Uanset hvor glade vi var for Fidelio S1, så er metal bedre end plastic, og det er, præcis hvad man får med S2. Det gør, at de føles mere gedigne og har et bedre resonansrum til lyden. Fæstet er vinklet og føles pålideligt, så vi ser ingen problemer med holdbarheden. Selv ledningen falder i vores smag med sin flade form og gummiagtige overflade, der gør, at man slipper for ledningsrod. Det eneste, vi ikke kan lide, er kontrol/mikrofon, som er lidt plasticagtig og kun har én knap. Volumenkontrol ville have været rart.
I æsken finder vi et dejlig rundt etui til at gemme høretelefonerne i plus intet mindre end seks par propper. Ud over fire sæt silikonepropper i forskellige størrelser får man også to par Comply skumpropper. Uanset hvad man foretrækker, er der nok at vælge imellem. Og fordi det er så nemt at få dem til at sidde tæt, kommer lyden virkelig til sin ret. Philips’ høretelefoner er dog forholdsvis tunge pga. metallet. Det generede os ikke så meget, men andre kan være uenige.
Under vores besøg i Philips’ lydlaboratorium fik vi at se, hvor meget arbejde deres ingeniører lægger i at trimme lyden på Fidelio-serien. Og det kan virkelig høres. Magen til afbalanceret og fyldig, men stadig åben lyd skal man lede længe efter. Hvis S1 havde en lidt svag bas, så synes i hvert fald undertegnede, at S2 har en perfekt balance. Den er markeret og kontrolleret, men ikke overdrevet på nogen måde. Det er faktisk svært at finde nogen musikgenre, der ikke lyder godt med disse høretelefoner.
Konklusion
Vi blev lige så imponeret af S2, som vi blev af S1 i en tidligere test. For de ekstra hundredlapper får man en mere fyldig lyd, bedre byggekvalitet samt flere og bedre propper. Det gør ikke kun, at det er lettere at få dem til at sidde godt, man får også bedre isolering og dermed bedre lyd. Fidelio S2 spiller medrivende, men stadig kontrolleret over hele registeret og er velegnet til alle slags musik.
Da vi har svært ved at finde noget at klage over, er det bare udråbe Philips til vinder.