: OPPO PM-3

Lækre og letdrevne

Endelig er OPPO klar med deres mest overkommelige hovedtelefoner til dato.
Lyd & Billede mener
Flot design og byggekvalitet. Har ikke brug en dyr forstærker for at levere god, sammenhængende lyd. Isolerer godt.
Kan blive lidt klamme på ørerne over tid, og de er lidt dyre.
Specifikationer
  • Type: Lukkede ørekopper
  • Følsomhed: 102 dB
  • Impedans: 26 ohm
  • Frekvensområde: 10 Hz – 50 kHz
  • Farver: Sort eller hvid
  • Vægt: 320 g
Annonce
Annonce

PM-3 er kinesiske OPPOs tredje hovedtelefonmodel. Begge forgængerne (PM-1 og PM-2) har været åbne hovedtelefoner, mest beregnet til hjemmebrug, hvor man ikke forstyrrer – eller bliver forstyrret af – det omgivende miljø. På rejser er lukkede hovedtelefoner et langt bedre valg og isolerer lytteren på en helt anden måde fra omverdenen.

De små OPPO PM-3 sidder godt på hovedet og har samme tilfredsstillende byggekvalitet som forgængerne, men ørekopperne kan let opleves som lidt for små og trange, hvis man har et større hoved end gennemsnittet. Puderne af læder er nemme at holde rene. PM-3 leveres med to ledninger – en på 1,2 meter og en tre meter lang ledning til hjemmebrug. Stikkene på hovedtelefonerne er af god kvalitet, og det er nemt at skifte ledning.

Designet er lækkert og stilrent. PM-3 i hvid finish går hånd i hånd med min iPhone 5s i hvid og guld. Selv de medfølgende ledninger er næsten identiske med dem, æblefirmaet leverer.

PM-3 har arvet mange af de tekniske løsninger fra topmodellen PM-1 og er stadig en planar-magnetisk løsning. Et lidt overraskende valg måske, når der skal laves bærbare hovedtelefoner, men OPPO har tidligere vist, at de behersker denne teknologi godt.

Storebror PM-1 satte de konkurrenter, der anvendte samme planar-teknologi, lidt i skyggen med en følsomhed på 102 dB ved 32 ohm – tal, som ingen af de andre producenter var i nærheden af, og som betød, at man faktisk også kunne få god lyd ud af dem med “kun” en bærbar kilde.

Annonce

 

Kvalitetslyd

Det er nemt at trække paralleller mellem denne kombination og topmodellerne PM-1 og HA-1. Lydsignaturen er neutral og klart mellemtoneorienteret, hvor både mandlige og kvindelige vokaler kommer godt frem og får hovedrollen i det lydbillede, der tegnes op.

De opleves også som frodige i det nederste register, især hvis man bruger bass-boost funktionen på den bærbare forstærker HA-2. Normalt foretrækker jeg at ikke have sådanne funktioner slået til, da det let kan blive for meget af det gode og ende med at forplumre resten af lydbilledet.

Lidt overraskende foretrak jeg derimod ofte at have denne funktion slået til på PM-3 sluttet til HA-2. Det kan skyldes, at selv om PM-3 har en god, stram basgengivelse, så strækker den sig ikke allerlængst ned i dybet. Da kan sådan en bass-boost på visse indspilninger og musiktyper virke godt.

Diskanten på PM-3 er opløst og finkornet, og ligesom på PM-1 er den lidt restriktiv, så man oplever alle de små detaljer, men uden at lyden bliver aggressiv og pågående, og man derfor bliver lyttetræt.

Annonce

Elektroniske spor fra Infected Mushroom og Röyksopp er blandt livretterne og gengives strålende og engagerende. Fundamentet er kontant og mægtigt, og bastoner falder drivende stærkt uden på noget tidspunkt at tippe over i det vulgære. Også med bass-boost på. Desuden viste funktionen sig at være god, når man lytter ved lav til moderat volumen.

Rock fra Dream Theater og Rammstein klæder også hovedtelefonerne godt, og selv når jeg kun brugte min iPhone 5s, fik jeg aldrig oplevelsen af manglende kræfter til at drive hovedtelefonerne.

 

Konklusion

Hovedtelefonerne PM-3 er lette, lækre og letdrevne. De lyder godt, er gode at have på hovedet og isolerer godt. Makkeren HA-2 er lige så lækker, solidt bygget, tackler stort set alle formater og opløsninger, og har overraskende godt med kræfter. En strålende transportabel hovedtelefonkombination!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Rune Gullhav


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.