Motorola Moto g73 5G

Billig - men langsom til spil

Trods den lave pris føles det ikke, som om Moto g73 giver valuta for pengene – dertil er der for mange ulemper.

motorola moto g73 TOP

Moto G er Motorolas storsælgende mellemklasse-mobiler, som blev introduceret i 2013. De har siden præsteret at presse omkring 70 (!) modeller ud, hvilket i høj grad skyldes, at de siden 2021 har lanceret en række modeller i forskellige prisklasser. Det sidste ciffer i denne Moto g73 afslører, at dette er en 2023-model, og det første ciffer er højt, fordi dette er en af de dyrere modeller. Der er også lanceret en g23 og en g53 i år. 

Udseende og konstruktion

At det er testens billigste mobil kan man mærke på den plastikagtige fornemmelse, når man har den i hånden, og at skærmbilledet ikke når helt ned til bunden af telefonen. Lidt på afstand lægger man ikke mærke til det, da den har moderne, bløde former og en tiltalende farve. I denne prisklasse er mobilerne sjældent særligt modstandsdygtige, og g73 har da heller ingen IP-klassificering, bortset fra at den opgives som værende ‘stænksikker’. Fingeraftrykslæseren sidder ikke under glasset, men på sideknappen.  

moto g73 hero
Foto: L&B

Skærm

På papiret ser skærmen fin ud, med samme høje opløsning som testens øvrige mobiler. Den har tilmed samme opgivne lysstyrke og høje opdateringshastighed. Men det er et IPS-panel i stedet for et OLED, hvilket betyder dårligere kontrast og et gråligt sortniveau. Og trods den opgivne opdateringshastighed, kan skærmen ikke helt følge med i svingene. Den opleves heller ikke som specielt lysstærk, ligesom farvegengivelsen varierer. 

Kameraer

Hvad angår kameraerne går Motorola stille med dørene, og det kan skyldes, at de ikke er så imponerende. Hovedkameraet tager da ganske gode billeder i dagslys, men det gør alle mobiler i dag. Funktionerne er dog ikke så gode. Portrætindstillingen kan man lige så godt springe over, og kameraet klarer sig heller ikke ret godt i mørke. Ultravidvinklen er kun på 8 megapixel, så her tager billedkvaliteten endnu et skridt i den forkerte retning. 

Lyd

Med stereohøjttalere af standardtypen får man ikke overdrevent god lyd; den er lidt skinger, men har dog en vis bund. Derimod brydes lyden ikke op, hvis du øger lydstyrken, hvilket er uventet godt. Mobilen understøtter Dolby Atmos, og det virker lidt overdrevet for en billigere mobiltelefon uden særlig god lydkvalitet. Den har dog en god, gammeldags hovedtelefonudgang, hvilket giver mere mening med Atmos-understøttelsen i selskab med gode hovedtelefoner. 

Moto-funktionerna er ret praktiske. (Skærmbilleder: L&B)

Anvendelse

Med sine Moto-funktioner har Motorola faktisk gjort en indsats for at tilføje noget til standard-Android. Det er alt fra udvidede sikkerhedsfunktioner til smarte bevægelser, der gør det lettere at bruge mobilen. Det betyder dog et par ekstra apps, hvoraf et par af dem er uønskede. Motorolas opdateringspolitik er, at g73 kun får én(!) opdatering, nemlig til Android 14, og tre års sikkerhedsopdateringer. Det er usædvanligt nærigt! 

Ydelse

Akilleshælen for Moto g73 er den underdimensionerede grafik i Mediatek-processoren. Ifølge 3Dbench var den kun halvt så hurtig som de andre mobiler i testen. Og så måtte vi endda bruge en benchmark-test, vi pensionerede i 2021, fordi g73 ikke var kompatibel med moderne 3D-grafik. Når det gælder mere normal brug, følger den derimod pænt med. Batteritiden i vores stresstest lå på lige godt 13 timer, hvilket er helt normalt i klassen.

Konklusion

Prisen er ganske vist testens laveste, men det afspejles desværre kun alt for godt i mobilen. Den føles billig, og skærmen er ikke på niveau med de øvrige testdeltagere. Kameraet går an, men ikke den elendige ultravidvinkel. Til hverdagsbrug føles den ikke langsommere end andre, men grafikken er katastrofalt langsom. Dertil kommer, at den kun får en enkelt Android-opdatering, hvilket betyder, at man ret hurtigt er nødt til at skifte den ud!   

 

Læs videre
Exit mobile version