Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: RHA MA750

Bedre hørepropper

Kassér de plasticpropper, der fulgte med mobilen, og køb dig til bedre lyd med disse solide stålpropper.

Skrevet af / 22/04/2014 - 11:27
RHA MA750
Lasse Svendsen

Med MA750 har skotske RHA et billigere alternativ til testvinderen Fidelio S2 fra Philips. Men RHA’s hørepropper adskiller sig fra Philips’ på flere områder. Byggekvaliteten er upåklagelig, med fornem udførelse af høretelefonerne i stål og en bred vifte af silikone- og skumpropper i forskellig størrelse. De fås i to versioner, en med og en uden kontrol/mikrofon til iPhone.

Der bruges også håndlavede elementer i høretelefonerne, som RHA selv siger er de bedste, de producerer. Disse elementer findes kun i MA750 og MA750i (til iPhone) og er designet til at være så lineære, neutrale og fri for forvrængning som muligt. Her er der med andre ord ikke bejlet til dem, der kan lide, at det rusker lidt mere i bassen.

Man får snarere det indtryk, at RHA har lavet et par af stilfulde og solide hørepropper, der skal spille så klart og ærligt som muligt, og hvor designet er mere elegant og funktionelt end ungdommeligt og sporty.

De er ikke svære at tilpasse til ørerne med det brede udvalg af silikonepropper, og de tykke ledninger kan nemt lægges bag øret for bedre komfort – og for at få ledningen af vejen. Hvilket er en god ting, men de tykke ledninger er også stive og kan ikke foldes så let som de flade ledninger på Fidelio S2.

Når du har fundet et par silikonepropper, der sidder godt i ørerne, må du tage tiden til hjælp. De håndlavede elementer, som RHA bruger i 750, har nemlig brug for lidt tid, før lyden er helt i balance. Til at begynde med er diskanten lidt for markant, og bassen så stram, at den virker hæmmet. Men efter blot et par timer – for ikke at sige dage – er lyden meget bedre.

Så det er værd at vente med at bedømme lydkvaliteten. Og den er virkelig god. Når du har sikret dig, at propperne sidder godt, er du klar til at dykke ned i de mange detaljer. Lydbilledet er åbent og luftigt med god balance og fin dynamisk kontrast. Hørepropper i denne prisklasse plejer sjældent at lyde så godt, og lydkvaliteten matcher selv Philips Fidelio S2.

Optagelser med akustisk jazz eller klassisk musik fungerer bedre her og lige så godt, som rock og soul gør på høretelefoner med ekstra vægt i bassen. Du bliver præsenteret for et bredt og fyldigt lydbillede med meget lidt farvning, så instrumenter bevarer deres klangfarver, og vokaler lyder troværdigt.

RHA’s høretelefoner er et fund til prisen og en oplagt anbefaling til alle, der elsker musik og vil have bedre hørepropper end dem, der følger med mobilen.

Lyd & Billede mener

God balance og fin dynamik giver dig bedre lyd for pengene end mange andre høretelefoner. Kvaliteten er i klasse med langt dyrere propper. Den neutrale klangbalance giver lidt strammere bas, end mange synes om.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top