TEST: Apple iPad Air (2020)

Bedste iPad Air til dato

Apples nyeste iPad Air kombinerer let og elegant design med monsterstærk ydelse.
Karakter
Apple iPad Air (2020)
Lyd & Billede mener
Kommer med Wi-Fi 6 samt A14 Bionic, som er den hurtigste mobilprocessor på markedet. Næsten rammeløs skærm med True Tone samt ikonisk Apple-design af høj kvalitet. De fleste apps findes i tablet-version til iPadOS.
Selv om skærmen er god, er der tale om en IPS-skærm, som ikke når op på OLED-niveau. Kommer kun med stereohøjttalere. Understøtter ikke 5G.
Specifikationer
  • Operativsystem: iPadOS 14.1
  • Skærm: 10,9″ Liquid Retina IPS, 2360 x 1640
  • Processor: Apple A14 Bionic 5 nm hexa-core
  • Hukommelse: 4 GB RAM / 256 GB lager
  • Kameraer: 12 Mp f/1.8 + 7 Mp f/2.2
  • Trådløst: 4G/LTE, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, GNSS
  • Mål og vægt: 247,6 x 178,5 x 6,1 mm / 460 g
  • Batteri: 28,6 Wh
  • Web: apple.dk
Benchmarks

Produktside
Annonce
Annonce
forfatter

Den nye iPad Air har fået nyt “gammelt” design. Med sine skarpe linjer og kanter kombineret med afrundede hjørner ligner den nemlig en forvokset udgave af iPhone 4 og iPhone 5 – to klassiske mobiler, der i sin tid stod for noget af det mest ikoniske Apple-design nogensinde. Det er en kraftig forbedring i forhold til sidste års iPad Air, der måtte nøjes med et mere gammeldags design inklusive en meget bred skærmramme.

Apples nyeste tablet har fået en Liquid Retina-skærm på 10,9 tommer (med en opløsning på 2360 x 1640 pixel svarende til 264 ppi), og den er i modsætning til forgængerens skærm stort set rammeløs.

2020-versionen af iPad Air kommer i hele fem forskellige farver – sølv, space grey, rosa guld, grøn og himmelblå. (Foto: Apple)

For alligevel at få plads til Touch ID fingeraftrykslæseren, som før var bygget ind i den runde hjemknap på iPad’ens forside, har Apple bygget den ind i power-knappen, ligesom den nyeste iPad Air nu har indbyggede stereohøjttalere, som er blevet placeret horisontalt. På den måde får man god stereolyd, ligegyldigt om man spiller spil eller ser video på sin tablet.

I øvrigt er skærmens billedkvalitet ganske glimrende. Farvegengivelsen er god og tilpasses det omgivende lys, og med en lysstyrke på omtrent 500 nit kan iPad Air bruges både ude og inde. Det er imponerende for en IPS-skærm, selv om vi dog stadig er et stykke fra OLED-niveau.

Under skærmen sidder Apples seneste og mest kraftfulde processor til dato, A14 Bionic, som er hele to generationer over den processor, der sidder i selv den nyeste iPad Pro-model – og identisk med de processorer, der sidder i Apples nye iPhone 12-mobiler.

For at få plads til Touch ID fingeraftrykslæseren, som før var bygget ind i den runde hjemknap på iPad’ens forside, har Apple bygget den ind i power-knappen. (Foto: Apple)

A14 Bionic er en 5 nm chip, hvilket ifølge Apple giver plads til et hidtil uset antal transistorer. Det gør den nye iPad Air 40 procent hurtigere end forgængeren, hvilket vores benchmark-tests også bekræfter. Specielt i Geekbench 5-testen imponerer iPad Air med det bedste single-core-resultat, vi nogensinde har opnået med en mobil enhed.

Det lækre design og den høje ydelse til trods er den nye iPad Airs største fortrin alligevel iPadOS (nu i version 14) og hele Apples økosystem af tablet-egnede apps. Siden 2019 har Apple nemlig adskilt iPads styresystem, iPadOS, fra det mobile iOS. Det har bl.a. betydet forbedrede muligheder for multitasking – både mellem forskellige apps og mellem flere dokumenter, som kan være åbne på én gang i samme app.

Filhåndteringen er også blevet forbedret – og mere “computeragtig” – ligesom Safari-browseren nu indlæser den fulde version af websider i stedet for mobiltilpassede versioner.

Widgets er en integreret del af iPadOS 14. (Foto: Apple)

Summa summarum er 2020-versionen af iPad Air den bedste af slagsen til dato. Den er meget tæt på at være lige så god som den noget dyrere iPad Pro, og hvis man allerede er Apple-bruger og vant til at begå sig i firmaets økosystem af apps og tjenester, er iPad Air faktisk det mest oplagte valg, hvis man er på udkig efter en tablet lige nu.

Vær dog opmærksom på, at det indtil nu kun er Apples iPhone 12-serie, der kommer med 5G. Ønsker man sig en tablet med 5G-hastigheder, må man se sig om efter et alternativ til iPad. Til gengæld understøttes den hurtige trådløse netværksprotokol Wi-Fi 6, så man i det mindste er sikret optimale betingelser derhjemme.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her

Også i denne test:

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk tablet til både underholdning og produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G har den bedste skærm, vi har set på en tablet.

Fantastisk dynamisk skærm og overbevisende lyd. Elegant og slankt design, høj ydelse og understøttelse af både 5G og Wi-Fi 6. Dertil kommer Samsung DeX, der giver enestående produktivitetsmuligheder.
Nogle Android-apps findes ikke i en god tablet-version.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
Annonce
Annonce

Læs også

Earins nye øresnegle lover bedre bas og lydkvalitet end konkurrenterne.
Sony lancerer 360 Reality Audio Creative Suite til uafhængige musikere og artister.
Ud over PC'er i alle størrelser og vægtklasser lancerer HP også hovedtelefoner.
JBL har præsenteret sine hovedtelefonnyheder i anledning af CES 2021.
Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!
Ledvance har meldt sig ind i kampen om at levere smart lys til det smarte hjem. Det er let – og ikke særlig dyrt.