Search
Generic filters

: AKG N60 NC Wireless

Stilhed uden snor

Stilfuld rejsepartner giver dig fred på fly- og togturen uden at fylde rejsetasken op.

Lyd & Billede mener

Nydelige og diskret designede hovedtelefoner, der er nemme at få med i bagagen. Harmonisk og velafbalanceret lyd. Udmærket støjdæmpning og suveræn batteritid.
Trådløs overførsel koster på batteritiden. Ikke så bekvemme og støjisolerende som over-ear hovedtelefoner.
Type: On-ear

Følsomhed: 111 dB SPL/V (med kabel)

Impedans: 32 ohm (med kabel)

Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz

Batteritid: 15 timer

Tilslutning: Bluetooth 4.0 med aptX, 3,5 mm stereo minijack

Kabel: 120 cm aftageligt, med kontrol/mikrofon Vægt: 200 g Web: akg.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2299 kr

Hovedtelefoner bliver ved med at sælge som varmt brød, og en af de typer, der vokser mest, er hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Dem har vi testet ganske mange af. AKG N60 NC Wireless er on-ear hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og trådløs forbindelse. De ligner til forveksling forgængeren N60 NC – bare uden kabel. De bløde ørepuder er i memory-skum, betrukket med kunstlæder ligesom hovedbøjlen. Alt er holdt i sort, bortset fra en forkromet krans om hver ørekop.

På den foregående udgave havde AKG valgt et ikke-standardiseret kabel til opladning. Nu er man heldigvis gået over til Micro USB, som næsten alle andre bruger. Det gør det let at låne en tilfældig mobiloplader og give hovedtelefonerne et skud energi på farten. I det lys gør det ikke noget, at brugstiden på en opladning er halveret. Og 15 timer rækker alligevel langt nok til at flyve næsten hvor som helst hen på planeten uden generende kabinestøj.

Ørekopperne kan klappes ind, så hovedtelefonerne fylder mindre i bagagen. Foto: AKG

 

Betjeningen består af to vippeknapper, der henholdsvis styrer tænd/sluk/Bluetooth-parring og skift mellem numre. To små trykknapper skruer op og ned for lydstyrken. En 3,5 mm minijack-indgang gør det muligt at bruge kabel, hvis batteriet løber tør, eller trådløs forbindelse er forbudt på flyturen (nogle flyselskaber tror stadig, at en enkelt Bluetooth-sender kan udløse en flykatastrofe). Der er indbygget mikrofon til mobilopkald.

Lyden af AKG N60NC Wireless

Vi testede N60 NC (med kabel) sidste år, og den eneste større forskel på de to versioner ser ud til at være trådløsheden. Lydsignaturen i hvert fald uændret. Vi har at gøre med behagelige og velafbalancerede hovedtelefoner med et nært og intenst lydbillede og en stram bas. Vi har hørt mere detaljerede hovedtelefoner – også til prisen. Men kun få, der samtidig tilbød elektronisk støjreduktion og Bluetooth-forbindelse.

Støjreduktion er et tveægget sværd: Man slipper for, at musikken drukner i larm, men der ryger altid lidt mere end bare støjen med, når lyden fra omgivelserne fjernes med et digitalt beregnet modfasesignal. AKG’s støjreduktion er blandt de mest skånsomme. Den er til gengæld heller ikke blandt de mest effektive, så man er ikke i samme grad isoleret fra virkeligheden som med f.eks. Bose QuietComfort 35 og Beoplay H9, der dog begge er tungere og dyrere.

Da ørekopperne sidder på ørerne i stedet for at omslutte dem, er isoleringen heller ikke helt tæt. Og når man f.eks. bevæger kæben, kan man høre lyd slippe ind.

Konklusion

AKG N60 NC Wireless er en naturlig opfølgning, der føjer trådløshed til sidste års udmærkede model. Det gør dem på ingen måde ringere. Så har du brug for fred og musik på rejsen, er de ét blandt mange glimrende bud i den stadig mere populære klasse af støjdæmpende hovedtelefoner uden kabel. Funktionsmæssigt klarer de sig fint i feltet, og prisen og størrelsen er attraktiv. Man kan få bedre lyd og bedre støjreduktion, men det koster et bundt hundredkronesedler mere.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!