TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

: 8 in-ear høretelefoner

Kvalitetshørepropper til mobilen

Brug lidt flere penge på gode høretelefoner, der holder og lyder fantastisk. Dine ører vil takke dig.

forfatter
Publiceret 24/02/2015 - 06:00
Produkter i denne test
 • Sennheiser Momentum In-Ear
 • Bose SoundTrue In-Ear
 • Audio-Technica ATH-CKX9iS
 • Beyerdynamic MMX 102 iE
 • Vain Sound No2
 • Marshall Headphones Mode EQ
 • JBL Synchros S100a
 • Samsung Level In EO-IG900
 • Det er ikke nogen hemmelighed, at de høretelefoner, der følger med mobiltelefonen, er noget bras. Lydkvaliteten er dårlig, de mangler dybde i bassen, og diskanten skurrer. Det er også svært at skelne instrumenter fra hinanden, og de forvrænger, når man prøver at skrue op for lyden. Desuden sidder de ofte dårligt, hvilket både er ubekvemt og svækker basgengivelsen endnu mere. Oven i det hele er byggekvalitet under al kritik, så de hurtigere går i stykker.

  Derfor anbefaler vi normalt, at man ofrer mindst et par hundrede kroner på nogle anstændige afløsere. Men i denne test går vi et skridt videre. Vi vil ikke nøjes med gennemsnitlig lyd- og konstruktionskvalitet.

  Her ser vi på høretelefoner til dem, som ofte lytter til musik med sådan nogle; som vil kunne opfatte nuancer i musikken; og som vil have et produkt, der holder, og som man rent faktisk føler noget for. Så havner vi i prisklassen omkring tusind kroner, selv om de selvfølgelig ofte kan findes billigere i butikkerne.

  Den vigtige pasform
  Når det gælder høretelefoner, som man putter ind i ørerne (in-ear, som det så klart hedder på engelsk), er det vigtigt, at de passer så godt som muligt i øret. Ikke kun fordi de så bliver siddende, og fordi det er mere bekvemt i længden, men også fordi det påvirker lyden.

  Bedre isolering holder i højere grad støjende omgivelser ude, så man kun hører musikken. Men det giver også væsentlig bedre bas og bedre balance i lyden. Det er derfor, vi nøje beskriver, hvor mange ekstra propper man får med i æsken, så du ved, at du har valgmuligheder. Det bedste er selvfølgelig, hvis du har mulighed for selv at prøve, om der er en størrelse, der passer til dine ører.

  Fordi disse høretelefoner er designet til at bruges med mobiltelefoner, har de selvfølgelig en kontrol/mikrofon på ledningen. Ud over volumenkontrol er der som regel en eller flere knapper, der springer til næste eller forrige sang. Desuden er der en knap til at pause og starte musikken, som også bruges til at svare og lægge på, hvis nogen ringer. Fordi mikrofonen sidder her, skal betjeningen ikke sidde for langt nede på ledningen, hvis man skal kunne høre dig, når du taler i telefon.

  Testkriterier
  Vi bad producenterne om in-ear høretelefoner i tusindkronersklassen med kontrol/mikrofon. Høretelefonerne blev testet på en iPhone 5 med ukomprimeret musik i den bedst mulige kvalitet fra flere forskellige genrer. Ud over at vi har vurderet byggekvalitet, pasform, tilbehør og betjening, var det lydkvaliteten, der var det vigtigste kriterie.

  Produkter i denne test

  Sennheiser Momentum In-Ear

  Lækre og engagerende

  Både formgivning og lyd skiller sig ud og passer derfor ikke til alle kræsne lyttere.

  Smart, solid transportæske af god kvalitet samt fire par propper. Anderledes og lækkert design. Til den rigtige musik er de meget medrivende og fede at lytte med.
  Ikke egnet til al musik, da diskanten er noget skinger, og bassen kan blive for overdrevet.

  Bose SoundTrue In-Ear

  Komfortable og velsiddende

  Selv om de ikke går helt ind i øret, sidder disse høretelefoner bomsikkert og giver overraskende tung bas.

  Smarte og bekvemme øresnegle, der bliver siddende. Fremragende byggekvalitet og velgjort kontrol/mikrofon.
  På grund af konstruktionen lækker de meget lyd og mangler bastryk. Passer ikke til alle musikstile eller kræsne lyttere.

  Audio-Technica ATH-CKX9iS

  Mislykkede ambitioner

  Smart konstruktion, men hverken komfort eller lyd opfylder målsætningen.

  Kontrol/mikrofon, der virker med alle typer mobiltelefoner. Sidder godt, selv om man er aktiv.
  Det kræver øvelse at sætte dem i på den rigtige måde, og komforten er ikke den bedste. Tvivlsom kvalitetsfølelse. Diskanten ødelægger den ellers fremragende lyd.

  Beyerdynamic MMX 102 iE

  Raffineret vellyd

  Ukomplicerede kvalitetshørepropper, der spiller rent og medrivende uden at blære sig.

  Adapter til computeren medfølger, så de kan bruges til Skype. Meget solide med en fremragende kvalitetsfølelse. Lydkvaliteten slår det meste i prisklassen.
  Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Hylsteret er en simpel stofpose.

  Vain Sound No2

  Smarte og stilfulde

  Praktiske funktioner og elegant design, men desværre holder lyden ikke samme niveau.

  Pæn og naturligt kludderfri ledning. Sobert design og god byggekvalitet. Smart magnetfæste holder hørepropperne sammen.
  Ingen volumenknap på kontrol/mikrofon. Rå lyd uden finesse og detaljer.

  Marshall Headphones Mode EQ

  Basdunk med attitude

  Et par rock-hørepropper, hvor man kan vælge, om man vil have meget eller ekstra meget bas.

  Sejt design, der fint afspejler mærket. Mulighed for at vælge, hvor meget bas-boost man foretrækker.
  Kontrol/mikrofon mangler både volumenknap og mulighed for at skifte sang. Intet etui medfølger, og kvalitetsfølelsen er ikke i top.

  JBL Synchros S100a

  Bastunge og praktiske

  Med meget tilbehør og heftig bas kan disse JBL være det rigtige valg til tung musik.

  Kraftig bas til dem, der kan lide det. Der medfølger mange propper, inklusive skumpropper. Solide og velbyggede med kludderfri ledning.
  Passer ikke til alle musikgenrer og mangler raffinement i lyden. Plasticagtig kontrol/mikrofon, der ikke passer i stil med resten.

  Samsung Level In EO-IG900

  Generøse og tiltalende

  Samsungs dyreste høretelefoner har store ambitioner, men når ikke helt i mål.

  Hele syv par propper i forskellige størrelser og materialer samt et praktisk etui. Lyder rigtig godt på normal volumen.
  Kontrol/mikrofon virker kun fuldt ud med Android smartphones. De føles ikke så eksklusive, som de burde til prisen. Ledningen har ikke trækaflastning.
  Farvel, støj! Sony overgår sig selv med de nye WH-1000XM5. Klasseledende støjreduktion, bedre lyd og bedre komfort end nogensinde.
  Shure giver gylden lyd til lavpris Shure Aonic 40 går efter deres egen storebror, og på enkelte områder har den billigere model overtaget.
  PSB-hovedtelefoner tilpasser sig din hørelse PSB M4U 8 MKII har digital støjreduktion og tilpasser sig brugerens hørelse. Men de er ikke uden svagheder.
  Verdenspremiere: Sennheiser har gjort det igen Sennheiser har endnu en gang forbedret deres bedste trådløse hørepropper. Momentum True Wireless 3 er en sand fornøjelse.
  Din sidste hovedtelefonforstærker Med T+A HA 200 til at styre lyden får hovedtelefonerne en opgradering af de sjældne. Denne forstærker er så god, at det nærmest ikke er til at fatte!
  B&O-hørepropper til at savle over Med Beoplay EX lover Bang & Olufsen deres mest alsidige trådløse hørepropper hidtil.
  Følg Lyd & Billede
  Send this to a friend