Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST Logitech Zone Wireless

Aktiv støjreduktion til støjfyldte kontorer

Logitech Zone Wireless har meget godt at tilbyde, såsom aktiv støjreduktion. Men lydkvaliteten kunne være bedre.
Logitech Zone Wireless lifestyle
Karakter
Logitech Zone Wireless
Lyd & Billede mener
Aktiv støjreduktion fungerer glimrende i kontorlandskaber. Komforten er helt okay, og headsettet kan oplades trådløst.
Talekvaliteten gennem mikrofonen er ikke alverden. Lyden på musik mangler luft.
Specifikationer
  • Platforme: PC, Mac, Teams, UC
  • Type: On-ear, lukket
  • Drivere: 32 mm
  • Frekvensområde: 30 Hz – 13 kHz
  • Foldbart: Ja
  • Software: LogiTune (Windows, Mac, Android, iOS)
  • Tilslutninger: USB-A, USB-C (Bluetooth)
  • Batteritid: 14 timer (ANC til), 15-16 timer (ANC fra)
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: logitech.com

Logitech laver så at sige alt det udstyr, man har brug for til hjemmekontoret. Fra gode webcams til tastaturer og mus, og selvfølgelig har de også headsets.

Zone Wireless er et kompakt, lukket hovedsæt, som sidder uden på ørerne. Det har mikrofonbom, og hvis man køber Teams-versionen, vil knappen midt på venstre ørekop kunne åbne Teams-platformen direkte. Den mere universelle UC-version bruger knappen til at besvare og afbryde samtaler uafhængigt af platform.

Logitech Zone Wireless

(Foto: Logitech)

Logitech-headsettet har aktiv støjreduktion, hvilket er praktisk, hvis man skal gennemføre en samtale fra en café eller i et åbent kontorlandskab. Der medfølger en USB-modtager, som nemt kobler headsettet til PC eller Mac, og det kan kobles mobilen via Bluetooth og være tilsluttet begge dele samtidig.

Der findes også en lidt dyrere Zone Wireless Pro-variant med Logitech Unifying-modtager, der kan linke headsettet til fem andre trådløse Logitech-enheder samtidig.

Annonce

En cool detalje ved headsettet, som er foldbart, er at det kan oplades trådløst på en Qi-ladeplade. Den samme ladeplade, som man bruger til at oplade mobilen med.

Logitech Zone Wireless LogiTune(2)

I LogiTune kan du gjøre enkle innstillinger, og dessuten velge Sidetone for å høre din egen stemme.

Logitech Zone Wireless i praksis

Ved at downloade LogiTune til PC eller Mac kan man lave forskellige justeringer, såsom at indstille Sidetone-funktionen til at lukke præcis så meget af ens egen stemme ind, som man vil, ved opkald. Meget kækt. En fembånds equalizer kan bruges til tonekontrol, hvis man vil have en anden klangkarakter på musikken.

Og det vil jeg. Overtonerne gennem Logitech Zone Wireless er for tamme, så det lyder ret indelukket. Bassen er ret ulden, og dynamikken er også af den tamme slags. Man kan skrue det øvre basområde lidt ned i EQ’en og desuden øge både diskant og mellemtone, men helt godt bliver det aldrig.

Logitech Zone Wireless det

(Foto: Logitech)

Annonce

For mit vedkommende bliver jeg aldrig rigtig fortrolig med lyden på musik her. Det er ikke så slemt som med Creative Sound Blaster JAM V2, og det fungerer godt nok til samtaler. Logitech-headsettet gør, hvad det skal.

Webkamera til hjemmearbejde og videodrømme Hvad enten du har en youtuber i maven, eller du bare skal holde videomøder på hjemmekontoret, stiller StreamCam skarpt på dig.
Logitech Zone Wireless folded

(Foto: Logitech)

Den aktive støjreduktion fungerer også, som den skal. Det er ikke i samme liga som de bedste musikhovedtelefoner med ANC, men godt nok til at reducere støj på kontoret.

Desværre er talekvaliteten gennem mikrofonen ikke helt, hvor den skal være. Det lyder for skarpt og nasalt til at konkurrere med toppen. Igen er det bedre end Creative, men Logitech når ikke op på siden af Jabra og EPOS.

Logitech Zone Wireless

(Foto: Logitech)

Annonce

Konklusion

Logitech Zone Wireless er et headset til kontorbrug, som har nogle gode funktioner. Lyden gennem hovedtelefonerne er fin nok, komforten er god over tid, og aktiv støjreduktion er en klar fordel i støjende kontormiljøer. Vi kan også godt lide, at headsettet kan foldes sammen og oplades trådløst.

Det, vi ikke kan lide, er talekvaliteten, som er for spids og nasal. Støj rundt om én undertrykkes godt, men brugerens stemme lyder unaturlig og hård. Som gennem et gammeldags samtaleanlæg. Men modtagerne kan stadig høre, hvad man siger, så nogen egentlig krise bliver det aldrig.

Også i denne test:

Jabra Evolve2 30

Godt headset til få penge

Hvis man kan leve med ledning, er Jabra Evolve2 30 et rigtig godt alternativ. Husk at vælge stereoversionen!

Klar tale via mikrofonen. Udmærket lyd på musik. Behagelig pasform.
Ikke trådløst. Ingen ANC. Musik mangler lidt energi og opløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr udenom

Hvis din chef køber dette headset til dig, er vedkommende nok sadist.

Billigt og trådløst.
Dårlig lyd på både tale og musik. Middelmådig pasform, ingen støjisolering og svagt kvalitetsindtryk.

Jabra Evolve2 85

En ordentlig krabat

Jabra Evolve2 85 er det største kontor-headset, vi har testet, og på nogle områder også det bedste. Men ikke til alt.

Stor og flot lyd på musik. Aktiv støjreduktion i topklasse. Fornem pasform og brugervenlighed.
Talekvaliteten kunne være bedre.

EPOS Sennheiser Adapt 560

Sådan skal det gøres!

EPOS Sennheiser Adapt 560 er måske det bedste headset, man kan købe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale og god lyd på musik. Aktiv støjreduktion. Behagelig pasform og kvalitetsindtryk i top. Lang batterilevetid!
On-ear vil klemme mere mod ørerne over tid end over-ear.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.