BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% BARE DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: HTC 10

HTC 10 skiller sig ud

HTC satser helhjertet, retter de fleste af forgængerens fejl og når næsten i mål.

April 2016HTC 10

Lyd & Billede mener

Fremragende byggekvalitet og luksusfølelse. Bedste lyd af alle smartphones. God skærm og et kamera med potentiale.
Strømslugende skærm. Batteritiden imponerer ikke.
 • Operativsystem: Android 6.0 + HTC Sense
 • Skærm: 5,2" LCD, 2560 x 1440, 565 ppi
 • Processor: 2,2 GHz Snapdragon 820 octa-core
 • Hukommelse: 4 GB ram / 32 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
 • Kamera: 12 MP f/1.8 OIS + 5 MP f/1.8
 • Trådløst: Wi-Fi ac, Bluetooth 4.2, NFC
 • Mål og vægt: 146 x 72 x 3-9 mm / 161 g
 • Batteri: 3000 mAh – 27 timers tale, 19 dages standby
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6000 kr

For et par år siden elskede vi hver en HTC One, der kom. De var hurtige, luksuriøse og havde både god lyd og gode kameraer. Men så begyndte det pludselig at gå ned ad bakke. Kameraløsningerne blev underlige, og de fik problemer med overophedning eller virkede alt for dyre i forhold til, hvad man fik.

Nu gør taiwanske HTC et nyt forsøg og markerer det ved at droppe både One og M fra modelnavnet. Men er HTC 10 virkelig en tier ud af ti?

Udseende og konstruktion
Man er gået bort fra den ikoniske buede bagside og har i stedet en markant affasning rundt i hele kanten. Den er flot og ligger godt i hånden.

Som sædvanlig gør den solide aluminiumblok, at den også føles luksuriøs. Men på fronten har vi fået en anonym hvid plastramme, der får HTC 10 til at ligne en hvilken som helst anden telefon. Kedeligt. På siden sidder tydelige knapper, der er lette at finde med fingeren; øverst er der hovedtelefonudgang, og i bunden et USB-C stik.

Skærm
Skærmen er vokset en tand siden sidst, mens de ydre mål stadig stort set er de samme. Men frem for alt er den gået fra middelmådig Full HD-opløsning til strålende qHD. Dermed er HTC igen med i kampen, hvad angår skarphed og detaljer.

Af en eller anden grund er det ikke OLED-skærm som på One A9, men LCD-skærmen er stadig imponerende med fremragende lysstyrke, god kontrast og meget naturlige farver.

Skærmen er blevet en smule større end på HTC One M9. Og opløsningen er nu strålende QHD. Foto: HTC
Skærmen er blevet en smule større end på HTC One M9. Og opløsningen er nu strålende QHD. Foto: HTC

Kamera
Den sidste model eksponerede ujævnt og havde mistet noget af den tidligere lysfølsomhed til fordel for flere pixels. Det skulle være fikset med den nye billedsensor, der har enorme sensorpunkter, samt en meget lysstærk optik. Desuden har både hovedkameraet og selfie-kameraet optisk billedstabilisering for at undgå slørede billeder.

I Pro-tilstand får man fuldt manuelle indstillinger og kan endda optage i råformat.
For det meste præsterer HTC 10 gode billeder i autotilstand, men det sker, at den overeksponer lyse områder. Desuden er kontrasten ikke altid den bedste, så billederne kan se lidt udvandede og matte ud sammenlignet med konkurrenterne.

I svag belysning får man ganske vist meget lyse billeder uden alt for meget billedstøj. Men billedprocesseringen er for aggressiv, så detaljer bliver uskarpe. Forhåbentlig kan det løses i softwaren i nær fremtid, for selve hardwaren er god.

Kameraet har store billedsensorer og lysstærk optik. Men billedbehandlingen er lige lovlig aggressiv, hvilket forhåbentlig kan fixes med en software-opdatering. Foto: HTC
Kameraet har store billedsensorer og lysstærk optik. Men billedbehandlingen er lige lovlig aggressiv, hvilket forhåbentlig kan fixes med en software-opdatering. Foto: HTC

Lyd
HTC er en af de få producenter, der satser på lyden. Ligesom på den tidligere model samarbejder de med Dolby og understøtter nu 24 bit hi-res. De tidligere fremadrettede stereohøjttalere er erstattet af en bashøjttaler i bunden og en foroven til den øvre register. Lydkvaliteten er et stort trin op i forhold til konkurrenterne.

Rart nok følger der et par høretelefoner med, som lyder usædvanlig godt af den slags at være. En anden velkommen detalje er, at der er indbygget understøttelse af Apples AirPlay, så man kan spille musik trådløst med god kvalitet.

I brug
Brugerfladen Sense er en af de få “skaller” oven på Android, der virker rigtig vellykket. Man skal ikke lede efter standardfunktionerne, samtidig med at den har fået nye praktiske finesser.

Denne gang har de leget lidt med brugerfladen, så man kan placere apps frit på skærmen, uden det traditionelle gitternet af ikoner. Der er også ryddet op blandt junk-apps og apps med dubletfunktion, så man får et renere Google-økosystem. På godt og ondt.

Ydelse
Eftersom der sidder den samme Snapdragon 820-processor indvendig i LG G5, præsterer de nogenlunde ens. HTC 10 vinder nogle gange og taber andre gange. Det er dog detaljer – alt i alt er den blandt de hurtigste på markedet og en fartdjævel i forhold til den forrige model.

Batterilevetiden er også forbedret, men kan stadig ikke konkurrere med de bedste derude. Acceptabelt, men ikke fantastisk.

Lydkvaliteten er fremragende, og sammen med HTC 10 følger et sæt ørepropper, som faktisk lyder ret godt. Foto: HTC
Lydkvaliteten er fremragende, og sammen med HTC 10 følger et sæt ørepropper, som faktisk lyder ret godt. Foto: HTC

Konklusion
Med HTC 10 får taiwanerne æresoprejsning og er nu igen med i topkampen. Den ser fantastisk ud og har en god ydelse, fantastisk lyd, en rigtig god skærm og et kamera, der kunne have været fremragende. Men softwaren er p.t. ikke i topform og saboterer billedkvaliteten.

Vi ville gerne elske HTC 10 lige så meget, som da HTC One var vores favorittelefon, men den lykkes ikke helt. Den er således ikke længere et oplagt valg, når konkurrencen er så hård.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
2 kommentarer

Skriv et svar

  Læs også

  Den integrerede Linn Majik DSM spiller som en drøm og har rumkorrektion plus alt, hvad man har brug for, indbygget.
  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Apple iPad Air (2020)

  Vejl.pris 7499 kr Bedste iPad Air til dato

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris kr Et heftigt dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Vejl.pris 9499 kr Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

  reMarkable 2

  Vejl.pris 3380 kr Digital notesblok
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.