Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: 6 seniormobiler

Ding dingeling – alle kan slå på tråden!

Hvorfor skal man tvinges til at afstå fra en mobiltelefon, bare fordi man ikke kan håndtere en smartphone? Hvis de er alt for tekniske til ens behov, hvis synet svigter, eller hvis fingrene er blevet lidt stive på grund af sygdom eller alder? Her præsenterer vi en række mobiltelefoner for dem, som vil være mobile og samtidig kunne holde kontakten med venner og bekendte, samtidig med at mobilen kan give dig en vis tryghed, hvis uheldet skulle være ude.

Skrevet af / 23/10/2012 - 00:00
6 seniormobiler
Åsa Warme Hallén

Produkter i denne test

Dagens mobiltelefoner er ofte ganske teknisk avancerede og indeholder betydelig flere funktioner og finesser, end almindelige mennesker virkelig behøver. Har du desuden problemer med hænder og/eller fingre, så er smartphones med deres trykfølsomme skærme ikke et specielt godt alternativ. Men naturligvis skal man ikke diskrimineres, fordi man får nogle skavanker, efterhånden som man kommer op i årene; man skal fortsat kunne leve et aktivt liv og holde kontakten med familie og venner på en nem og bekvem måde.

Tidligere var seniormobiler kluntede og murstensagtige, og blev i mange tilfælde opfattet som diskriminerende på grund af deres brist i design. I dag findes der faktisk en hel del forskellige mobiler og designs at vælge imellem, og de skriger ikke alle “jeg-er-en-seniormobil”. Du kan vælge imellem telefoner med slæde, foldetelefoner eller holde dig til en helt almindelig telefon med taster på forsiden. Mange af modellerne findes i forskellige farver, og du kan selv vælge, om du vil kunne sende og modtage billeder, eller om du er fuldstændig tilfreds, så længe du kan ringe, modtage samtaler og måske sende en sms. De fleste mobiler har også en form for alarmfunktion, der gør, at du kan forprogrammere valgte numre som genveje, hvis uheldet skulle være ude.

Ikke kun seniorer
Nu refererer vi primært til seniorer i denne test, men det er naturligvis ikke kun ældre personer, der kan have nytte af en lidt simplere mobil med større (og frem for alt) rigtige knapper og et tydeligt display. For personer med en eller anden form for handicap kan det være guld værd at have en mobiltelefon, som er mere håndterlig, har tydeligere display og mere funktionelt tastatur.

Tips & råd 

  • Prøv mobilen i butikken, så du kan prøve knapper, display og menusystem.
  • Tænk over, hvad dine behov er, og køb ikke en telefon med funktioner, som du ikke kommer til at bruge.
  • Bladr igennem brugsanvisningen for at se, om den er begribelig, inden du køber.
  • Hvis det er muligt, så vær selv med, når du skal købe mobiltelefon. Dine børn eller børnebørn har sandsynligvis en helt anden referenceramme, end du har, og det er trods alt dig, der skal bruge mobilen.
  • Alle mobiler er ikke kompatible med høreapparater, hvilket gør, at du med visse modeller må tage det af og ved andre ikke. Kontrollér dette inden køb.

Produkter i denne test

Doro PhoneEasy 612

Den gennemtænkte

Denne klaptelefon føles robust og gennemtænkt med mange gode funktioner, bl.a. kan du ændre tekststørrelse. Og takket være den belagte overflade risikerer man ikke så nemt, at den glider ud af hånden.

Tekstjustering Bordoplader Stor skærm ICE SOS
Prisen Mangler lommelygte
Læs hele testen

Panasonic KX-TU301

Den klodsede

Fra Panasonic kommer testens største mobil, der mest af alt minder om et håndsæt til en trådløs fastnettelefon, og som passer dig, der ikke vil have en masse “ekstra-af-alt”, som gør det mere kompliceret.

Stemmebekræftet nummertastning Bordlader Lommelampe SOS-knap Prisen
3,5 mm stik Lydkvaliteten
Læs hele testen

Telme F210

Den træge

Fra østrigske Emporia kommer testens anden deltager med klap. Telme F210 ser ved første øjekast rigtig god ud, men hvor hensigtsmæssig er den egentlig for en person med specielle behov?

Indikationsknapper SOS-knap Bordlader
Tasterne Intet headset Lydkvaliteten
Læs hele testen

myPhone 5300 Forte

Den talende

myPhone 5300 er en mobil for dig, som ikke er ude efter adspredelse i form af spil eller kamera. Den savner tilmed SOS-funktion, som kan være vigtig for nogle. Knapperne er store og med god afstand.

Stemmebekræftet nummertastning Hurtigknap til radio Ergonomisk Lyden
Ingen bordlader Ingen SOS-knap Brugsanvisningen
Læs hele testen

Doro PhoneEasy 715

Den finesserige

Doro 715 er en pæn lille telefon med glidende klap, som passer til dig, der vil have lidt flere finesser. Den er udformet på en måde, der gør, at den ligger godt i hånden, og den findes i sort eller hvid.

Tekstjustering Bordlader Stor skærm Lommelygte
Minus Små knapper Plastic Prisen
Læs hele testen

myPhone 1070 Chiaro

Den enkle

myPhones første bidrag til testen hedder 1070 Chiaro og er den første i “Simple life”-serien. En mobilserie for dem, der vil have en mobil, som er anvendelig, uden en masse andet.

Genvejs knap til radio Overfaldsalarm SOS-knap Lommelygte
Glat Ingen bordlader Brugsanvisningen Lydkvaliteten
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Xiaomi har lyttet til kritikken

Google udfordrer Apple og Samsung på tid

Endelig et hurtigere Apple Watch

Huawei Watch GT 4: Smart-uret der forener stil og funktionalitet

Denne foldbare mobil er OnePlus’ svendestykke

Det bedste iPhone-valg

Grøn mobil for de fingernemme

Pixel Pro fortsætter med at imponere

Vildere tablet får du ikke

Lille og lynhurtig, men designet trænger til en opdatering

Til dig med Samsung-mobil

Farvel Lightning-stik!

Scroll to Top