TEST: Marshall Emberton

Udseendet rocker mere end lyden

Det umiskendelige Marshall-design vil appellere til mange rockfans. Men lyden af Emberton kunne godt have været mere rock-agtig.
Marshall Emberton SPREAD
Karakter
Marshall Emberton
Lyd & Billede mener
Rå lyd, robust bygget og med et udseende, der vil tiltale rockfans.
Tynd mellemtone.
Specifikationer
  • Tilslutninger: Bluetooth 5.0 (SBC)
  • Udgangseffekt: 20 W
  • Funktioner: Batteri-indikator, slavebas
  • Resistens: IPX7 (vandtæt)
  • Batterilevetid: 20 timer (USB-C)
  • Mål og vægt: 16 x 7,6 x 6,8 cm / 700 g
  • Web: marshallheadphones.com
forfatter

Emberton er den mindste bærbare højttaler fra Marshall, og af udseende minder den om en kraftigt skrumpet guitarforstærker. Et udseende, som mange rockhoveder vil nikke genkendende til, og som nærmest kræver en øl i nærheden …

Trods meget kompakte dimensioner er vægten hele 700 gram, hvilket er 120 gram tungere end den fysisk større Sonys SRS-XB23. Højttaleren er helt vandtæt med IPX7-certificering, men vær forsigtig i sandstorme (!), da den ikke er certificeret støvtæt.

Marshall Emberton det
Multifunktionsknappen på toppen styrer volumen og hopper frem og tilbage i playlisten. Til højre sidder en rødt lysende batteri-indikator. (Foto: Marshall)

Funktioner og brugervenlighed

Emberton kobles til mobilen således: Tænd den med on/off-knappen og slip ikke knappen, men hold den inde, til højttaleren går i parrings-mode.

En messingfarvet knap på toppen bruges både til at indstille volumen og skifte mellem numre. Til højre på toppen sidder en batteri-indikator, der viser, hvor meget strøm der er tilbage.

Batterilevetiden er opgivet til hele 20 timer, og højttaleren understøtter 5 volt og op til 3 ampere, hvilket giver fem timers spilletid på 20 minutters opladning. En fuld opladning tager derimod tre timer.

Der er ikke nogen app og dermed heller ikke nogen lydindstillinger. Man må tage, hvad man får. Hvis man da ikke har EQ-funktion i musikafspilleren (f.eks. Spotify).

Marshall Emberton lifestyle
(Foto: Marshall)

Lydkvalitet

Marshall Emberton har en rimelig rå lydsignatur med meget tryk i den øvre mellemtone. Det får elektriske guitarer til at sparke mere igennem, og man får en snert af rock’n’roll.

Annonce

Mellemtonen er på sin side lidt tynd. Det hører man hurtigt på Tim Scott McConnells stemme på den Leonard Cohen-inspirerede “The Man I Am” (kendt fra TV-serien Exit). Ordene er tydelige, men det følelsesregister, der skal formidles af stemmens resonansområde, kommer ikke godt nok frem. Der er også en farvning i den øvre bas, der tager lidt fokus, og det bliver ekstra tydeligt, når mellemtonen er så tynd.

Diskanten kommer derimod godt frem, og guitarsoloen på “Take the Power Back” med Rage Against the Machine lyder råt og brutalt. Men også hardcore-rock som dette har brug for mellemtone for at binde lydbilledet sammen. Det bliver lidt for spinkelt med for meget energi i bækkenerne og ellers for lidt kød på benet. Men alt i alt godkendt.

Marshall Emberton Splash
(Foto: Marshall)

Konklusion

Marshall Emberton ligner en skrumpet guitarforstærker; et udseende, der nok vil appellere til mange rockfans. Den har lang batterilevetid og en tillidsvækkende vægt – og den er selvfølgelig vandtæt.

Lydmæssigt har den en “rock-agtig” lydsignatur med en rå klang. Guitarsoloer slår godt fra sig. Men mellemtonen er i den tynde ende, og bassen lyder lidt farvet. Her burde Marshall have haft en app med EQ-indstillinger, så man kunne justere lyden, som man ønskede.

Misforstå mig ikke: Lyden er god nok, og vi kan sagtens forstå, hvis mange gerne vil have denne højttaler. Ikke mindst på grund af det seje udseende og den gode kvalitetsfølelse. Men nogen testvinder er det ikke.

Også i denne test:

JBL Charge 5

Fest på farten

JBL Charge 5 spiller højt og kraftigt, og det er den, du vil have med til fest og ballade.

Kraftig lyd, god batterilevetid, flere kan kobles sammen.
Lidt skarp diskant, ingen lydindstillinger i app’en.

JBL Link Portable

Både smart og bærbar

JBL Link Portable er en bærbar højttaler i et praktisk format. Google Assistant er indbygget for smart styring af hjemmet.

Kombinerer bærbar brug med Google Assistant for praktisk styring af det smarte hjem. Lyden er afbalanceret, og ladepladen er praktisk.
Vi savner dynamik og kontrol på lyden; det bliver noget tamt. Understøtter ikke hurtigopladning.

Sony SRS-XB33

Den bedste bærbare

Sony SRS-XB33 er kort og godt den bedste trådløse rejsehøjttaler i sin klasse.

Imponerende god og fyldig lyd. Fin batterilevetid. Flere kan kobles sammen.
Lyden kan trænge til en justering, før den lyder optimalt. Temmelig langsom opladning.

Sony SRS-XB23

Anstændig lyd i handy format

Den cylindriske SRS-XB23 er mindre og mere handy end sine storebrødre. Men den mangler lidt på lydsiden.

Med lidt justering er lyden ganske medrivende med en fyldig bas, der ikke dominerer alt for meget.
Langsom opladning. Kræver lydindstilling for at lyde godt.
Har du dette produkt?
Giv din karakter.
0 / 6

Your page rank:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også