: Sennheiser Momentum II Wireless

Førsteklasses komfort

Lydkvalitet og støjreduktion i skøn forening.
Lyd & Billede mener
Dejlig bærekomfort, solid kvalitet og god balance mellem lydkvalitet og støjdæmpning. Nogle af de bedste hovedtelefoner at have med på rejse, på kontoret eller bare til stille afslapning.
Lidt for varm og dæmpet klang samt høj pris.
Specifikationer
 • Lukkede ørekopper
 • Bluetooth 4.0 og aktiv støjreduktion
 • 28 ohm (i passiv tilstand)
 • 16 Hz – 22 kHz
 • 22 timers batteritid
 • Annonce
  Annonce
  forfatter

  Sennheisers trådløse version af de prisbelønnede Momentum-hovedtelefoner kan være et rent columbusæg. For her får man foldbare, trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, og dem findes der ikke mange af. Derfor er Momentum II Wireless ganske unikke på markedet.

  Hovedtelefonerne passer perfekt til folk på farten. Der er ingen ledninger, som kan sidde fast i omgivelserne, og når man tager dem af, kan de let foldes sammen og lægges i det medfølgende etui. Eller stofposen.

  Når man kommer hen på kontoret eller boarder et fly, skal man bare tænde for hovedtelefonerne, så parres de automatisk med telefonen, hvis de har været parret med den før.

  Støjreduktionen er aktiv, når hovedtelefonerne er tændt, hvilket man gør ved at holde afbryderknappen på den højre ørekop inde. En syntetisk stemme bekræfter hele tiden ens valg. Der er en volumenknap på undersiden, der også fungerer som fjernbetjening til musikafspilning og svarknap til telefonen.

  Momentum II Wireless har også indbygget mikrofon, så man kan tale med folk, der ringer.

  Mikrofonen på de sorte eller elfenbensfarvede lukkede ørekopper opfanger støj på ydersiden. Så behandles den af Sennheisers støjreducerende NoiseGard-kredsløb, der udligner støjen inde i ørekopperne.

  Hvis man har brugt de tilmålte 22 timers batterilevetid, kan man sagtens anvende hovedtelefonerne i passiv tilstand med ledning. Så fungerer de som Sennheisers andre Momentum-hovedtelefoner, men altså uden støjreduktion.

   

  Varm klang og blød komfort

  Sennheiser har finpudset designet og gjort Momentum II Wireless endnu mere komfortable med bløde puder, der omslutter ørerne. Hovedbøjlen er af metal med metalhængsler og kan bøjes forsigtigt for at finjustere bærekomforten.

  Støjreducerende hovedtelefoner er ofte et kompromis mellem støjreduktion og lydkvalitet. Bose QC25 har den bedste støjdæmpning på markedet. PSB M4U2 har den bedste lyd, og Audio-Technica ATH-ANC9 har det bedste kompromis – og de har alle én ting til fælles: De koster mindre end Momentum II Wireless, der til 3.800 kroner er de dyreste i feltet og næsten dobbelt så dyre som et par Momentum uden støjreduktion.

  MOMENTUM_II_BT_AE_Collapsed_black_RGB_red

  Men de er det værd, hvis støjreduktion er et ufravigeligt krav. Momentum II Wireless er et vellykket kompromis mellem lydkvalitet og støjreduktion. Okay, støjdæmpningen er ikke så god som hos Bose, men det er tæt nok på og mere end godt nok til at holde larmen fra toget, bussen, kontorlandskabet eller flykabinen i skak.

  Fordelen ved Momentum II Wireless er bedre lyd. De er bedre balanceret og varmere i klangen. Bassen er lidt løsere og mere fremtrædende – også i forhold til de almindelige Momentum. Som til gengæld er lidt mere åbne og får flere detaljer med. Men de trådløse hovedtelefoner er lige så behagelige at lytte til, som de er at have på.

  Næsten lidt for behagelige. I hvert fald for audiofile, som vil synes, at lydbilledet er lidt for uldent med lavere detaljeopløsning og færre klangnuancer, end dette publikum foretrækker.

   

  Anbefales

  Sennheiser Momentum II Wireless er et vellykket alternativ til andre hovedtelefoner med støjdæmpning. De lyder bedre end de fleste hovedtelefoner af denne type, er flot udført og meget komfortable, og Sennheisers støjreduktion står kun tilbage for Bose QC25. Kompromiser er der så få af, at den høje pris er det eneste minus, der er værd at fremhæve.

  Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
  for at læse videre.

  Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

  Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
  Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
  Se flere muligheder her
  Har du dette produkt?
  Giv din karakter.

  0 / 5. Antal stemmer: 0

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

   

  forfatter

  Lasse Svendsen

  (f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
  Annonce
  Annonce

  Læs også

  Anvendelig 35 mm til Sony full-frame.
  Det nye selskab har overtaget Olympus’ kameradivision.
  Nu kan du redigere video hurtigere med Premiere Pro, hvis du har en ny Mac med Mac Silicon-processor.
  Nu skal vi også til også at tænke Leica til video.
  Netatmo Smart Video Doorbell er blandt de få kablede smart-ringeklokker, der duer med dansk strømforsyning. Man har heller ikke brug for et abonnement for at få fuld funktionalitet.
  Audezes gaming-headset nyder godt af planar-teknologien fra firmaets luksushovedtelefoner.
  Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
  Volvos første elbil har alt, hvad der skal til for at blive en bestseller, men der er et par ting, man skal være opmærksom på.
  Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgerrige fotografspirer.
  Asus ZenBook Flip S UX371 er blandt de bedste hybride bærbare, der kan købes for penge lige nu. Især skærmen er helt fantastisk.
  Sony-zoomen koster en hel del, men den tekniske ydelse gør, at prisen kan forsvares.
  Så veludstyret og så rigtig. Primare I35 Prisma siger sandheden med stram lyd og flot klang. Og så kan den afspille, hvad det skal være af filer og tjenester.
  Unik bærbar til kreative professionelle på et skrabet budget. Skærmen er smart, men prisen er stram.
  Sony har skrumpet deres bedste allround-kamera, og det har både positive og negative sider.
  JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
  Philips har kombineret deres farvestrålende OLED-TV’er med en potent soundbar fra Bowers & Wilkins. Resultatet er et ægte drømme-TV!