: Runbo F1

Til den modebevidste værkstøjskasse

F1 er Runbos robuste bud på en elegant phablet. Bag det maskuline ydre gemmer der sig en udmærket smartphone.
Februar 2016Runbo F1
Lyd & Billede mener
Kolossalt solidt bygget phablet med udmærket skærm og god hastighed plus en batteritid, der bare bliver ved og ved. Plads til to SIM-kort.
En virkelig stor telefon, der kræver rummelige lommer. Designet er alt andet end diskret. Ingen særlige håndværkerfunktioner. Mere hukommelse ville være et plus.
Specifikationer
 • Klassificering: IP67
 • CPU: 1,5 GHz MTK6752A octa-core
 • Hukommelse: 2 GB ram / 16 GB lager (+ microSD-kort op til 64 GB)
 • Skærm: 5,5", 1920 x 1080
 • Styresystem: Android 4.4 (5.1 fra januar)
 • Kamera: 13 MP (bag), 5 MP (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0
 • Batteri: 5000 mAh
 • Mål og vægt: 91,0 x 171 x 15,2 mm / 313 g

Benchmarks

 • Geekbench 3: 809 (single-core) / 3.972 (multi-core)
 • 3DMark: 10.544
 • AnTuTu 6: 43.064
 • Browsermark: 1.399
Annonce
Annonce
forfatter

F1 fra kinesiske Runbo er ikke blot den fysisk største telefon i testen, men også den, der tydeligst signalerer “toughphone”. Kabinettet er i sort og gul plast i samme stil som elektrisk håndværktøj. Selv om det hele ser barskt og håndværkeragtigt ud, er navnet F1 faktisk en forkortelse for “Fashion 1”, da telefonen er Runbos første “elegante” model – og kun omkring halvt så tyk som Q5, som vi tidligere har testet.

Selv om telefonen er på størrelse med en fiskefilet, er 5,5 tommers skærmen faktisk en anelse mindre end på LG V10. Opløsningen er også “kun” Full HD. En gummiforet klap på bagsiden giver adgang til to SIM-kortholdere, og en anden klap dækker hovedtelefonstikket. Micro USB-porten er til gengæld ubeskyttet. Telefonen er IP67-certificeret og kan desuden tåle at blive brugt ved temperaturer fra -20 til +60 grader!

Som den eneste kører F1 Android 4.4, men Runbo Sverige har lovet, at der kommer en systemopdatering i starten af 2016, så telefonen burde have fået Android 5, når dette læses.

Skærmen er hverken den bedste eller den klareste Full HD-skærm, vi har set på en smartphone. Men sandsynligvis den stærkeste.

Der er 2 gigabyte ram og 16 gigabyte lager. Det er tilstrækkeligt, men også lidt fedtet i en mobil til den pris.

Annonce

Lyden fra den indbyggede højttaler er klar og kraftig, men noget dåseagtig. Via hovedtelefonudgangen lyder det mere behageligt, selv om det klart ikke er telefonens bedste side. Der er indbygget FM-radio.

Runbo F1 klarede både vand- og faldtest uden det mindste tegn på stress. De kraftige plasthjørner absorberede hver gang slaget.

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Benchmarks

Der er godt med kræfter i F1. Geekbench 3 endte på en score på 809 i single-core og 3.972 i multi-core. Multi-core resultatet er sammenligneligt med markedets bedste smartphones lige nu. I Browsermark-testen opnåede den en score på 1.399. Pænt uden at være i top. I 3DMark-testen fik F1 et resultat på 10.544. Selv om det er under monstermobilerne, er det rigeligt til, at du kan spille 3D-spil mens du ligger i frysende mudder.

Batteriet er på hele 5000 mAh – dobbelt så meget som de fleste normale smartphones. Geekbench 3 batteritesten kørte da også i syv timer og 37 minutter, før telefonen slukkede.

Annonce

 

Konklusion

Runbo F1 er dyr og på ingen måde diskret. Men den er også markedets stærkeste egentlige toughphone lige nu. Fysisk vil den kunne tåle det allermeste, så længe du ikke kører den over med en bil. Og hastighedsmæssigt er den næsten på niveau med civile topmobiler. Men også kun næsten.

Hvis du har et arbejde eller en interesse, der fordrer, at du kan køre de tungeste apps i selv de barskeste miljøer, er den til gengæld uden konkurrence.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust økonomimodel til skoletasken

Xcover 3 byder ikke på nogen teknologiske revolutioner, men til gengæld masser af vandtæt snusfornuft.

Den mest diskrete telefon i testen – og den billigste. Hvis du bare skal have en budgettelefon, som du ikke behøver at passe på, er den perfekt.
Teknologisk set befinder den sig ikke ligefrem i frontlinjen. Skærmen har den laveste opløsning i testen, og lagerpladsen er begrænset.

CAT S40

Mærkevare uden særlige fordele

Du kan få en telefon med samme navn som støvlerne og gravemaskinen, men du får også lov til at betale for det.

Tillidsvækkende design. Skærmen er klar og med udmærket opløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plads.
Testens langsomste telefon. Ydelsen står ikke mål med prisen, og 1 gigabyte ram er for lidt til en moderne smartphone.

LG V10

Luksusmodel med skuldre af stål

V10 er en “civil” telefon, der er bygget så solidt, at den godt må blive længe oppe og lege med de hårde drenge.

Robust topmodel fra LG med superskærm og masser af plads og kræfter. Dobbelt selfie-kamera og lynhurtigt net. Imponerende byggekvalitet.
Den er ikke vandtæt. Ydelsen er flot, men ikke helt på niveau med de bedste premium-smartphones. Prisen er dog i top. Kort batteritid.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.