Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 05Deltag

: AKG K495 NC

Musikalsk støjdræber

Hvis man rejser meget og elsker musik, er der ikke noget bedre end hovedtelefoner med støjdæmpning.

Skrevet af / 09/12/2012 - 00:00
AKG K495 NC
Lasse Svendsen

Når man sidder i sit lune hjem, er man ikke forstyrret af meget støj. Men er man på farten, bliver man omringet af støjkilder. Det være sig i bussen på vej til job, i kontorlandskabet eller i toget eller på flyrejser. Da kan det være ganske håbløst at nyde musik. Heldigvis findes der gode løsninger.

Hovedtelefoner med støjdæmpning findes i alle størrelser og prisklasser. De allerbilligste har hverken god støjdæmpning eller god lyd. Men i topsegmentet ser det anderledes ud. Her befinder AKG K495 NC sig. Et par kompakte hovedtelefoner med aktiv støjdæmpning, hvor mikrofoner opfanger støj, som udlignes elektronisk i hovedtelefonens støjdæmpningskreds.

USB-opladning
Resultatet er, at man hører mere af musikken og mindre af den forstyrrende støj, såsom trafik, larm og gademusikanter. For 3.000 kroner får man lukkede ørekopper i K495 NC, som kan klappes sammen og lægges i det medfølgende bære-etui. Genopladelige batterier driver den aktive støjdæmpning, og hovedtelefonerne kan oplades fra strømnettet eller USB-stikket på laptoppen.

De vejer ikke meget, men er solidt bygget og oser af kvalitet. Bærekomforten er god, men vi havde foretrukket, at den ene af de aftagelige ledninger havde håndfri styring af smartphone. Til gengæld kan man fortsætte med at spille musik, selv om batteriet er tomt. Det er det ikke alle støjdæmpende hovedtelefoner, der kan.

Lyden
Uden den aktive støjdæmpning aktiveret er der ikke alverdens støjdæmpning, trods de lukkede kopper. De omslutter nemlig ikke ørerne på samme måde som Soul SL300 eller Bose QuietComfort 15. Men lydkvaliteten er generelt god. Uden dæmpning aktiveret er der god balance mellem bas, mellemtone og diskant. Den dynamiske kontrast er godkendt, men det sprudler ikke ligefrem af liv i musikken. Drej yderdækslet til aktiv støjdæmpning, og der sker ting og sager. Bassen bliver ikke bare fyldigere, men også hurtigere og med meget bedre dynamisk kontrast. Lydbilledet er dog ikke så luftigt og gennemsigtigt som på PSB M4U 2, men det er meget behageligt, med fin fylde i mellemtonen og brugbar, men ikke gnistrende dynamik i diskanten.

Støjdæmpningen er fortsat bedre på Bose QuietComfort 15, men ikke særlig meget. AKG-hovedtelefonerne spiller derimod bedre, med god balance i lydbilledet og fyldig omend noget mørk klang – og med god dynamisk kontrast. Sammen med de nævnte Bose QuietComfort 15 og Audio-Technica ATH-NC7b er AKG K495 NC bland de mest vellykkede hovedtelefoner med støjdæmpning. Og utvivlsomt de lækreste og mest solide.

Lyd & Billede mener

God støjdæmpning Balanceret lydbillede Solid kvalitet Mørk klang Ingen mobilstyring

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top