Efter at mobilproducenterne er begyndt at droppe hovedtelefonudgangen, vil flere og flere kappe ledningerne og finde trådløse alternativer. Men da vi begyndte at teste trådløse hørebøffer for et par år siden, blev vi skuffet. Hovedtelefonerne i den overkommelige prisklasse havde problemer med forbindelsen, og lydkvaliteten var elendig.
For at få noget, der lød godt, måtte man punge ud med flere tusind kroner. Noget, de færreste er parat til for bærbare hovedtelefoner. Men heldigvis udvikler teknologien sig, og i dag kan billige hovedtelefoner være helt fine.
I denne test har vi presset prisen så langt ned som muligt uden at gå alt for meget på kompromis med kvaliteten. Hovedtelefonerne her kan oftest findes i butikkerne til under en tusindlap. Hvis man går endnu længere ned i pris, er der risiko for, at bygekvaliteten er for dårlig, så man snart må ud og købe nye hovedtelefoner igen. Eller at lyden er så elendig, at man ikke kan nyde musikken.
Alle hovedtelefoner i testen virker, som om de kan holde til normal brug i mange år. Hvilken slags lyd man foretrækker, er en smagssag, men ingen af dem lyder dårligt.
Om at købe bærbare
hovedtelefoner
Hele ideen med hørebøffer til mobilen er, at de skal være lette at have med sig. Derfor er størrelsen vigtig. Det udelukker i de fleste tilfælde hovedtelefoner med store ørekopper. I stedet har de puder, der sidder mod øret, såkaldte on-ear hovedtelefoner.
Man må være forberedt på, at den slags altid presser lidt på ørerne for ikke at falde af. Det kan i det lange løb føles lidt ubehageligt, og man bliver varm om ørerne. Det er et kompromis, som man må overveje, om man er villig til at acceptere for at få bedre lyd end fra hørepropper.
For at være lette at tage med skal hovedtelefonerne kunne foldes sammen på en eller anden måde. Enten med led, der gør det muligt at lægge dem fladt, eller med hængsler, så man kan folde kopperne ind i bøjlen. Allerhelst begge dele. Men jo flere led, jo mere skrøbelige bliver hovedtelefonerne.
Især i denne prisklasse må man muligvis gå lidt på kompromis med størrelsen for at få noget, der kan holde længere. Prøv gerne hovedtelefonerne i butikken – føles de både behagelige og solide?
Jabra Move Wireless
Velbyggede og med-rivende
Nydelige, men gedigne hovedtelefoner med en lyd, der helt sikkert vil tiltale det store flertal.
Monster ClarityHD On-Ear
Bastunge og underholdende
Monster Clarity HD byder på masser af bas og høj underholdningsfaktor.
Philips SHB9250
Præsentable, men trættende
Philips’ hovedtelefoner gør alt rigtigt på papiret, men er i sidste ende ikke noget, man vil bruge til daglig.
Plantronics Backbeat 500
Tiltalende og praktiske
Plantronics har fundet en fin balance med fokus på god lyd og betjening.
Skullcandy Hesh 3.0 Wireless
Behagelige med lang spilletid
Skullcandy har forbedret Hesh Wireless på næsten alle punkter, men svigter på lyden.
Urbanista Seattle Wireless
Lækre og vellydende
Bag det cool ydre gemmer der sig nogle raffinerede hovedtelefoner med overraskende god lyd.
Læs videre med LB+
Efterårs tilbud
Fuld adgang til alt indhold i 4 uger for 4 kr
LB+ Total måned
Fuld adgang til alt indhold i en måned
LB+ Total 12 måneder
Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home i 12 måneder
- Adgang til mere end 7.500 produkttests!
- Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
- Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
- L&B TechCast – en podcast fra L&B
- Deaktivering af annoncer