Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 04Deltag

: Optoma NuForce BE6

Trådløs lyd på steroider

Står du og mangler Bluetooth-hørepropper, så er NuForce BE6 et godt valg.

Skrevet af / 31/03/2016 - 06:00
Optoma NuForce BE6
Lasse Svendsen

Bare det at slippe for ledninger, der sidder fast i tøj, dørhåndtag og lynlåse, er nok til, at flere og flere foretrække trådløse hovedtelefoner. Lad gå, at lyden ikke er lige så god som i de kablede – mange synes alligevel, at den bekvemmelighed, som trådløshed giver, er det værd. Der findes efterhånden også flere trådløse hørepropper at vælge imellem for dem, der vil have noget småt, som kan være i lommen.

De trådløse hørepropper har foreløbig været den foretrukne type til træning, fordi de sidder bedre fast. Især dem, der har bøjler rundt om ørerne, så de bliver siddende, når man løber osv. De er ofte farverige, med betjening til musikken og en mikrofon på ledningen.

Det har Optomas NuForce høretelefoner også, men de er mere diskrete med gylden eller grå farve og er ikke primært tænkt som træningshørepropper. Selv om de også kan bruges til det. I stedet for bøjler har de små silikonekroge, der kan sættes på propperne, og med dem sidder de godt nok fast til, at man kan løbe med dem. De kan også tåle sved og regndråber, men du kan ikke gå i brusebad med dem.

Vægten er kun 16 gram. Så når du har fundet et par af de medfølgende silikonedutter, der passer i størrelsen, mærker du knap nok, at du har dem på.

Batteriet sidder i den lille kontrol/mikrofon på den korte ledning, der forbinder propperne. En gummiflap skjuler et Micro USB-stik til opladning, og ladetiden er godt to timer til fuld kapacitet. Derefter kan du spille i op til seks timer – ikke alverden, men det er den pris, man må betale for så lav vægt.

En fiks detalje er små magneter på bagsiden af propperne, der holder dem sammen som et smykke, når du hænger dem rundt om halsen. Der medfølger også et lille etui, som du kan transportere hørepropperne i.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Varm og fyldig lyd

Mens bærekomforten er vigtig, for at propperne skal sidde godt, uden at det føles ubehageligt i ørerne, er balancen i lyden vigtig, for at man kan holde ud at høre musik i længere tid. En kombination, som NuForce hørepropperne lykkes rigtig godt med. Et par silikonedutter i den rigtige størrelse sørger for komfort og 10 mm store elementer sørger for lyden.

Som er overraskende afbalanceret, især i bassen. Bedre end forventet, for trådløse hovedtelefoner er ofte enten for bastunge eller for tynde i bassen. Men her er der en varm og fyldig bas, uden at den bliver ulden eller svampet. Samtidig er mellemtonen åben nok til, at man får detaljerne med, og vokaler lyder troværdigt.

Adeles monsterhit “Hello” slipper de f.eks. rigtig godt fra. Vokalen er hverken skinger eller specielt farvet, og klaveret lyder forbavsende klangfuldt, omend lidt mørkt. David Bowies “Dollar Days” er også lidt mørk i klangen, men ikke så meget, at lydbilledet opleves som dunkelt eller indelukket.

Når musikken bliver mere kompleks efter de første takter af “Dollar Days”, flyder lydbilledet lidt ud, og stereoperspektiv falder lidt sammen, men ikke så meget, at lyden bliver grumset eller vokalen utydelig. Musik med kun sang og klaver, som på Radka Toneffs “The Moon Is a Harsh Mistress”, lyder pragtfuldt med godt fokuseret vokal og fyldig klaverklang, men lydbilledet er ikke lige så åbent og luftigt som på et par RHA T20 eller Jays Q-Jays hørepropper.

NuForce tackler også klassisk musik fint. Hélène Grimauds Liszt-fortolkninger på klaver er godt fokuseret – igen med en lidt mørk klang, men det modsatte er værre. Et ældre Tjaikovski-stykke fra Romeo og Julie (med Berliner Filharmonikerne og Lorin Maazel) står sig også godt. Fagotterne lyder klædelig mørkt, og der er masser af dybde i lydbilledet – noget, der også er relativt ualmindeligt fra trådløse in-ear høretelefoner.

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

 

Konklusion

Optoma NuForce BE6 ser både godt ud og lyder godt. Meget bedre, end man kunne frygte. De har en rækkevidde på op til 30 meter fra mobilen, så man kan have den liggende i tasken, mens man træner.

Lidt bedre batterilevetid, et mere åbent lydbillede og lidt bedre byggekvalitet, og de havde fortjent topkarakter. Men de er trods alt noget det bedste, vi har hørt af trådløse hørepropper indtil nu.

Lyd & Billede mener

Stort og fyldigt lydbillede, god bærekomfort, lang rækkevidde og stænksikre. Lidt mørk klang og tilbagetrukket diskant, kort batterilevetid og lidt for mange plastdetaljer.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top