Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Skullcandy Crusher

Hovedrystende basfest

Hovedtelefoner med “turbolader” i form af indbygget aktiv subwoofer.

Skrevet af / 22/04/2015 - 06:00
Skullcandy Crusher
John Alex Hvidlykke

Amerikanske Skullcandy laver hovedtelefoner med attitude. Nogle af dem har diplomatisk sagt været mindre overbevisende rent lydmæssigt, men de har oset langt væk af rå gadestil. Siden 2012 har Skullcandy imidlertid lagt stilen om og satset på at lave hovedtelefoner i den bedre ende, både kvalitets- og prismæssigt. Aviator-modellen er en af de mere vellykkede i den nye serie.

Skullcandy Crusher skiller sig ud ved at have indbygget subwoofer med aktiv forstærkning. Ud over den normale 4 cm driver er der en ekstra “Sensation”-driver med egen indbygget klasse D forstærker. Basforstærkeren strømforsynes af et almindeligt AA-batteri, som giver en spilletid på ca. 40 timer.

Skullcandy Crusher er over-ear hovedtelefoner i ensfarvet, mat plast, selvfølgelig med Skullcandys kranielogo på. Ørepuderne er i blød plast i samme farve. Det aftagelige, gummibelagte mini-jack kabel er forsynet med kontrol/mikrofon. En skydeknap på venstre ørekop justerer, hvor meget ekstra saft subwooferen skal bidrage med. Det hele virker solidt nok, men også lidt plasticagtigt.

Hovedrystende bas
Det første, man lægger mærke til, er at det siger “boing”, når man banker på ørekopperne eller hovedbøjlen med en finger. Dybbas-elementet en nemlig ikke et konventionelt højttaler-element, men en tung resonansfjeder, der anslås omtrent som en stemmegaffel. Effekten kan sammenlignes med turboladeren i en bil. Ved lave omdrejninger sker der intet, men når der kommer fart nok på, slår turboen til, eller – i dette tilfælde – fjederen sættes i svingninger.

Lyden er som helhed udmærket for hovedtelefoner i økonomiklassen. Der er ingen større betoninger i mellemtonen, og diskanten er lidt afdæmpet, men pæn. Lyden er ikke vildt afslørende, men den grundlæggende kvalitet er i orden. Imidlertid vil flertallet af Crusher-købere sandsynligvis blæse højt og flot på mellemtone og diskant. Det handler om BAS!

Ketchup-effekt
Der skal skrues pænt op for lydstyrken for at vække ekstrabassen, men når det først sker, er den stort set ikke til at stoppe igen. Hvis man skruer helt op, drukner alt andet i en rungende bas, som bare bliver ved, og som sender rystelser ned ad nakken og op i hovedskallen.

skullcandy_crusher2

Med skydeknappen kan man justere niveauet, men der en udpræget ketchup-effekt over bassen i Crusher. Er niveauet for lavt, sker der intet, men når bassen kommer, dækker den alt. Det vil helt sikkert tiltale nogle, mens andre vil gå hovedrystende bort. Hvad der er objektivt, er dog, at bassen er langsom. Det tager lidt tid for Sensation-enheden at komme i svingninger og lige så lang tid at falde til ro. Impulsgengivelse er ikke Crushers stærke side.

Konklusion
Skullcandy Crusher er sjovt selskab, som giver kraftigere bas end nogen andre hovedtelefoner, jeg har testet. Men lad være med at forvente præcis lyd. Hvis du vil gennemrystes af bas, der kan mærkes helt ned i knæene, så er Crusher til gengæld effektive og relativt billige.

Lyd & Billede mener

Du får bas for alle pengene med disse hovedtelefoner, der er lavet til skæg og ballade. Ganske god dækning af resten af toneområdet. Bassen er alt andet end naturlig. Den kommer og går, som den har lyst til, og impulsgengivelsen er elendig.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top