Search
Generic filters

: 8 overkommelige hørepropper

Budgethørepropper med god lyd

Vellydende hovedtelefoner til mobilen, som alle kan få råd til. Vi tester otte par hørepropper til omkring en femhundredelap.

Med tjenester som Spotify, Tidal, Apple Music og Google Play Musics sejrsgang over hele verden er det billigere og nemmere end nogensinde at høre musik. Og mange af os gør det med mobiltelefon for at fordrive tiden, når vi er på farten.

Folk, der ikke kan lade være med at lytte, selv når de rejser, kan vel klassificeres som musikelskere. Så skulle man tro, de ikke kun gik op i at have lyd på farten, men også hvordan det rent faktisk lyder. Men hvis man ser sig omkring i bussen eller toget, er der stadig mange, der bruger de hovedtelefoner, som fulgte med mobiltelefonen. Hårde, ubehagelige propper af dårlig kvalitet. De går i stykker ved den mindste belastning, og ledningen filtrer. Og frem for alt lyder de forfærdeligt.

Det handler heller ikke kun om oplevelsen af musikken, men også om at beskytte sin hørelse. Dårlige hørepropper kræver ofte, at man skruer op for lydstyrken for at kunne høre nuancerne, og så giver de forvrængning, der er skadeligt for ørerne.

Derfor opfordrer vi på det kraftigste til at lade de medfølgende hørepropper blive i æsken og købe noget bedre!

Det er dog ikke alle, der er klar til at lægge den tusindkroneseddel, som hovedtelefonerne kostede, sidste gang vi testede mobilhørepropper. I årets test har vi derfor forsøgt at finde et prisniveau, hvor de stadig er langt bedre end dem, man får smidt i nakken, men uden at prisen eksploderer. Og vi er endt på omkring 400-500 kroner.

I prisklassen omkring fem hundrede kroner man får hørepropper, der er betydelig bedre bygget end budgetklassen. Og hovedtelefoner, der holder, behøver man ikke at udskifte så ofte, så det bliver ikke dyrere i længen. De har ledninger, der ikke så let filtrer, hvilket også forlænger holdbarheden. Der følger flere øredutter af forskellig størrelse med, hvilket gør dem mere behagelige at have på, og propper, der passer, giver bedre bas.

Men frem for alt lyder de bedre, så du kan nyde musikken og stadig skåne din hørelse.

Tjekliste til mobilhørepropper

 • Ser de solide ud? Er det noget, der virker dårligt allerede i butikken? Hvordan sidder ledningen fast i propperne, og kan det tænkes, at den går løs, når der bliver hevet i den?
 • Lader det til, at ledningen nemt bliver filtret? Eller har den en form eller en belægning, der modvirker det?
 • Følger der øredutter i forskellige størrelser med? Forkert størrelse gør dem ubekvemme og påvirker basgengivelsen negativt.
 • Får man en eller anden slags opbevaringspose eller etui med, så de er beskyttet i lommen eller i tasken?
 • Er der kontrol/mikrofon på ledningen? Det er praktisk til at pause musikken, besvare opkald og skrue op og ned uden at skulle tage telefonen frem.
 • Hvis det er muligt, så prøv dem, så du kan mærke, om de er behagelige at have på. Alle ører er forskellige.
 • Og prøv dem med netop din slags musik, hvis du kan. Folk hører forskellig musik, og nogle vil have neutral lyd, mens andre vil have meget bas.

 

Testkriterier

Vi bad producenterne om hørepropper (in-ear høretelefoner) beregnet til mobilbrug i prisklassen omkring 500 kroner. Hørepropperne blev testet i forhold til vores tjekliste og fik karakterer for byggekvalitet, betjening og funktioner. Derefter blev de spillet til for at bløde elementerne op.

Bagefter spillede vi musik fra forskellige musikgenrer og af god teknisk kvalitet på dem, både fra en Sony Xperia og en iPhone. Vi noterede mangler i lydgengivelsen, men var ikke så strenge som med dyrere hovedtelefoner og forsøgte også at finde positive egenskaber. Endelig fik de en samlet karakter, hvor vi også tog prisen i betragtning.

Apple EarPods
Pris: 250 kroner
Web: apple.dk 

Den medfølgende reference

Apples høretelefoner er almindelige i gadebilledet og af usædvanlig god kvalitet for den type.

EarPods er de nye, forbedrede hørepropper, der følger med iPhone. Mange kan godt lide, at øresneglene ikke går ind i øregangen. Men det betyder, at de ikke sidder særlig godt, og at de lækker lyd, både ind og ud.

For denne slags hørepropper er bassen overraskende god, selv om den ikke er i nærheden af testens bedste. Men de lyder lidt indelukket og tilbagelænet; man aldrig få nogen rigtig følelse af nærvær, og det er svært at blive revet med. Og så fungerer deres kontrol/mikrofon selvfølgelig kun fuldt ud med iPhone.

Vellydende luksus

Sonys høretelefoner giver lige så meget glæde, når man holder dem i hånden, som når man lytter til dem.

Lyd & Billede mener

Velbyggede med en god luksusfølelse. Fremragende lydkvalitet, uden at det bliver kedeligt. Programmérbar kontrol/mikrofon til Android.
Kontrollens funktioner er begrænset på iPhone. Den vejledende pris er lige lovlig høj.
 • Elementer: 12 mm
 • Frekvensområde: 5 Hz – 28 kHz
 • Impedans: 32 ohm
 • Følsomhed: 105 dB/mW
 • Vægt: 9 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 620 kr

Efter at have hørt Sonys hørepropper var vi nødt til have dem med, selv om prissedlen faktisk er lidt for høj. Byggekvalitet og luksusfølelse er i top med de små huse i tillidsvækkende messing. Ledningen er rillet for at forhindre sammenfiltring, og indfatningerne har trækaflastning. Der medfølger fire farvekodede øredutter i forskellige størrelser, en smart kabelspole og til og med testens bedste transportpose.

Fordi de er vinklede, er det let at få dem til at sidde rigtigt i ørerne, og den lidt højere vægt virker ikke generende.

Også her har kontrol/mikrofonen kun en enkelt knap. Ved hjælp af en Android-app kan man dog selv bestemme, hvad forskellige kombinationer af knaptryk skal gøre. Det er ikke lige så fleksibel som på iPhone, men også her kan man aktivere stemmestyringen med et langt tryk. Derimod er det ærgerligt, at der ikke er volumenknap på kontrollen.

Det, der får høretelefonerne til at skille sig mest ud fra mængden, er imidlertid den fantastiske lyd. Akustiske indspilninger har en dejlig nærværsfølelse og masser af rum og detaljer, som andre høretelefoner ikke får frem.

Mere rytmisk musik afslører, at bassen er markant, men også hurtig og kontrolleret. Virkelig bastung elektronisk musik fungerer lige så godt, uden at bassen bliver for dominerende. Det mest imponerende er, at høretelefonerne ikke virker specielt anstrengt, uanset hvor hårdt man presser dem.

 

Konklusion

Når man tager Sony MDR-EX650AP i hånden, kan man mærke, at det er et kvalitetsprodukt. Messinghusene giver også stabilitet, som er en af grundene til den fremragende lyd. Uanset hvilken musikgenre vi prøvede dem med, sad vi med et saligt smil. Selv tilbehøret er rigeligt og gennemtænkt, og desuden er det de eneste høretelefoner i testen med programmérbar kontrol/mikrofon.

Det eneste ankepunkt er manglen på volumenkontrol. Desuden er de egentlig lidt for dyre til denne test, hvilket er grunden til, at vi har holdt igen med den samlede karakter.

Enkle og neutrale

Denon har ikke kompliceret tingene unødigt, men burde nok have spenderet lidt mere på selve lyden.

Lyd & Billede mener

Pænt design og god kvalitetsfølelse. Ekstra øredutter med forskellig pasform. Usædvanligt neutral lyd for prisklassen.
Ledningen kan filtre, og der følger ikke noget rejse-etui med. Begrænset funktion på kontrollen. Diskanten kan virke skarp.
 • Elementer: 9 mm
 • Frekvensområde: 20 Hz – 23 kHz
 • Impedans: 16 ohm
 • Følsomhed: 103 dB/mW
 • Vægt: 4 g
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 400 kr

Modellen her indgår i Denons Music Maniac-serie, der beskrives som akustisk rene høretelefoner til mobilbrug. Designet er simpelt med en metaltop, der giver dem et flot udseende. De virker vellavede og har trækaflastning på ledningerne, så de burde holde længe. Ledningen er ikke kludderfri, men klarer sig relativt godt alligevel.

Man får tre par ekstra silikonedutter i forskellige størrelser og former samt en adapter til visse smartphone-modeller, men ingen transportpose.

Eftersom de er vinklede, må man prøve sig lidt frem lidt, før de sidder helt rigtigt. Det kan også være nødvendigt at prøve forskellige øredutter. Men når de først er på plads, sidder de behageligt, bl.a. fordi de er så lette.

Kontrollen sidder på den venstre ledning, og mikrofonen havner det helt rigtige sted for at opfange stemmen. Der er kun én knap til at starte og stoppe afspilning eller besvare opkald. Man kan altså ikke springe mellem sange, men på den anden side betyder det, at den duer med alle typer mobiler.

Præcis som Denon har tilstræbt, har hørepropperne en neutral lydkarakter. Det er noget, som audiofile sætter pris på, men det kan lyde lidt kedeligt for dem, der foretrækker mere indsmigrende lyd. Og hvis man ikke er omhyggelig med, at de passer i øret, forsvinder den smule bas man får, næsten helt. Desuden kan diskanten opleves som meget markeret og skarp på nogle slags musik.

Det kan til dels justeres med Denons Audio-app, men så skal musikken afspilles via den. Det hjælper altså ikke, hvis man lytter til streamet musik.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

Selv om AH-C50MA er Denons allerbilligste høretelefoner, har producenten stadig forsøgt at få deres kerneværdier med. Det er stilige hørepropper, der virker dyrere, end de er, og lyden er usædvanligt neutral for prisklassen. Men man skulle måske have brugt lidt flere penge, for der er visse problemer.

Musik med skarpe lyde som f.eks. bækkener lyder spidst. Kontrollen er den mest simple, man kan tænke sig, og ledningen er ikke lavet til at undgå sammenfiltring. Alligevel må vi sige, at man får mere, end man betaler for.

Sennheiser CX 3.00
Er Sennheiser blevet cool? CX 3.00 kan prale af testens tungeste bas.
JBL Synchros E10
Simple høretelefoner med flotte farver og solid bas, men lyden er lige lovlig bombastisk.
Supra Nero
Supra følger op på forrige års prisvinder med en imponerende prisværdi.
Monster ClarityHD In-Ear
Disse hørepropper virker som et kompromis, der burde have fået lov til at koste lidt mere.
Marshall Mode
Som ventet er Marshalls høretelefoner lavet til rock, men de lyder faktisk pænere, end vi havde regnet med.
Jays a-Jays Four+
Seje og praktiske høretelefoner med god lyd på både opkald og musik.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Denons jubilæumsafspiller kan tage sig kærligt af dine skiver i mange år frem. Men din streaming får den kolde skulder.
  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!