Kan du lide den dér lille smule ekstra, så vil du formentlig smile tilfreds, når du åbner dine urBeats. Stilige, gennemtænkte og pæne. Her er en lille plasticpose indeholdende tre ekstra ørepropper i forskellige størrelser samt en lille opbevaringspose, der ser ud som en pung fra gamle dage. Ledningen er naturligvis flad, en Guds gave til alle, der er trætte af ledningsrod. Da jeg testede PowerBeats i Lyd & Billede #5 2012, klagede jeg over den plasticagtige og raslende mikrofon/kontrol, og det samme gør jeg nu. Minuspoint.
En pæn hvid med rødt logo og lige så rød ledning gør, at disse hovedtelefoner måske ikke passer helt til det pæne tøj på arbejde, hvis du ikke vil skille dig ud. Selv om S1 fra Philips var en tand skarpere, føles kvaliteten gedigen. Ledningen sidder med et fast greb i 3,5 mm stikket, og jeg er ikke det mindste urolig for, at den skal gå i stykker lige med det samme. Det samme gælder dér, hvor ledningen sidder fast i selve hovedtelefonerne.
Lyden
Vivaldis “Foråret” føles dæmpet, og jeg savner nuancer i det øvre mellemregister. De dybere toner er der intet galt med, og de kan mærkes helt ned i maven, men hvor er rummet, luftigheden og lyttefladen med stemmer og instrumenter? Der er nok ikke nogen visesanger eller klassisk komponist, som får sit navn på disse hovedtelefoner. Jeg prøver “Skynyrd Nation”, et nummer, som jeg mindes, at Power Beats elskede, og her leveres tung, kraftig og dyb bas, men stadig med lidt mere at ønske i mellemregisteret og op. Desværre.
Konklusion
urBeats er testens dyreste hovedtelefoner og iøjnefaldende uden at være for meget. De oser af kvalitet, og det eneste, der stadig generer mig, er den skramlende mikrofon/kontrol. Andre Romelle Young – undskyld, Dr. Dre – er rapper, ikke visesanger, og det afspejler sig ikke uventet i lyden. Mellemregister og diskant står tilbage for en tung, kraftig og dyb bas, så hvis det er det, du vil have, skal du købe dig et par urBeats – ellers vil jeg anbefale dig at afstå. Den høje pris i forhold til lydkvaliteten trækker den samlede karakter ned.
Også i denne test:
Philips Fidelio S1
Barske hovedtelefoner i luksusindpakning
Fidelio-serien fra Philips er udvidet med en ny in-ear model, men hvis du vil være diskret og ikke skille dig ud fra mængden, så er S1 ikke noget for dig.
JBL J33i
Gennemarbejdet øreglæde
Modellen fra JBL er et par pæne hovedtelefoner til dig, der ikke vil skille dig for meget ud fra mængden, men som alligevel sætter pris på stiligt tilbehør.
Audio Technica ATH-CKS55i
Dyrere end de lyder
Fra japanske Audio Technica kommer disse in-ear hovedtelefoner med et lidt særpræget udseende, som findes i sort, rød/sort eller hvid.
Sennheiser MM705
Forsigtige og diskrete
I første kvartal af 2013 lanceres MM 705 fra Sennheiser. Af udseende er det diskrete hovedtelefoner, men hvordan står det til med lyden?
Ultimate ears 400vi
Anonyme i enhver henseende
400vi ser ved første øjekast ud til at være lavet af poleret metal, men ikke alt, hvad der skinner, er guld. I dette tilfælde er det plastic.
Nocs NS400
Får ørerne til at smile
Svenske Nocs, der blev grundlagt 2008, bidrager til testen med NS400 Aluminium – sofistikerede hovedtelefoner, som nu er opdateret med flad ledning.
Denon AH-C101
Lad dig ikke narre af udseendet
Mere attitude og skønt swingende bas. Det kendetegner Denon-serien Urban Raver, som AH-C101 – efterfølgeren til AH-C560R – tilhører.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer