Bose har med deres første trådløse hørepropper med støjreduktion valgt samme formfaktor som Audio Technica. Dvs. at der er en temmelig kraftig krave, som indeholder både batteriet og al elektronikken.
Kraven er ikke ligefrem diskret, og det er en smagssag, om man kan lide at have sådan en på. Den er dog meget velkonstrueret og vridsikker, og ledningerne virker mere pålidelige end Audio Technicas. Propperne har metalhus og virker robuste.
Den uvante følelse af at have kraven på forsvandt hurtigt, og det er let at glemme, at den er der. Overfladen er gummiagtig for at forhindre, at den hopper omkring.
Som med andre Bose-hørepropper er dutterne af meget blød silikone, og der er små vinger på til at holde dem på plads i ørerne. Tre størrelser medfølger. Da der ikke er noget, der tynger på propperne, er de meget behagelige, også i det lange løb. Selv om deres kontrol/mikrofon har flere knapper end normalt, er den logisk og ligetil.
Batterilevetiden er ikke blandt de længste, men rækker til en uges pendling. Før en flyrejse bør man dog huske at lade dem helt op.
Hvis man lytter til musik fra mobilen eller ser film på tablet’en, virker Bluetooth fint. Men det er ærgerligt, at de ikke kan bruges med ledning, så man kan også kunne bruge dem til flyets underholdningssystem.
Rejseetuiet er lækkert, men pga. kravens design er det usædvanlig stort i betragtning af, at det er til hørepropper.
Rart nok er støjreduktionen justérbar i 12 trin fra slet ingen til fuld dæmpning. Det kan justeres på den lille kontrol/mikrofon og i Boses app. For en gangs skyld synes vi ikke, at den påvirker musikken i særlig stor udstrækning.
Lyden er som sædvanlig for Boses høretelefoner påvirket af både EQ og støjreduktionen, hvilket betyder, at de ikke lyder helt naturligt. Der er dog god dynamik og godkendt bas. Men når man ved, hvordan en sang skal lyde, virker det ikke helt rigtigt.
Konklusion
Bose er kongen af støjreducerende hovedtelefoner, og de har gjort et godt stykke arbejde med deres første trådløse hørepropper. Støjreduktionen er ikke alene i top, den påvirker heller ikke musikken voldsomt og kan justeres i 12 trin.
Men hvis man har tænkt sig at bruge dem på flyet, er den manglende mulighed for ledning et dødsstød, da de ikke kan kobles til underholdningssystemet. Til hverdagsbrug i toget eller på en støjende arbejdsplads er de dog glimrende.
Også i denne test:
Audio Technica ATH-ANC40BT
Balancerede, men diskutable
Hvis man kan lide formatet og gerne vil have neutral lyd, kan ANC40BT være et godt valg.
Libratone Q Adapt In-Ear
Musikalske, men ikke flyvefærdige
Vellydende og behagelige til hverdagsbrug, men mindre egnet til underholdning i luften.
B&O BeoPlay H3 ANC
Luksuriøs konservatisme
H3 ANC er enkle i formen og enkle at betjene, med god lydkvalitet, men middelmådig støjreduktion.
Sennheiser CXC 700
Veldæmpede, men klodsede
Fin støjreduktion er en god begyndelse, men Sennheiser snubler på målstregen.
JBL Reflect Aware
Til sport eller rejser?
JBL forsøger at gøre det hele på én gang, og resultatet er hørepropper, der ikke passer til nogen.
Sony MDR-EX750NA
Farverigt fejlskud
Ungdommeligt design og tung bas, men for mange svagheder selv for målgruppen.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer