TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

AKG K495 NC

Musikalsk støjdræber

Hvis man rejser meget og elsker musik, er der ikke noget bedre end hovedtelefoner med støjdæmpning.

forfatter
Publiceret 09/12/2012 - 00:00
L&B mener
God støjdæmpning Balanceret lydbillede Solid kvalitet
Mørk klang Ingen mobilstyring
Specifikationer
 • Aktiv støjdæmpning
 • 26 ohm/121 dB
 • 235 g
Vejl. pris 2999Pr. 09/12/2012 Produktside

Når man sidder i sit lune hjem, er man ikke forstyrret af meget støj. Men er man på farten, bliver man omringet af støjkilder. Det være sig i bussen på vej til job, i kontorlandskabet eller i toget eller på flyrejser. Da kan det være ganske håbløst at nyde musik. Heldigvis findes der gode løsninger.

Hovedtelefoner med støjdæmpning findes i alle størrelser og prisklasser. De allerbilligste har hverken god støjdæmpning eller god lyd. Men i topsegmentet ser det anderledes ud. Her befinder AKG K495 NC sig. Et par kompakte hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning, hvor mikrofoner opfanger støj, som udlignes elektronisk i hovedtelefonens støjdæmpningskreds.

USB-opladning
Resultatet er, at man hører mere af musikken og mindre af den forstyrrende støj, såsom trafik, larm og gademusikanter. For 3.000 kroner får man lukkede ørekopper i K495 NC, som kan klappes sammen og lægges i det medfølgende bære-etui. Genopladelige batterier driver den aktive støjdæmpning, og hovedtelefonerne kan oplades fra strømnettet eller USB-stikket på laptoppen.

De vejer ikke meget, men er solidt bygget og oser af kvalitet. Bærekomforten er god, men vi havde foretrukket, at den ene af de aftagelige ledninger havde håndfri styring af smartphone. Til gengæld kan man fortsætte med at spille musik, selv om batteriet er tomt. Det er det ikke alle støjdæmpende hovedtelefoner, der kan.

Lyden
Uden den aktive støjdæmpning aktiveret er der ikke alverdens støjdæmpning, trods de lukkede kopper. De omslutter nemlig ikke ørerne på samme måde som Soul SL300 eller Bose QuietComfort 15. Men lydkvaliteten er generelt god. Uden dæmpning aktiveret er der god balance mellem bas, mellemtone og diskant. Den dynamiske kontrast er godkendt, men det sprudler ikke ligefrem af liv i musikken. Drej yderdækslet til aktiv støjdæmpning, og der sker ting og sager. Bassen bliver ikke bare fyldigere, men også hurtigere og med meget bedre dynamisk kontrast. Lydbilledet er dog ikke så luftigt og gennemsigtigt som på PSB M4U 2, men det er meget behageligt, med fin fylde i mellemtonen og brugbar, men ikke gnistrende dynamik i diskanten.

Støjdæmpningen er fortsat bedre på Bose QuietComfort 15, men ikke særlig meget. AKG-hovedtelefonerne spiller derimod bedre, med god balance i lydbilledet og fyldig omend noget mørk klang – og med god dynamisk kontrast. Sammen med de nævnte Bose QuietComfort 15 og Audio-Technica ATH-NC7b er AKG K495 NC bland de mest vellykkede hovedtelefoner med støjdæmpning. Og utvivlsomt de lækreste og mest solide.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
 • Over 5.000 produkttests
 • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
 • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Altid opdateret på sidste nyt
 • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
 • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
 • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Festhøjttalere og masser af true wireless fra JBL Uanset smag og pengepung burde du kunne finde et sæt helt trådløse hørepropper fra JBL, der passer. De har også nye festhøjttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sound Blaster X1 er en kompakt og tegnebogsvenlig USB-DAC til computeren.
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er slet og ret et sæt hovedtelefoner med fantastisk vellyd, som endda har støjreduktion.
Sjælefred til spotpris Creative Zen Hybrid ser langt dyrere ud, end de i virkeligheden er. Og sådan lyder de også.
Stjernestøv fra Sennheiser Efter tre år har Sennheiser endelig opdateret sine trådløse Momentum-hovedtelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lancerer nye hørepropper LG’s nye TONE Free hørepropper sidder som støbt, og de lover store lydoplevelser med bl.a. Dolby Atmos og støjreduktion
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend