Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Acer Iconia W4-820

Halvgjort er ikke velgjort

Acer Iconia W4-820 er skam udmærket, men der findes bedre alternativer til samme pris.

Skrevet af / 12/09/2014 - 10:10
Acer Iconia W4-820
Peter Gotschalk

Der er ikke mange producenter tilbage, som tror på Windows RT, tablet-udgaven af Microsofts operativsystem. Således heller ikke Acer, som med Iconia W4-820 er på banen med en 8 tommers tablet med en komplet version af Windows 8.1, hvilket vil sige, at enheden både kan køre apps fra Windows Store og rigtige desktop-programmer.

Desværre er det langtfra optimalt på en 8 tommers skærm, som man skal være udstyret med meget spidse fingre på størrelse med enden af en tændstik for at betjene. Så små bliver menuer og ikoner nemlig, når opløsningen er på 1280 x 800 pixel. Acer byder ikke på nogen form for alternativ betjening, hverken i form af tastatur-dock eller digital pen, hvilket ville have været forfriskende og et stort skridt i retning af mere brugervenlighed.

Hele herligheden er baseret på en Intel Atom Z3740 quad-core processor af stort set samme type som den, der sidder i Dell Venue 8 Pro. De to maskiner får da også nogenlunde samme mængde saft og kraft ud af processoren. Hvor Dell scorer henholdsvis 785 (single-core) og 2.050 (multi-core) point i vores Geekbench 3-test, så opnår Acer med Iconia W4-820 et resultat på 656 (single-core) og 2.135 (multi-core) point, hvilket faktisk gør denne tablet til den næsthøjest scorende i testen, når det gælder samlet ydelse.

Ergo går alting så hurtigt, som man kunne ønske sig, og så længe man holder sig til touch-brugerfladen med de for Windows efterhånden ikoniske dynamiske fliser, kører betjeningen som en leg. Det er først, hvis man bevæger sig over i den traditionelle Windows-desktop, at man skal være forsynet med rigelige mængder tålmod. Så svært er det nemlig at ramme rigtigt og i det hele taget betjene brugerfladen.

Skærmen er heldigvis okay, så det kniber i det mindste ikke med at se de små bogstaver og ikoner. Kun med at ramme dem. Faktisk synes vi, at farverne er en smule kedelige og matte, men ellers er skærmbilledet både skarpt og letlæseligt.

Lydkvaliteten er også godkendt, selv om lydbilledet er knap så klart og skarpt som på konkurrenterne fra Dell og Lenovo. Volumen fejler imidlertid ikke noget, og vi oplever heller ingen forvrængning i nogen af frekvensområderne.

Det største problem er enhedens design og konstruktion. Acers tablet er temmelig tung i forhold til sin størrelse, og med en tykkelse på knap 11 mm opnår den testens fedmerekord. Dertil kommer, at enheden er meget plasticagtig, hvilket bl.a. giver sig udslag i en smule knirken og knagen, når vi udsætter den for vridetesten. Det kunne Acer have gjort bedre.

Iconia W4 fås også i en version med 3G HSPA+ og 64 gigabyte indbygget lager, men den koster næsten det dobbelte af vores testmodel.

 

Konklusion
Det samlede indtryk af Acer Iconia W4-820 er behersket positivt. Både ydelse, skærm og lyd er godkendt, men uden at imponere. Hvad angår design – både fysisk design og betjening – kunne man godt have strengt sig en smule mere an,  og byggekvaliteten imponerer heller ikke.

Home mener

Den samlede ydelse er testens næsthøjeste. Både skærm og lydkvalitet er godkendt uden at være prangende. Svært at betjene Windows-brugerfladen i desktop-tilstand på en 8 tommers skærm. Design og byggekvalitet lader en del tilbage at ønske. Mangler mobilt internet, og 32 gigabyte indbygget lager er for lidt, når maskinen skal køre en komplet Windows-udgave.

Også i denne test:

5 tablets i mellemklassen

Samsung Galaxy Tab 4 SM-T530

Den gyldne middelvej

Samsung Galaxy Tab 4 er en tablet, der kan, hvad den skal, men så heller ikke mere.

Designet er slankt og uden dikkedarer. Omend opløsningen ikke imponerer, er skærmen fin med varme, skarpe farver. Og så får enheden det maksimale ud af de begrænsede processorkræfter.
Må undvære mobilt internet. Enheden fås i en version med 4G/LTE, men den er næsten 1.000 kroner dyrere. Lydkvaliteten lader meget tilbage at ønske, hvis man ikke bruger Samsungs egne apps.
Læs hele testen

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

kke som de andre

Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ byder på unikt ergonomisk design, fantastisk lyd og lang batteritid.

Den specielle formfaktor samt fremragende byggekvalitet og materialevalg gør Lenovo Yoga Tablet 10 HD+ til et luksusprodukt. Lydkvaliteten er uovertruffen, og billedkvaliteten er absolut godkendt. Batteritiden er testens bedste.
Ydelsen lader en smule tilbage at ønske. Modellen med mobilforbindelse må nøjes med 3G.
Læs hele testen

Dell Venue 8 Pro

En ægte minicomputer

Dell Venue 8 Pro byder på ægte computerydelse i en meget lille indpakning.

Komplet Windows-version kombineret med robust design, udmærket skærm, fremragende lydkvalitet og god ydelse til en absolut overkommelig pris gør Dell Venue 8 Pro til testens bedste køb.
At betjene Windows i skrivebordstilstand på 8 tommer er umuligt uden en digital pen, der skal købes som tilbehør. Mangler desuden mobilt internet, og så er 32 gigabyte indbygget lager alt for lidt, når operativsystem og Windows-programmer fylder så meget.
Læs hele testen

ASUS Transformer Pad TF103C

Muskelbundt uden finnesse

Med lidt mere sans for detaljer havde ASUS Transformer Pad TF103C kunnet være testvinder.

Høj ydelse og gratis tastatur-dock er denne tablets største fortrin.
Billedkvaliteten er simpelthen for ringe med matte farver og pixelerede billeder. Og så må maskinen undvære mobilt internet.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Supermobil på budget

Godt kommet igen, OnePlus!

Lille men kraftfuld

AI begyndelse er svær

Ikke helt overbevisende

Oneplus konkurrerer med sig selv

Gaming-mobilen er et speedmonster

Er det virkelig en ny model?

OnePlus 12 går skridtet videre

Smart-uret til mænd (og andre med store håndled)

Lige så stærk som sin storebror

Xiaomi har lyttet til kritikken

Scroll to Top