Test: Marley Liberate XLBT

Mudder i øregangene

Ungdommeligt design i genbrugsmaterialer kan ikke redde et mudret lydbillede.
Lyd & Billede mener
Er man til tung bas, leverer Marley varen. Batterilevetiden er godkendt.
Den tunge bas går ud over detaljerne, og man ender med et mudret lydbillede.
Specifikationer
Over-ear trådløse hovedtelefoner Bluetooth 50 mm drivere 3,5 mm kabel med kontrol/mikrofon Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz AptX- og AAC-understøttelse Micro USB Batteri: Op til 12 timers batterilevetid Bærepose Web: thehouseofmarley.com
Annonce
Annonce

Hvis du godt kan lide trådløse hovedtelefoner med masser af bas, har House of Marley måske, hvad du leder efter. Der findes ganske vist tusindvis af denne type hovedtelefoner, men Marley prøver alligevel at skille sig lidt ud med et industrielt look, jamaicanske undertoner og ikke mindst bæredygtigt materialevalg.

Bæredygtigt design

Materialerne brugt til at lave Liberate XLBT kommer bl.a. fra genbrugte plasticflasker, hamp og økologisk bomuld. Det er en fin historie, men ikke noget, man lægger mærke til, hvis man ikke vidste det i forvejen. Bøjlen er lavet af rustfrit stål, og ørekopperne forsynet med et syntetisk lædermateriale. De sidder lidt tæt om hovedet, og man kan godt blive lidt varm af at have dem på i længere tid.

Knapperne til at styre dem sidder på højre side. De er nemme nok at betjene, men måtte gerne sidde lidt længere fra hinanden eller være designet, så man kunne føle sig frem, når man har dem på. Når man ikke har dem på, kan de klappes sammen og puttes i den medfølgende pose i samme specielle stof, som er på siden af kopperne.

Fin batterilevetid

Af et par trådløse Bluetooth-hovedtelefoner klarer Liberate XLBT sig ganske godt på batterifronten. Producenten oplyser selv 12 timer, men mit indtryk var, at de holdt noget længere.

USB-indgangen sidder i venstre side. Det havde nok været meget smart, hvis der havde været en form for dæksel, så den kunne beskyttes, når den ikke var i brug.

Annonce

En osteklokke

Som jeg startede med at sige, giver Liberate XLBT den gas, når det kommer til bassen. Den er meget tung og dyb. Er man til den slags, vil man sikker også synes om Beats, der ligeledes sparker igennem. Desværre har den tunge bas en meget negativ sideeffekt. Den forplumrer fuldstændig lydbilledet og kvæler mellemtone og diskant.

Forskellen mellem disse og f.eks. mine trofaste Beoplay H6 2nd gen, der efter min bedste overbevisning giver et retvisende lydbillede, er som nat og dag. Hvor H6 er luftige, velbalancerede og detaljerede, er Marley tunge og indelukkede. Detaljerne drukner, og toppen skæres af. Der er ingen luft, og man føler, at man er fanget i en osteklokke. AptX og AAC gør ingen forskel.

Konklusion

Marley Liberate XLBT er et par meget bastunge trådløse hovedtelefoner, som sigter efter et helt bestemt publikum. Du skal derfor helst ikke gå så meget op i, om det, du hører, er repræsentativt for optagelsen, men hellere om du får nok oomph i øregangene. Til dette formål klarer Liberty XLBT sig glimrende og kan fint fungere som alterniv til de populære Beats-hovedtelefoner.

Som en advarsel skal dog lyde, at den tunge bas giver et overordnet mudret lydbillede, så audiofile bør holde sig langt væk.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.