Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 08Deltag

: Ultimate ears 400vi

Anonyme i enhver henseende

400vi ser ved første øjekast ud til at være lavet af poleret metal, men ikke alt, hvad der skinner, er guld. I dette tilfælde er det plastic.

Skrevet af / 27/03/2013 - 01:30
Ultimate ears 400vi
Åsa Warme Hallén

Desværre er det meste ved disse hovedtelefoner plastic, og wow-følelsen vil ikke rigtig indfinde sig. Ledningen er ganske vist flad, men både tynd og smal, hvilket gør den slatten og får den til at føles skrøbelig. Den har også en irriterende evne til at sno sig.

Præcis som hos Denon har man valgt mælkehvide ørepropper og kombinationen sort, hvid og sølv bliver lidt for meget af det gode. I pakken ligger et etui, også det i plast, til opbevaring samt fire ekstra par mælkehvide propper. Du får også et par i sort i et skumlignende materiale, som er betydelig mere behageligt for ørerne, og som gør lydlækage ind og ud mindre. Vælger du at skifte til disse sorte propper, bliver udseendet også mere homogent.

Lyden
Der er ingen direkte fejl ved lyden, men den er dæmpet, kedelig og uengageret. Violinerne i Vivaldis “Foråret” kommer ikke til deres ret, og Mikael Wiehe lyder træt og slidt. Bassen, som skulle sparke gang i andet vers af “Den jag kunde va”, savner punch.

Jeg fortsætter med “Everything”, der plejer at få mine ører til at le. Bublé har en varm, blød og sensuel stemme, men det fremgår desværre ikke med denne model. Jeg trykker skumpropperne længere ind i ørerne og giver hovedtelefonerne en sidste chance. Ganske vist bliver bassen tydeligere, og muligvis fremtræder tonerne i øvre mellemregister mere detaljeret, men det er ikke nok til at havne i toppen blandt hovedtelefoner i denne prisklasse.

Konklusion
Ultimate Ears 400vi er bekvemme hovedtelefoner, men selv om de ikke er de dyreste i testen, er de heller ikke de billigste, hvilket gør, at man forventer både bedre kvalitet og bedre lydoplevelse. Det er ikke så let at sætte en finger på, hvad det er, der savnes i lydbilledet, men jeg vil kalde det spilleglæde, engagement og følelse. Bassen savner tryk, mellemregisteret (hvor de fleste stemmer ligger) er hårdt, og diskanten bliver aldrig så luftig, som man kunne ønske. Det her er ikke ultimativt, hvis du spørger mig.

Lyd & Billede mener

Skumpropper Opbevaringsetui Kvaliteten Uengageret lyd

Også i denne test:

8 in-ear hovedtelefoner

Philips Fidelio S1

Barske hovedtelefoner i luksusindpakning

Fidelio-serien fra Philips er udvidet med en ny in-ear model, men hvis du vil være diskret og ikke skille dig ud fra mængden, så er S1 ikke noget for dig.

Skumpropper Opbevaringsetui Kvalitet Flad ledning
Noget spinkel bas
Læs hele testen

JBL J33i

Gennemarbejdet øreglæde

Modellen fra JBL er et par pæne hovedtelefoner til dig, der ikke vil skille dig for meget ud fra mængden, men som alligevel sætter pris på stiligt tilbehør.

Prisen Skumpropper Opbevaringsetui
Lidt lille bas
Læs hele testen

Audio Technica ATH-CKS55i

Dyrere end de lyder

Fra japanske Audio Technica kommer disse in-ear hovedtelefoner med et lidt særpræget udseende, som findes i sort, rød/sort eller hvid.

Lyden
Materialevalg Ingen skum-propper
Læs hele testen

UrBeats

Mest bas for pengene

“Tuned by Andre Romelle Young” kunne der have stået på disse hovedtelefoner, men kunstnernavnet Dr. Dre har unægtelig lidt mere attitude.

Flad ledning Opbevaringsetui Kvalitet
Lyden Prisen Ingen skumpropper
Læs hele testen

Sennheiser MM705

Forsigtige og diskrete

I første kvartal af 2013 lanceres MM 705 fra Sennheiser. Af udseende er det diskrete hovedtelefoner, men hvordan står det til med lyden?

Adapter Ledningstromle Opbevaringsetui
Volumenkontrollen Savner skumpropper
Læs hele testen

Nocs NS400

Får ørerne til at smile

Svenske Nocs, der blev grundlagt 2008, bidrager til testen med NS400 Aluminium – sofistikerede hovedtelefoner, som nu er opdateret med flad ledning.

Lyden Flad ledning
Ingen skumpropper Plastic-mikrofon/kontrol Mangler opbevaringsetui
Læs hele testen

Denon AH-C101

Lad dig ikke narre af udseendet

Mere attitude og skønt swingende bas. Det kendetegner Denon-serien Urban Raver, som AH-C101 – efterfølgeren til AH-C560R – tilhører.

Skumpropper Opbevaringsetui
Farvevalget
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top