TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: LG V10

Luksusmodel med skuldre af stål

V10 er en “civil” telefon, der er bygget så solidt, at den godt må blive længe oppe og lege med de hårde drenge.

forfatter
Publiceret 26/02/2016 - 06:00
Lyd & Billede mener
Robust topmodel fra LG med superskærm og masser af plads og kræfter. Dobbelt selfie-kamera og lynhurtigt net. Imponerende byggekvalitet.
Den er ikke vandtæt. Ydelsen er flot, men ikke helt på niveau med de bedste premium-smartphones. Prisen er dog i top. Kort batteritid.
Specifikationer
 • Klassificering: MIL-STD-810G (ingen IP-certificering!)
 • CPU: 1,44 GHz Cortex A53 quad-core + 1,82 GHz Cortex A57 dual-core
 • Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 200 GB)
 • Skærm: 5,7" IPS, 2560 x 1440 + 2,1", 1040 x 160
 • Styresystem: Android 5.1
 • Kamera: 16 MP (bag), 2 x 5 MP (front)
 • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.1 (A2DP, aptX)
 • Batteri: 3000 mAh
 • Mål og vægt: 79,3 x 159,6 x 8,6 mm / 192 g

Benchmarks

 • Geekbench 3: 1.117 (single-core) / 3.585 (multi-core)
 • 3DMark: 18.321
 • AnTuTu 6: 56.940
 • Browsermark: 2.101
 • Geekbench batteritest: 3:34 timer

LG er ny dreng i den barske klasse. V10 er strengt taget ikke en toughphone, men en solidt bygget 5,7 tommers luksus-phablet – og faktisk producentens topmodel. Når den alligevel har fået lov til at være med i testen, skyldes det, at den har fået den militære MIL-810G specifikation. Den er til gengæld ikke opgivet til at være hverken støv- eller vandtæt, så den er kun testet for robusthed.

LG V10 er noget slankere og mere elegant i designet end de øvrige i testen. To kofangere af stål giver beskyttelse i siderne og gør telefonen fuldkommen vridningsstabil. Bagsiden – som kan tages af for at få adgang til batteri, SIM- og microSD-kort – er belagt med en riflet gummioverflade, der gør det let at holde fast på mobilen.

LG V10 har ikke én, men to skærme. En 5,7 tommers hovedskærm i 2K-opløsning (2560 x 1440 pixel) og en 2,1 tommers hjælpeskærm (160 x 1040 pixel), der udgør en smal stribe langs toppen. Med en knivskarp opløsning på 513 ppi på begge skærme og masser af lysstyrke er de en fornøjelse at se på!

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Der er også kælet for lydsiden i V10. En 32 bit DAC fra ESS op-sampler musikfiler og streaming-lyd, men kan af gode grunde ikke erstatte den kvalitet, der gik tabt under komprimeringen. Og forskellen på en 32 bit, en 24 bit og for den sags skyld en god 16 bit DAC er kvalitetsmæssigt underordnet i en mobiltelefon, hvor andre faktorer påvirker lydkvaliteten mere. Dog er den indbyggede højttaler af ganske rimelig kvalitet, og via hovedtelefoner er det en fornøjelse at lytte til musik på V10.

Som de eneste har LG valgt at medlevere hovedtelefoner: Et sæt Quad Beat 3 hørepropper “tunet af AKG”.

For selfie-elskere giver LG V10 nye muligheder. To separate frontkameraer – begge på 5 megapixel, men med hver sin brændvidde – giver valgfrihed mellem solo- og gruppebilleder. Hvis du indimellem også får lyst til at tage billeder af dine omgivelser, er der et glimrende 16 megapixel kamera med optisk billedstabilisering og laserstyret autofokus på bagsiden.

V10 understøtter den nyeste trådløse protokol 802.11ac, så når du surfer på husets eller arbejdspladsens trådløse net, kan det ske med op til 300 Mbit/s.

På LG-manér er betjeningsknapperne anbragt på bagsiden. Når man er vant til at lede efter Android-knapper på siden, virker det bagvendt. Men ideen er god nok, eftersom man naturligt har en finger netop dér, når man holder telefonen i hånden.

Selv om V10 ikke markedsføres som en toughphone, klarede den faldtesten i god behold. Dog måtte bagsiden klikkes på plads ligesom hos Samsung. Da LG ikke promoverer telefonen som værende støv- og vandtæt, har vi ikke lavet nogen vandtest.

 

Benchmarks

LG V10 er producentens topmodel, og det kan ses på vores målinger. En Geekbench-score på henholdsvis 1.117 (single-core) og 3.585 (multi-core) er lynhurtigt, selv om iPhone 6S stadig er i særklasse. En Browsermark-score på 2.101 er glimrende, og når det gælder 3D-grafik, er V10 næsten dobbelt så hurtig som Runbo F1 og milevidt foran de øvrige. Men den er trods alt ikke markedets hurtigste til 3D-grafik.

En hurtig sekskernet processor og en højopløst, lysstærk skærm har sine omkostninger. Batteritiden på tre timer og 45 minutter er testens korteste.

 

Konklusion

Grænserne mellem toughphones og almindelige smartphones udviskes mere og mere. LG V10 er ikke en toughphone af navn, men er robust nok til at blive brugt i militæret.

Hvis du har brug for en topklassetelefon, der ikke tager skade af at blive tabt, er den perfekt. Og ingen anden telefon i testen kommer ydelsesmæssigt i nærheden af V10. Men lad være med at tage den med i vandet. Skal du netsurfe i bølgerne, så skal du se på enten Runbo eller Samsung.

Også i denne test:

Runbo F1

Til den modebevidste værkstøjskasse

F1 er Runbos robuste bud på en elegant phablet. Bag det maskuline ydre gemmer der sig en udmærket smartphone.

Kolossalt solidt bygget phablet med udmærket skærm og god hastighed plus en batteritid, der bare bliver ved og ved. Plads til to SIM-kort.
En virkelig stor telefon, der kræver rummelige lommer. Designet er alt andet end diskret. Ingen særlige håndværkerfunktioner. Mere hukommelse ville være et plus.

Samsung Galaxy Xcover 3

Robust økonomimodel til skoletasken

Xcover 3 byder ikke på nogen teknologiske revolutioner, men til gengæld masser af vandtæt snusfornuft.

Den mest diskrete telefon i testen – og den billigste. Hvis du bare skal have en budgettelefon, som du ikke behøver at passe på, er den perfekt.
Teknologisk set befinder den sig ikke ligefrem i frontlinjen. Skærmen har den laveste opløsning i testen, og lagerpladsen er begrænset.

CAT S40

Mærkevare uden særlige fordele

Du kan få en telefon med samme navn som støvlerne og gravemaskinen, men du får også lov til at betale for det.

Tillidsvækkende design. Skærmen er klar og med udmærket opløsning i forhold til størrelsen. 4G er også på plads.
Testens langsomste telefon. Ydelsen står ikke mål med prisen, og 1 gigabyte ram er for lidt til en moderne smartphone.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bedste iPad Air til dato Den nyeste iPad Air gør næsten iPad Pro rangen stridig som markedets bedste tablet. Desværre er skærmen stadig baseret på gammel teknologi.
En æra er forbi 21 års iPod-historie er nået til vejs ende. Apple producerer ikke flere eksemplarer af iPod Touch.
Sony lancerer ny topmobil til entusiasterne Den nye Android-smartphone fokuserer især på video og fotografi.
Praktisk oplader og stativ til hjemmekontoret Oplader mobil og hørepropper, og passer på dine hovedtelefoner.
Bliv en bedre golfspiller Garmin vil hjælpe dig med at ramme topformen på greenen.
Sådan kan du prøve Nothings nye brugerflade Nothing phone (1) kommer først til sommer, men interesserede kan prøve den nye brugerflade til Android allerede nu. Læs hvordan her.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend