test: Focal Listen Wireless

Topsej lyd

Focals bærbare hovedtelefoner lyder kanonsejt og kan tåle nogle knubs.
Lyd & Billede mener
Lyden er meget potent med et benhårdt bid, der i den grad gavner vrængende guitarer og lilletrommer! Kan tåle noget mishandling.
Overtoneområdet står en anelse skarpt, så man kan blive lidt træt i ørerne i længden.
Specifikationer

Type: Over-ear
Tilslutninger: Bluetooth 4.1, aptX, kabel
Kontrol/mikrofon: Ja
Batteritid: Op til 20 timer
Foldbare: Ja
Vægt: 300 g
Web: tertonaudio.dk

Annonce
Annonce
forfatter

Focal Listen Wireless er den trådløse udgave af Listen, arvtageren til de populære Spirit One S. De ser seje ud i sort, og jeg kan godt lide, at man tænder og slukker hovedtelefonerne på en skydeknap i stedet for en trykknap. Det virker mere robust, og man er aldrig i tvivl om, hvorvidt de er tændt eller slukket.

Parring med mobilen går let, og ørepuderne sidder godt mod kraniet. De slutter ret tæt og lukker meget støj ude. Det betyder, at man fint kan bruge Focal Listen Wireless i toget og i andre støjende omgivelser, uden at man er nødt til at skrue op for musikken for at overdøve larmen.

Hvis du skal ud og flyve, er der stadig et stykke vej op til hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, såsom Sony WH-1000XM2 og Bose QuietComfort 35. Men Focal lyder meget bedre end et par Bose med støjreduktionen slået fra.

Der er lidt meget plastic på Listen Wireless, men så er de også vandafvisende, og med gummiklædte knapper burde de kunne tåle et sprøjt vand eller to. Bøjlen er solid og kan vrides 180 grader uden at gå i stykker.

Lydkvalitet

Når hovedtelefonerne er parret, kommer smilet frem. Hør f.eks. de vrængende guitarer på Marilyn Mansons nye album, Heaven Upside Down: Trommerne smælder, og lilletrommen er både kødfuld og fuld af snert på én gang. Vokalen står ud fra den herlige mur af lyd, og pludselig ville jeg ønske, at jeg var 19 igen. Jeg bliver ham idioten, der sidder i toget i morgenmyldretiden og rokker frem og tilbage med hovedet uden at bekymre mig om, at andre mandagspendlere får en endnu dårligere start på ugen.

Annonce

Rock og metal er musik, som Focal Listen Wireless tager i strakt arm; alt lyder superfedt. Der er nemlig en lille forstærkning i den øvre mellemtone, som gør forvrængede guitarer plus synthesizere og trommer herligt aggressive. Samtidig er bassen udstrakt og fyldig nok til at følge op og simpelthen hamre rytmerne ind i kraniet!

Men når den en halv time lange togtur er ovre, er fimrehårene inde i ørerne overstimuleret, især dem, der tager imod de høje frekvenser. Jeg er blevet lyttetræt. Det sker over tid, selv om man ikke spiller specielt højt. Det gør også, at akustisk musik lyder mere anstrengt, end det skal.

Country-musik med kunstnere som Father John Misty og Jason Isbell foretrækker jeg med en blødere gengivelse af det øverste register; det samme med klassisk musik. Til Mahlers Opstandelsen er der brug for noget endnu mere opløst og silkeblødt i toppen, f.eks. Audio-Technica ATH-DSR7BT.

Konklusion

Focal Listen Wireless er behagelige hovedtelefoner, der lukker meget larm ude, selv om de ikke har aktiv støjreduktion. Lyden er benhård, med guitar-distortion og hårdtslående trommer som livret. De har godt med detaljer opad, men silkeblødt lyder de aldrig. Til akustisk musik er der masser af konkurrenter.

 

Annonce

Læs også:

Test af Focal Utopia: Det ultimative inden for hovedtelefoner

Test af Sony WH-1000XM2 – trådløse hovedtelefoner med perfektioneret støjreduktion

picture1 picture2 picture3 picture4
<
>
De foldbare Focal Listen Wireless kommer med bæretaske, ladekabel og lydkabel, der kan bruges, hvis batteriet løber tør. Foto: Focal
Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Med trådløse baghøjttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlægget heftige lydoplevelser.
Det bliver muligt at afspille lyd fra LG’s TV’er og soundbars samtidig.
Du finder ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden, de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og sælges stadig.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.