Search
Generic filters

test : Asus Zenfone Zoom S

Mobil til nærbilleder

Slip din indre portræt- og paparazzifotograf løs med zoomtelefonen fra Asus.

Lyd & Billede mener

En udmærket kameratelefon, der giver dig et lidt tættere billede uden at gå på digitalt kompromis med billedkvaliteten.
Lidt dyr. De tekniske data er udmærkede uden på nogen måde at stikke ud fra mængden. Lidt tyk telefon.
Asus ZenFone Zoom S ZE553KL
Skærm:
5,5” AMOLED, Full HD (1920 x 1080)
CPU: 2 GHz Qualcomm Snapdragon 625 octa-core
Hukommelse: 4 GB ram / 64 GB lager (+ microSD op til 2 TB)
Styresystem: Android 7.1 (Nougat)
Kameraer: 12 MP 25 mm f/1.7 + 12 MP 59 mm med 2,3x optisk zoom / 13 MP f/2.0
Tilslutninger: USB-C, hovedtelefon (3,5 mm stereo-minijack)
Trådløst: X12 LTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac Lyd: HD 24 bit/192 kHz, DTS Headphone:X, aptX
Batteri: 5000 mAh
Mål og vægt: 77 x 154,3 x 8 mm / 170 g
Web: asus.dk

BENCHMARKS
Geekbench 4: 879 (single-core), 4.375 (multi-core)
AnTuTu 6: 63.416
PCMark Work 2.0: 5.132
Futuremark Sling Shot: 849
Futuremark Ice Storm Unlimited: 13.858
PCMark batteritest: 7:47 timer

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 4699 kr

Vi testede for nylig kameratelefonen Asus ZenFone 4, som er den centrale model i Asus’ nye smartphone-satsning på europæisk grund.

ZenFone Zoom S, som vi her ser på, er ikke en del af den nye serie, men blev lanceret umiddelbart forinden. Dermed er Asus oppe på hele seks aktuelle smartphone-modeller i top- eller øvre mellemklasse. Og dertil kommer ZenFone AR, der henvender sig specielt til Augmented Reality-udviklere.

Men tilbage til ZenFone Zoom S. Som navnet siger, er dens eget specielle partytrick en optisk zoom på 2,3x. Det opnås i praksis ved at have to kameraer på bagsiden: Et normalkamera med 25 mm optik og et med 59 mm kort tele. Begge har 12 megapixel billedsensor. Zoomrækkevidden udvides elektronisk til maks. 12x. Selfie-kameraet har en sensor på hele 13 megapixel, så der er basis for virkelig højopløste billeder af dig selv – med verdens attraktioner som kulisse.

Designmæssigt er der ikke det store spræl over ZenFone Zoom S: En 5,5 tommers unibody-mobil med en skærm, der går næsten helt til kant. På nær de nederste og øverste 1,5 cm, der bruges til henholdsvis navigationsknapper og kamera. Bagsiden er matpoleret aluminium med et diskret Asus-logo og selvfølgelig de to kameraer. Fingeraftrykslæseren er anbragt øverst på bagsiden på samme måde som hos LG. Telefonen fås i sort, sølvfarvet og “Rose Gold”.

Processoren er en 2 GHz Qualcomm Snapdragon 625 med otte kerner. Det er okay, men giver ikke superydelse. Til gengæld er der godt med ram – 4 gigabyte – hvilket betyder langt mere for brugerfølelsen, end hvis man havde valgt en hurtigere CPU på bekostning af ram-mængden. Der er 64 gigabyte lager og mulighed for intet mindre end 2 terabyte (!) lager på microSD-kort. Hvilket dog ville koste betydelig mere end selve telefonen. Vælger man at udvide med et SD-kort, beslaglægger kortet den ene af to SIM-kortpladser i telefonen.

Opladning og kabelforbindelse sker via USB-C. Der er også en rigtig 3,5 mm hovedtelefonudgang. Point for det. Ikke fordi der er noget galt med trådløs forbindelse, men det er rart at have valgmuligheden. Så meget desto mere, eftersom der er gjort ekstra ud af lydsiden med 24 bit/192 kHz HD-lyd og DTS Headphone:X.

Der er to hovedkameraer på ZenFone Zoom S: En normaloptik og en kort tele til nærbilleder. Begge er meget lysfølsomme. Foto: Asus

Lidt tættere på

Med to hovedkameraer, heraf det ene dedikeret til zoomoptagelser, fylder billeddelen naturligt nok meget i brugen af telefonen. Ja, man kan faktisk ringe op med den (endda på to forskellige numre, takket være to SIM-kortpladser), og apps åbnes og køres kvikt og problemfrit, så længe man holder sig fra tunge 3D-spil. Men ZenFone Zoom S er først og fremmest skabt til at tage billeder.

Trods navnet er der ikke tale om en egentlig zoomoptik, men en telelinse med fast brændvidde. Zoom-effekten fra 1 til 2,3 gange laves digitalt ud fra billedet fra de to optikker. Det er der ikke noget galt i; faktisk er det en fordel, eftersom en fysisk zoomoptik er mindre lysstærk end en fast teleoptik. Og lysfølsomhed er alfa og omega på de ultrakompakte telefonkameraer.

Asus ZenFone Zoom S kan bryste sig af et blændetal på f/1.7. Det er rigtig flot. iPhone X ligger til sammenligning på f/1.8, og Samsung Galaxy S8+ har samme f/1.7. I lysfølsomhed er den altså på niveau med eller bedre end de allerdyreste af konkurrenterne.

Fra 2,3x og resten af vejen til 12x sker zoomningen digitalt, hvorfor den fysiske billedopløsning falder. Det er helt normalt på både kameratelefoner og kompakte digitalkameraer. Og der er heldigvis pixels nok at tage af. Endnu vigtigere, så er den indbyggede billedstabilisering i stand til at korrigere for rystelser, svarende til fire blændetrin. Noget, der er brug for ved fotografering i dårligt lys og med zoom.

Telefonen møder dog konkurrence fra egne rækker i form af ZenFone 4. Den ekstra zoom kan man med rimeligt resultat opnå ad digital vej, men vidvinkelbilleder kan kun lade sig gøre ad optisk vej.

Designet på Asus ZenFone Zoom S er diskret og enkelt. Kun et nedtonet logo på bagsiden afslører producenten. Foto: Asus

Benchmarks

En Snapdragon 625-processor med otte kerner er fint til en hverdagstelefon. Og rigeligt, så længe du ikke bruger mobilen til tunge 3D-spil eller vil køre masser af apps på samme tid.

Målt i tørre tal klarer ZenFone Zoom S en Geekbench-score på 4.375 i multi-core og 879 i single-core. AnTuTu 6 grafiktesten giver et resultat på 63.416. Det er i store træk identisk med ZenFone 4, som bruger Snapdragon 630.

Et sted, hvor ZenFone Zoom S stikker af fra alle andre, er på batteriet, som er på samfulde 5000 mAh. Så stort et batteri har jeg kun set én gang, og det var på håndværkertelefonen Runbo F1. Det giver dig let to dages brug på en opladning. Og sikkert også tre ved normal brug. PCMark batteritesten drænede den for 80 procent af strømmen på syv timer og 47 minutter. Det er lang tid, når det sker med konstant brug og fuldt blus på skærmen. Det gigantiske batteri betyder dog også, at telefonen er lidt til den buttede side.

Konklusion

Asus ZenFone Zoom S er en lidt usædvanlig “mellemmodel”. Den er ikke en del af firmaets ZenFone 4-hovedserie, men har stadig nogle unikke egenskaber, der kan gøre den interessant for mobilfotografen. Takket være dobbeltoptikken og en god billedprocessor tager den rigtig gode billeder, også under dårlige lysforhold.

Som smartphone betragtet er den også udmærket og fuldt tilstrækkelig – medmindre du bare er nødt til at eje markedets kraftigste mobil. Det superkraftige batteri betyder desuden, at du ikke behøver at bekymre dig om at oplade telefonen hver dag. Heller ikke selv om du har været flittig med kameraet.

Listeprisen er lige over smertegrænsen, men i praksis kan den let findes omkring 1.000 kroner billigere, hvilket gør den til et udmærket køb.

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  OnePlus 8T

  Vejl.pris 5399 kr Flagskib på slankekur

  Kamerablindtest med Apple, Huawei, Motorola, OnePlus og Samsung

  Vejl.pris kr Nu skal DU udpege det bedste mobilkamera!

  Samsung Galaxy Z Fold 2

  Vejl.pris 15799 kr Tredje gang er lykkens gang

  Asus ZenFone 7 Pro

  Vejl.pris 6599 kr Bedste ZenFone til dato
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!