Search
Generic filters

10 hi-fi hovedtelefoner

 itemprop
10 hi-fi hovedtelefoner

Fantastiske hovedtelefoner

De koster lidt mere, men giver også grådfremkaldende musikoplevelser på samlebånd.

At de fleste mennesker går op i god lyd, er let at se på salget af hovedtelefoner. Man behøver ikke engang statistik; det er nok at se sig omkring på gader og stræder i byen: Store hørebøffer overalt.

Det er ikke kun udendørs, at hovedtelefoner er praktiske. Hvis man vil have grådfremkaldende musikalske oplevelser derhjemme, men det passer dårligt at skrue op for stereoanlægget – hvad enten samleveren ser politisk debat eller lottotrækning på tv eller ved at lægge den mindste – så er hovedtelefoner gode at have. Men så øges kravene til lydkvalitet også i forhold til i toget, i bussen og andre støjende omgivelser.

I denne test er vi på udkig efter de bedste allround-hovedtelefoner til folk, der virkelig er optaget af lækker lyd. Som giver rigtig god lyd hjemme i stuen – gerne med en god hovedtelefonforstærker – men som også er relativt nemme at drive for en bærbar musikafspiller. F.eks. en smartphone.

Vi bevæger derfor op i pris fra de hundredlapper, som de fleste mennesker shopper hørebøffer for, og havner på omkring 2.000-3.000 kroner. Her ligger det gyldne snit nemlig, mellem hvad mange kan få råd til, og hvad der giver den bedste lydkvalitet.

Vi vil have, at pengene går til lydkvalitet og komfort, og har derfor fravalgt aktiv støjreduktion og trådløs lyd denne gang. Da hovedtelefonerne skal kunne tages med ud og bruges i mere larmende miljøer, er vi gået efter den lukkede type snarere end den åbne. Det giver noget mekanisk støjreduktion og betyder også, at folk omkring dig ikke hører din musik i samme omfang som med åbne hovedtelefoner.

Vi har desuden lagt vægt på, at hovedtelefonerne skal kunne drives af en bærbar afspiller; derfor har alle kandidaterne i testen en modstand på under 50 ohm.

Vi har ikke lagt særlig vægt på, om hovedtelefonerne kan foldes sammen, eller om de har kontrol/mikrofon på ledningen til at styre musik og mobilopkald. Men det er en rar bonus.

annonce

 

annonce
Foto: Bowers & Wilkins

 

Referencen

Vores reference blandt hovedtelefoner til omkring 3.000 kroner hedder Bowers & Wilkins P7. Det er simpelthen de bedste hovedtelefoner, vi hidtil har hørt til denne pris, og de balancerer på mesterlig vis en varm og fyldig bas med en detaljerigdom i overtonerne, som er få forundt. Hvor lillebror P5 er lidt flade i dynamikken, er P7 betydelig mere livlige.

Kanongode hovedtelefoner, der blev belønnet med seks stjerner i Lyd & Billede #1 2014, og som stadig er den model, der skal slås. Vores test af Bowers & Wilkins P7 kan du læse på http://bit.ly/22Kukfv.

Vurdering (1-6) (L&B #1 2014)
Lydkvalitet: 6
Funktionalitet: 6
Brugervenlighed: 6
Kvalitetsindtryk: 6
Samlet: 6

annonce

 

Playliste

Von Rosenthal de la Vegaz: J.S. Bach, cellosuite nr. 1 i G-dur, Præludium
Joni Mitchell: Big Yellow Taxi
Joni Mitchell: Both Sides Now
Katinka: Du rejser
Newton Faulkner: Teardrop
Nathaniel Rateliff & the Night Sweats: S.O.B.
k.d. lang: After the Gold Rush
System of a Down: ATWA
Kate Boy: Northern Lights
Johnny Cash: Southern Accents
Highasakite: Someone Who’ll Get It

http://listen.tidal.com/playlist/a10ab431-774a-4afd-abba-a19b93bd7143

Produkter i testen

 data-srcset

Audio-Technica ATH-MSR7

Pris: 1995 kr Annonce
Her får du et åbent og detaljeret lydbillede med krystalklar mellemtone og luftig diskant. Pasformen er rigtig god, og støj udefra undertrykkes fint.
Nogle vil finde lyden lige lovlig analytisk og savne federe bas.
 data-srcset

Jays u-JAYS

Pris: 1999 kr Annonce
Pasformen er behagelig, og de kompakte mål gør, at man ikke springer så meget i øjnene, når man går på gaden med dem. Lydbilledet er klart med en fin balance – her er der intet, der maskeres eller stikker ud.
Lyden mangler lidt opløsning i forhold til de bedste. Især overtonerne kunne være mere finttegnede.
 data-srcset

Pioneer SE-MHR5

Pris: 1999 kr Annonce
Musikken gengives med dynamisk snert og rytme, kombineret med fyldige grundtoner og en behagelig klangbalance. Lyder aldrig skarpt.
Der findes andre modeller med endnu mere luft i overtonerne.
 data-srcset

Panasonic HD10

Pris: 2199 kr Annonce
Godt kvalitetsindtryk og behagelig pasform følges op af detaljeret lyd og fyldig bas.
Det vigtige mellemtoneområde er lidt tyndt og behersket, hvilket gør, at sangstemmer lyder lidt magert.
 data-srcset

Sennheiser Momentum M2

Pris: 2499 kr Annonce
Lydbilledet er perfekt balanceret, med fyldig bas og en flot dynamik opad i toneområdet. God pasform og lav vægt trækker indtrykket yderligere op.
Lidt uvant med ledningen i højre side.
 data-srcset

KEF M500

Pris: 2499 kr Annonce
Hovedtelefonerne kan foldes sammen og fylder næsten ikke noget. Udseendet er lækkert, og lydmæssigt byder de på fine rytmer og ganske heftig bas.
Vi savner noget luft i toppen, som ville have givet et mere åbent lydlandskab og mere åndende instrumenter. Hovedbøjlen har lige lovlig skarpe kanter.
 data-srcset

Onkyo H900M

Pris: 2499 kr Annonce
Instrumenter og sangstemmer fremstår klart og tydeligt med mange overtoner. Tonegengivelsen er korrekt og velafbalanceret.
Det kommer let til at lyde lidt krast uden en ordentlig hovedtelefonforstærker. De er også tunge og egner sig ikke til lange gåture.
 data-srcset

Torque t402v

Pris: 2799 kr Annonce
Her får man tilsyneladende masser af fleksibilitet for pengene: To sæt udskiftelige ørekopper og justérbar bas i fire trin.
Hovedtelefonerne falder mellem to stole. Ørepuderne går let løs af kopperne. Trods fire basniveauer er det altid for meget, og lyden er ulden og farvet.
 data-srcset

Denon AH-MM400

Pris: 2999 kr Annonce
Bærekomforten er i top, og af udseende er MM400 også i topklasse. De byder på opløste toner og et luftigt lydbillede.
Bassen er ikke helt udstrakt nok, og mellemtonen kan virke en anelse tynd. Har brug for en god hovedtelefonforstærker for at få kvaliteten i overtonerne frem.
 data-srcset

Beyerdynamic T70p

Pris: 2999 kr Annonce
Med glimrende dynamik i mellemtonen og ekstrem opløsning i overtonerne er T70p de mest korrekte og vellydende hovedtelefoner, vi har hørt i denne klasse.
Med ørepuder af stof i stedet for imiteret læder lækker de mere lyd end de andre. Nogle vil synes, at bassen er for tynd, og hovedtelefonerne trives klart bedst med en ordentlig forstærker. Kan ikke foldes sammen.

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til 10 hi-fi hovedtelefoner

  (Foto: Hoved-grej)

  Kinesisk luksusteknologi på budget

  Planar-hovedtelefoner er normalt hundedyre. Men Takstar HF 580 præsterer at få high-end-teknologien ind i noget, alle har råd til.

   data-srcset

  10 på hovedet

  Det behøver ikke at koste en herregård at få ørerne fyldt med kamptummel og eksplosioner. Vi har testet ti gaming-headsets, der er til at betale.

   data-srcset

  Freden er dyrekøbt

  Bang & Olufsens luksus-ANC-hovedtelefoner er nået til tredje generation. Forandringerne er små – næsten for små.

   data-srcset

  Kygo udfordrer Bose og Sony

  Det norske livsstilsmærke Kygo Life vil være med i det lukrative luksusmarked for støjreducerende hovedtelefoner.