick over det, men vi var alligevel overrasket over, hvor godt det fungerer.

Glimrende lyd

Et andet punkt, der fungerer bedre end forventet, er lydkvaliteten. Ligesom på forgængeren HTC 10 et lyden et fokusområde i U11, som derfor er udstyret med samme woofer og tweeter-kombination. Selv om de færreste nok vil bruge telefonen alene, lyder de indbyggede højttalere faktisk overraskende godt.

De medfølgende hørepropper bør man også give et lyt, da de modsat de fleste medfølgende propper er af temmelig god kvalitet. Den lille dongle til USB-C-porten har indbygget DAC. Sammen med et par gode hovedtelefoner – vi brugte et sæt Beoplay H6 – spiller den aldeles fremragende. Man skal dog ikke underkende, at samme resultat kunne opnås med den traditionelle minijack-port, som har måttet lade livet.

Fremragende kamera

Der, hvor HTC U11 dog for alvor skiller sig ud, er på kameraet, hvilket HTC også gjorde meget ud af at fortælle os op til lanceringen. U11 har fået den indtil videre højeste DxOMark-score for en kameratelefon, hvilket naturligvis sætter forventningerne højt.

Heldigvis skuffer U11 ikke. Hovedkameraet på 12 megapixel har indbygget optisk billedstabilisering og kan optage video i 4K. Billederne er rige på detaljer, ultraskarpe, og særlig farverne virker meget naturtro. HDR-funktionen er med til at få billederne til at stå endnu flottere.

De helt skarpe og farverige fotos opnås især under optimale lysforhold midt på dagen, men også under sværere lysforhold klarer U11 sig forbavsende godt. Billederne bliver ganske vist mere grynede, men slet ikke så fyldt med støj, som man ellers tit oplever fra mobiltelefoner.

Frontkameraet til selfies er på hele 16 megapixel. Det giver nogle meget skarpe og detaljerige billeder. Igen bemærkede vi særligt den gode farvegengivelse.

Om HTC U11 så har det bedste kamera på markedet netop nu, er trods DxOMark-scoren ikke helt så let at svare på. Vi sammenlignede med fotos taget med en Samsung Galaxy S8+. På papiret er de to bagsidekameraer stort set ens. Billederne ser da også meget ens ud, og vi endte derfor med at kalde det dødt løb.

Konklusion

HTC U11 er et flot comeback til HTC, der de sidste par år har kæmpet med at finde ud af, hvilket ben de skulle stå på. Telefonen er hurtig, har en flot stor skærm og et glimrende kamera. De eneste ting, der reelt trækker ned, er af designmæssig karakter. Den blanke og glatte bagside er simpelthen en ommer, ligesom HTC burde genoverveje, om tiden nu også var inde til at skrotte hovedtelefonudgangen.

Dette til trods er HTC U11 en glimrende telefon, der fuldt fortjent kommer til at give Apple og Samsung værdig konkurrence.

 

picture1 picture2 picture3
<
>
Under optimale lysforhold tager HTC U11 nogle vanvittig flotte billeder.
LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

Nyeste artikler: