TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: Apple iPhone 8 Plus

Den bedste kameratelefon

iPhone 8 Plus er ikke alene den hurtigste smartphone, men også den, der tager de bedste billeder.

Lyd & Billede mener
+Fantastisk ydelse. Fremragende kameraopløsning. Trådløs opladning.
-Dyrt med meget hukommelse. Designet begynder at virke bedaget.
Specifikationer

Operativsystem: iOS 11
Skærm: 5,5" LCD, 1920 x 1080, 441 ppi
Processor: 2,5 GHz Apple A11 Bionic hexa-core
Hukommelse: 3 GB ram / 64-256 GB lager
Kameraer: 12 MP f/1.8 + 12 MP f/2.8 / 7 MP f/2.2
Trådløst: 4G LTE, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, NFC
Mål og vægt: 158 x 78 x 7,5 mm / 202 g
Batteri: 2691 mAh, 21 timers samtale
Web: apple.dk

Vejl. pris 7100

Hvis iPhone 8 er den mere fleksible hverdagstelefon, så er iPhone 8 Plus den mere kompetente storebror med større skærm, dobbelt kamera, mere hukommelse og større batteri.

iPhone 7 Plus sammenlignet med iPhone 8 Plus. (Foto: Lyd & Billede)

 

Udseende og konstruktion

Det kedelige ved iPhone 8 er, at den ser næsten præcis ligesådan ud som iPhone 7. Den burde faktisk have heddet iPhone 7s. Forskellen er, at bagsiden er af glas for at muliggøre trådløs opladning. Det har gjort, at man har kunnet lege lidt med farverne, hvilket er mest tydeligt på den næsten cremefarvede guldmodel.

Det er dog lidt bekymrende, da glas jo ikke er lige så solidt som metal. På nettet kan man da også allerede finde faldtests, som antyder, at man bør have et cover på telefonen.

Glasbagside og interessant guldfarve. (Foto: Lyd & Billede)

 

Skærm

Ud over at være større end skærmen på den almindelige iPhone 8 er skærmen på 8 Plus også mere højopløst. Det gør, at punkttætheden faktisk er større, så detaljeskarpheden er noget bedre. Og takket være det brede farvespektrum understøttes HDR nu, når man ser film.

Nyt er også, at man har tilføjet True Tone – automatisk hvidbalance – ligesom på iPad Pro. Det betyder, at en sensor aflæser det omgivende lys og justerer farvetemperaturen, så billederne altid ser naturlige ud.

Augmented Reality kommer vi til at se meget til fremover. (Foto: Lyd & Billede)

 

Kamera

Hvis man kun ser på tallene, kunne man tro, at der er de samme kameraer som på iPhone 7. Men Apple har arbejdet på kvaliteten i stedet. 8 Plus har en ny, hurtigere billedsensor, mindre lyslækage mellem sensorpunkterne samt nye filtre, der skal give bedre farvegengivelse. Og billedprocesseringen varetages af de nye processorer. Resultatet er flere billeder i sekundet, når man filmer, bedre kompensation for rysten på hænderne og hurtigere autofokus.

Dobbelt 12 megapixel kamera. (Foto: Apple)

 

På den foregående model fik vi den eksperimentelle portrætindstilling, der lægger kunstig baggrundssløring på. På iPhone 8 Plus er funktionen blevet meget bedre. Men vi får også en ny eksperimentel funktion, nemlig kunstig lyssætning. Her kan man lægge studielys, konturbelysning eller scenebelysning på i farver eller monokrom, hvor baggrunden bliver effektfuldt sort. Det sjove er, at man kan ændre belysningen, efter at billedet er taget.

Det er tydeligt, at processoren analyserer motivet bedre og justerer alle parametre derefter. Både i modlys og i situationer med stor lysvariation, hvor HDR kommer til sin ret, får man betydelig bedre resultater. Farverne er mere mættede, men ikke overdrevne. Og i svagt lys er der mindre støj, men flere detaljer samt mere naturlige farver.

Telelinsen gør desuden, at den kan tage billeder, som ingen anden mobil, vi har testet, kan. Og at billedkvaliteten er lidt bedre end på lillebror.

Lyd

Et hovedtelefonstik må vi stadig undvære, men med boomet af trådløse hovedtelefoner er det ikke nogen katastrofe.

Den trådløse lydkvalitet er der ikke så meget at sige om; det afhænger af hovedtelefonerne. Derimod har man glædeligt nok lånt teknologi fra iPad Pro til de indbyggede højttalere. Volumen kan gå betydelig højere, uden at de skramler, og man får endda en vis stereoeffekt. Og med lidt god vilje kan man sige, at der nu er reel basgengivelse.

Endelig trådløs opladning! (Foto: Apple)

 

I brug

Det, der er ændret ved brugen i forhold til iPhone 7, skyldes primært iOS 11, som man også kan downloade til sin gamle model. Derimod har telefonen fået hurtigopladning, selv om det kræver en kraftigere oplader end den, der medfølger. Og glasbagsiden gør som nævnt, at man kan bruge en trådløs Qi-oplader, f.eks. fra IKEA. Hurtigt går det ikke ligefrem. Men Apple siger, at en kommende software-opdatering vil øge lade-effekten med 50 procent.

Ydelse

Dér, hvor iPhone 8 imponerer mest, er på processorkraft. Den nye A11 Bionic er et sandt monster! I vores syntetiske Geekbench-test er den omkring dobbelt så hurtig som de hurtigste Android-mobiler – 4.262 (single-core) og 10.441 (multi-core) mod 1.987 (single-core) og 6.692 (multi-core). Og i browser-testen er den to-tre gange så hurtig.

Batterikapaciteten er dog ikke i top, selv om Plus-modellen holder betydelig længere end lillebror.

Konklusion

Allerede den mindre iPhone 8 er en imponerende opgradering i forhold til iPhone 7, selv om den kommer til at stå i skyggen af den mere innovative iPhone X. Den spiller i en helt egen liga, hvad ydelse angår, har fået bedre højttalere og kan enten oplades hurtigt eller trådløst.

Med Plus-modellen får man – ud over en større skærm – bedre batterilevetid og et endnu bedre og mere alsidigt kamera. Og det tager faktisk de bedste mobilbilleder, vi har set til dato!

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.