: Earin

De bedste trådløse hørepropper hidtil

Earin byder på fremragende lyd med total trådløs frihed – når det hele fungerer.
Lyd & Billede mener
De første helt trådløse hørepropper, der er tilstrækkelig små. Smart konstruktion og fiks opladningsløsning. Imponerende lydkvalitet for trådløse høretelefoner.
Svært at se, hvor meget batteri røret og hørepropperne har tilbage. Bluetooth-forbindelsen er ikke helt pålidelig. Ingen mikrofon til telefonopkald.
Specifikationer
  • Tilslutning: Bluetooth 4.0 AAC, aptX, SBC
  • Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
  • Følsomhed: 105 dB SPL + 2 dB
  • Batterilevetid: 2:50 timer i stereo, 11 timer i mono
  • Vægt: 3,5 g
Annonce
Annonce
forfatter

Det lille svenske lydfirma Earin havde en god idé til virkelig små og fuldstændig trådløse høretelefoner, og for at sondere interessen lagde de i 2014 projektet ud på Kickstarter. Responsen var massiv. Over 8.000 mennesker har støttet projektet, og for et halvt siden begyndte de så at levere det færdige resultat.

Siden da er høretelefonerne kommet til salg hos Best Buy i USA, mens vi i Europa, der gik glip af kampagnen, først nu kan bestille dem online. Og vi var selvfølgelig nødt til at teste dem.

Hørepropperne kommer i en pæn lille æske, hvor man med det samme kan mærke, at producenten har brugt lige så meget tid på design som på teknik. I æsken ligger der ud over propperne en mindre æske med silikonedutter i forskellige størrelser, en par vinger, som skal få hørepropperne til at sidde ekstra godt fast, samt et ladekabel. Plus et mystisk aluminiumrør, der viser sig at være opladningsløsningen.

Røret indeholder et 600 mAh batteri, som man lader op med USB-kablet. Selve propperne oplader man så ved at klikke dem fast i røret i 70 minutter. Meget elegant.

Det smarte ved Earin er, at de er helt trådløse. Via Bluetooth sender mobilen begge kanaler til den ene høreprop, som derefter sender den ene kanal videre til den anden prop.

Annonce
(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Det er en løsning, vi har set enkelte eksempler på før, men Earin har formået at gøre det i virkelig små hørepropper. Det betyder, at de hverken føles irriterende i ørerne, eller som om de er ved at falde ud. Med vingerne på virker det trygt at have dem i øret, når man er på farten, men vi ville nok ikke løbe en tur i skoven med dem.

Der findes en tilhørende app, hvor man kan justere balancen og basgengivelsen, og se batteristatus for hver prop. Dog kun når de ikke ligger i ladestationen. Lampen på sidstnævnte viser kun, at opladning foregår, så en slukket lampe kan både betyde, at de er fuldt opladet, og at batteriet i røret er fladt. Det kan føre til uønskede overraskelser!

Vi noterede os også, at Bluetooth-forbindelsen er lidt usikker. Indimellem mister den ene prop forbindelsen helt, og det kræver noget fiflen at få den i gang igen.

Men når alt fungerer, belønnes man med en imponerende lydkvalitet. Live-indspilninger får en god nærværsfølelse, og akustisk musik har detaljer nok til at virke naturlig. Diskanten er klar og virker ikke skarp, selv når man udfordrer den med kraftige bækkener. Og bassen er tilstrækkelig dyb til at klare selv jordskælvsfrekvenserne i James Blakes “Limit to Your Love”.

Det er virkelig imponerende af hørepropper og noget, vi aldrig har oplevet med trådløse før. Balancen kan dog være lidt svingende.

Annonce

 

(Foto: Producent)
(Foto: Producent)

Konklusion

For dem, der hader ledninger, er fuldstændig trådløse høretelefoner en drøm. Og Earin er de første, vi har set, der leverer det i så små hørepropper, at man knap nok kan mærke, at man har dem i. Desuden lyder de fantastisk – ikke kun af trådløse at være, men af hørepropper i det hele taget. Den særlige opladning/opbevaring er også en god idé.

Men det er svært at vide, om det er lykkedes at oplade propperne eller ej, og forbindelsen kikser lidt for ofte. Derfor må vi ærgerligt nok sænke karakteren et hak.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Freelancejournalist. Jonas har arbejdet for Lyd & Billede siden 2007 og skriver om det meste, der kan kaldes bærbart, dvs. smartphones, trådløse højttalere og hovedtelefoner. Indimellem trænger hans tests sig ind på kollegernes områder – multirumslyd, hjemmebiograf og foto. Jonas startede sin karriere som tech-journalist på IDG og har skrevet for PC för Alla, Internetworld og det, der senere blev til M3.
Annonce
Annonce

Læs også

De billige trådløse Sound Blaster JAM V2 duer også fint til hjemmekontoret.
At forbedre i forvejen fremragende hovedtelefoner som Focal Clear kan ikke være nemt. Men Focal mener, at Clear MG er bedre på alle måder.
Trådløse hørepropper med Marshall-lyd og app-betjening.
Bare husk at vælge udgaven med stereolyd.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.