Search
Generic filters

Jabra Solemate Mini

 itemprop
Jabra Solemate Mini

En lille, sej såle-ven

Jabras mindste Bluetooth-højttaler er ganske lille, men formår alligevel at gøre sig bemærket.

Lyd & Billede mener

Robust design og behagelig lyd med en overraskende rund og fyldig bas gør Solemate til et godt bud på en kompakt højttaler til at tage med overalt.
Lidt rungende lyd og begrænset maksimalt lydtryk. Designet er en smagssag. Der mangler styreknapper på højttaleren.
 • Enheder: 2 x 1,5", 35 x 75 mm slavebas, indbygget mikrofon
 • Indgange: Bluetooth 3.0 med NFC og A2DP, 3,5 mm stereo mini-jack
 • Batteritid: Op til 8 timers musik, 90 dages standby, ladetid 3 timer (Micro-USB)
 • Mål: 12,5 x 6,1 x 5,3 cm
 • Vægt: 295 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 799 kr

Lige nu går der tretten på dusinet af de små batteridrevne, trådløse højttalere med Bluetooth-forbindelse. Derfor er vi svære at imponere, når endnu en producent glædestrålende fortæller os, at de også har lavet en af slagsen. Jabra Solemate Mini, som er genstand for denne test, bliver dog ikke væk i mængden.

Solemate Mini er beskyttet af en solid gummioverflade i samme skriggule farve som elektrisk håndværktøj. Om det er smart eller grimt, er en smagssag. Men det forhindrer i hvert fald, at den bliver glemt. Hvis farven er for markant, kan højttaleren også fås med sort, blåt og rødt gummi. Højttaler-enhederne er gemt bag et metalskjold med laserborede huller, og det hele tåler at komme med udenfor.

Navnet Solemate er selvfølgelig et ordspil på soulmate (sjæleven). Der er dog ikke tale om sjæle, men om en solid gummisål, som får højttaleren til at stå godt fast på underlaget. Det ligner mest af alt et markedsføringstrick, men det forhindrer højttaleren i at skride, hvis den f.eks. bruges i bilen oven på instrumentbrættet.

Der er indbygget mikrofon, så Solemate Mini kan bruges til håndfri mobilsnak. Det er ikke en løsning, som på nogen måde virker bekvem, men det betyder dog, at det er muligt at tage telefonen uden at frakoble enheden.

Jabra_Solemate_Mini_red_HAND_for_red_background

Betjeningen er simpel: To trykknapper styrer lydstyrken, synkront med volumenknappen på den tilsluttede mobil eller tablet. Og en trykknap med en taleboble bruges til at tage telefonen eller afslutte samtalen. Samme knap bruges til at søge efter Bluetooth-enheder. Ud over det er der kun tænd/sluk-knap, indgang til opladning (Micro-USB) og en 3,5 mm analog lydindgang.

Hvor andre Bluetooth-enheder normalt kvitterer for forbindelsen med et lydsignal – f.eks. en trommehvirvel – snakker Solemate til brugeren. Når forbindelsen skal skabes, opfordrer den med tommetyk amerikansk accent: “Go ahead and connect me!” for kort efter tilfreds at udbryde: “Solemate is connected!”

annonce

Solemate Mini er udstyret med to 1,5 tommers fuldtone-enheder på fronten og en slavebas på bagsiden. Det er en recept, der ligner mange andre små Bluetooth-højttalere, f.eks. Logitech UE Boom. Der er ingen oplysninger om effekt, lydtryk eller frekvensområde. I praksis klarer Solemate et lydtryk på ca. 82 dB/1 m med volumen på maks. og uden smålig skelen til forvrængningsprocent. Det er pænt, men dog et stykke under UE Boom, som til gengæld koster det dobbelte.

annonce

Lyden er forholdsvis klar og afbalanceret, og en tilpas fremhævning af området omkring 150 Hz giver en behagelig varme i mangel af egentlig bas i det lillebitte kabinet. Skal man være mere kritisk, end prisen berettiger, så er mellemtonen lidt mumlende, og bassen har en tendens til at runge hult. Men det er jo heller ikke meningen, at det skal være hi-fi.

Konklusion
Jabra Solemate Mini fylder ikke meget i bagagen, men den bliver ikke væk! Til prisen er den blandt de bedste bud lige nu, hvis du har brug for lyd, der gør musikken til at holde ud at høre på, mens du er på farten.


  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Jabra Solemate Mini

   data-srcset

  Råt for usødet fra DALI

  DALI har omplantet erfaringerne fra sine betjeningsvenlige aktive højttalere til det øverste trin på stigen. Det er lykkedes overraskende godt.

  Selv om den er lille, smager Denon Home 150 lidt af rigtig højttaler. (Foto: Denon)

  Lilleput med store armbevægelser

  Denons mindste multirumshøjttaler overrasker positivt med stor og ren lyd. Softwaren kalder på forbedringer.

  (Foto: Argon)

  Fuldvoksen hi-fi uden tråd

  Argons aktive højttalere har fordoblet effekten, antallet af basser – og prisen. Men de er fortsat et godt køb.

   data-srcset

  Trådløs stereo for feinschmeckere

  Disse bittesmå trådløse højttalere lyder større, end de er, og kan være en god erstatning for stereoanlægget.

   data-srcset

  TV-møblet er proppet med højttalere

  Lemus’ TV-møbel kan andet og mere end bare at se godt ud. Bag stoffet gemmer der sig et par kompetente aktive højttalere.

  (Foto: Producent)

  Kan nogen få naboerne til at holde kæft? Jeg prøver at høre musik her!

  (Foto: Producent)

  Argons billige minihøjttalere leger David mod Goliat med testerens stereoanlæg.

  (Foto: Producent)

  Devialet Phantom Reactor er et atomkraftværk i lillebitte indpakning.

  (Foto: Producent)

  Dynaudios trådløse, aktive højttalere har kappet endnu et par navlestrenge.

  (Foto: Producent)

  Med gode højttalere kan den bærbare fungere fint til både spil, filmkiggeri og musiklytning.