TEST

Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

 itemprop
TESTAsus ROG Phone II Elite ZS660KL
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Konsollen er også en mobil

Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

Lyd & Billede mener

Du får svært ved at finde en hurtigere smartphone lige nu. Og slet ikke med en så vild skærm.
Den koster en formue. Og det er kun spillerne, der får glæde af de afgørende finesser.
 • Skærm: 6,6” AMOLED, 2340 x 1080, @120 Hz, Gorilla Glass 6
 • CPU: 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 Plus octa-core
 • GPU: Adreno 640
 • Hukommelse: 12 GB ram / 512 GB lager
 • Styresystem: Android 9.0
 • Kamera: 48 Mp f/1.8 / 13 Mp 120° vidvinkel f/2.4 + 24 Mp f/2.2
 • Tilslutninger: 2 x USB-C, hovedtelefoner (3,5 mm stereo-minijack)
 • Trådløst: LTE13, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ad, NFC
 • Lyd: HD 24 bit/192 kHz, DTS Headphone:X, aptX HD, aptX, A2DP
 • Batteri: 6000 mAh
 • Farver: Sort
 • Mål og vægt: 77,6 x 171,0 x 9,5 mm / 240 g
 • Web: asus.dk
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 6799 kr

 • Geekbench 5: 775 (single-core), 2.539 (multi-core)
 • AnTuTu: 500.263
 • PCMark Work 2.0: 13.596
 • 3DMark Sling Shot Extreme: 6.246
 • PCMark batteritest: 6:50 timer

ROG phone II er Asus’ andet bud på en smartphone, specielt til gaming. Den kommer ret præcis et år efter den første, som vi testede i fjor. Og selv om den er opdateret på stort set alle områder, er prisen den samme. Der findes forskellige modeller, men Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, som vi her ser på, leveres med 12 GB RAM og 512 GB lager. Prisen er som en mellemklasse-laptop.

Lynhurtig og farverig

Skærmen er ROG Phone II’s absolutte slagnummer, en 6,6 tommers AMOLED-skærm med en opløsning på 2340 x 1080 punkter. Og en opdateringshastighed på hæsblæsende 120 Hz!

Jeg må indrømme, at jeg ikke til hverdag føler den vanlige 60 Hz skærm som en begrænsning. Men det er den! Når man kaster bilen rundt i svinget i Real Racing eller kaster sig ud i magiske dueller i Eternum, tænker man pludselig ikke over, at det ikke er en “rigtig” skærm, man ser på. Faktisk giver den ultra-farverige skærm de fleste fuldvoksne skærme tæsk på hjemmebane.

Kameraerne følger ligesom sidste gang Asus civile topmodel. Det betyder, at hovedkameraet har en 48 Mp sensor lige som ZenFone 6. Vidvinkeloptikken er på 13 Mp. Da ROG Phone II ikke har ZenFones forbløffende roterende kamerabro, er der klemt en 24 Mp vidvinkel til selfies ind i den smalle kant over skærmen.

Der, hvor ROG’en stikker af fra mængden, er som spilkonsol. Med den vildt farvestærke og vanvittig hurtige 120 Hz AMOLED-skærm giver den mobilspillene en realisme, du ikke finder noget andet sted. Foto: Asus

Ekstraudstyr

ROG Phone kan bruges, som den er, hvilket sikkert er den måde, som de fleste vil ende med. Men for dem, der vil gå skridtet længere, findes der et omfattende tilbehørsprogram til at udvide spiloplevelsen. Det omfatter bl.a. gamepad-håndtag og en “TwinView dock”, som tilføjer en ekstra skærm.

Benchmarks

Asus ROG Phone II er udstyret med en Qualcomm Snapdragon 855-processor, der er den hurtigste lige nu. Og det er ovenikøbet i Plus-udgaven, der er en tand hurtigere end den normale 855.

En Geekbench 5-score på 775 (single-core) og 2.539 (multi-core) er blandt de bedste lige nu. Og identisk med de bedste Android-mobiler lige nu – der jo bruger den samme processor.

annonce

På 3D grafikfronten klarer ROG Phone II sig fornemt. 6.246 i 3DMark Sling Shot Extreme og 500.263 i AnTuTu 7 er ikke set bedre!

annonce

Gaming koster strøm. Derfor er det godt, at Asus har lagt et batteri på hele 6.000 mAh i ROG Phone II. Det ses på batteritesten, hvor den klarer næsten hele syv timer.

Takket være kombinationen af væskekøling og luftkøling kan Asus ROG Phone II fortsætte længe efter at traditionelle smartphones har droslet ned med hedeslag. Foto: Asus

Konklusion

Asus ROG Phone II Elite er en telefon for de få. Ydelsesmæssigt ligger den i den absolutte top af dagens smartphones, men skal du bare bruge en lynhurtig mobil, er der så klart billigere alternativer til langt lavere pris. For eksempel den fremragende Xaomi Note 10.

Der, hvor ROG’en stikker af fra mængden, er som spilkonsol. Med den vildt farvestærke og vanvittig hurtige 120 Hz AMOLED-skærm giver den mobilspillene en realisme, du ikke finder noget andet sted. Og takket være kombinationen af væskekøling og luftkøling kan den fortsætte med det, længe efter at traditionelle – og på papiret lige så hurtige – smartphones har droslet ned med hedeslag.

Hvis det er dit behov, vil du være villig til at betale for det. Man vurderer jo heller ikke en Lamborghini Urus ud fra prisen og vægten, vel? Og man køber den ikke alene for at bruge den til at køre til bageren.

annonce


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

  (Foto: Motorola)

  Motorola skulle have ventet med at lancere denne mobil

  Tålmodighed er en dyd, som Motorola desværre ikke har lært. Den ellers udmærkede Motorola Edge+ lider under flere unødvendige fejl, og et lidt kluntet design hjælper ikke på helhedsindtrykket.

  (Foto: Huawei)

  En glimrende mobil du aldrig må købe!

  Huawei P40 Pro skulle have været årets bedste kameramobil. I stedet betyder især ét problem, at de fleste bør gå i en stor bue uden om denne mobil.

  (Foto: OnePlus)

  Spar penge på disse tre OnePlus-mobiler

  OnePlus er på vej med ny flagskibsmobil. Derfor er der snart mange penge at spare på de tidligere modeller. Her er de tre bedste.

   data-srcset

  Tre telefoner du ikke kan slå ihjel

  Har du brug for at køre apps på stilladset, eller vil du bare passe din Facebook på fjeldvandringen? Så har du brug for en robust smartphone.

   data-srcset

  Udviklet eller indviklet?

  En imponerende opvisning i, hvad der er teknisk muligt i dag, men næppe et fornuftigt valg.

   data-srcset

  Konsollen er også en mobil

  Anden generation af Asus’ gamer-mobil er topklasse – og forbeholdt de få.

  SOMMERTILBUD
  6 UGER LB+
  FOR KUN 6 KR
  Fuld adgang til lydogbillede.dk i sommer!
  PRØV i 6 UGER
  close-link