Produkter i denne test
Nu hvor stadig flere smartphones dropper hovedtelefonudgangen, er der kommet run på butikkerne efter trådløse hovedtelefoner. Aller hottest er de helt trådløse hørepropper, med Apple AirPods som galionsfigur.
Men der er faktisk mange grunde til at vælge hørepropper forbundet med en form for ledning. Man slipper for problemer med forbindelsen mellem propperne; der er plads til meget større batterier, så man ikke skal lade op i tide og utide; og ikke mindst er risikoen for at miste den ene høreprop minimal.
Vi har derfor samlet otte kandidater i den prisklasse, som vi synes er mest interessant. De lyder bedre end discount-hørepropper, men er ikke så dyre, at man skal vente i flere måneder for at få råd.
Vi har denne gang valgt ikke at skelne mellem almindelige hørepropper til hverdagsbrug og særlige sportshørepropper. Sidstnævnte sidder bedre fast i ørerne og er mere beskyttede. Det har nemlig vist sig, at de fleste hørepropper i denne prisklasse er vandresistente. Det er simpelthen blevet sværere at finde lidt dyrere hørepropper, hvor man ikke har valgt at gøre dem mere resistente og dermed udrustet til mere fleksibel brug.
Vi giver pluspoint for vandtæthed, men denne test handler først og fremmest om lytning for musikkens skyld, ikke om at finde de bedste træningshørepropper.
Opladning
Den mest almindelige løsning til opladning af trådløse hørepropper plejer at være en lille luge ved kontrollerne, hvor man kan tilslutte et standard Micro USB-kabel, som tidligere var almindeligt til mobiltelefoner. Det er meget praktisk at slippe for at have forskellige opladere med, og man kan låne en, hvis man har glemt den derhjemme.
Med denne test må vi dog konstatere, at det ikke længere er sådan. Nogle har USB-C-stik, hvilket er i tråd med, at nye smartphone-modeller benytter dette stik. Værre er, at flere har specielle magnetiske opladere. Det er måske praktisk derhjemme, men man skal så altid huske at have den med. Ellers står man dér med fladt batteri og ingen mulighed for genopladning. Der bør også være et almindeligt stik som nødløsning.
TESTKRITERIER
Vi har bedt producenterne om trådløse hørepropper i prisklassen 750-1.250 kroner. Vi har vurderet pasformen, hvor godt de bliver siddende i ørerne, og hvor lette de er i brug, samt noteret, hvor lang batterilevetid de har. Hvis propperne er ekstra vandafvisende, er det noteret som et plus, men det har ikke været et krav. Endelig har vi hørt musik fra forskellige genrer på dem i den bedste tilgængelige streaming-kvalitet.
Produkter i denne test
Huawei FreeLace
Smarte, men buldrende
Huawei FreeLace har smarte funktioner, især hvis de bruges sammen med en Huawei-telefon.
Jaybird Tarah Pro
Robust musikalitet
Sportshørepropperne Tarah Pro klarer sig godt selv i sammenligning med rendyrkede musikhørepropper.
Jays m-Six Wireless
Overraskende usportsligt
Af træningshørepropper at være er bassen noget svag, og det er uklart, hvor resistente de er.
JBL Reflect Contour 2
Vellykket opgradering
JBL har rettet op på alle vores kritikpunkter fra forgængeren Reflect Contour.
Marshall Minor II
Ikke for alle
Hvis de passer til dine ører og din musiksmag, kan Minor II være det bedste valg.
Oneplus Bullets Wireless 2
Knuste forhåbninger
OnePlus’ opgraderede Bullets er desværre ét skridt frem og to tilbage.
Sony WI-SP600N
Mere er ikke bedre
Sony forsøger at få alle funktioner med på én gang, hvilket betyder, at intet er godt.
Supra Nitro-X2
Vellyd til budgetpris
Sound of Sweden slår til igen med en endnu bedre version af vores tidligere favoritter.
Læs videre med LB+
LB+ Total uge
Fuld adgang til alt indhold i en uge
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer