Følg oss på

Søg efter tests, nyheder, anmeldelser...

TEST 5 headsets til hjemmekontoret

Bliv hørt på hjemmekontoret

Meget af tiden på hjemmekontoret går med videokonferencer og andre digitale samtaler. Så har man brug for at kunne høre – og blive hørt! Vi fortæller dig, hvilket headset du bør vælge.
hjemmekontor hodesett SPREAD hodetelefoner kontor

Få ting er mere irriterende end at høre sin samtalepartner dårligt. Endnu mere irriterende er det at holde en lang enetale for så at finde ud af, at ingen har hørt, hvad man sagde! Hvis man skal være så produktiv som muligt på hjemmekontoret, har man brug for et ordentligt headset med en god mikrofon og klar samtalelyd begge veje.

Hvis du ligesom os godt kan lide at høre musik i arbejdstiden, skal headsettet også gøre et ordentligt stykke arbejde her. Man gider jo ikke sidde og skifte mellem forskellige hovedtelefoner!

I meget lang tid sad jeg med mine yndlingshovedtelefoner med støjreduktion, Sony WH-1000XM3 og senere afløseren XM4. Men efterhånden er det gået op for mig, at sådan nogle er en nødløsning til kontoret. Her skal man have et headset lavet af nogen, der har specialiseret sig i samtalelyd. Og det bliver endnu bedre, hvis mikrofonen sidder på en bom foran munden.

Man kan selvfølgelig bruge et headset beregnet til gaming, da de også har mikrofonbom, men de er ofte både store og klodsede, og nogle af dem har blinkende RGB-lys, der ikke ligefrem ser diskret ud på arbejdspladsen.

Overlegen talelyd Sennheisers støjreducerende PXC 550 har fået nyt liv under danske EPOS. Det fulde navn er EPOS Sennheiser Adapt 660, hvor endnu bedre talelyd er den største forskel.
EPOS Sennheiser ADAPT 660 spread

Du har brug for et kontor-headset

Til hjemmekontoret er det bedre at gå efter et headset, der er beregnet til netop kontorbrug. Da mit job består i at tale med folk både fysisk og digitalt, men også høre musik indimellem, vil jeg have et headset med god talelyd og pasform, men også god lyd på musik. Og det er et behov, som jeg tror, mange kontorrotter har.

Annonce

Hvis man nogle gange tager arbejdet med på café eller arbejder i et kontorlandskab, er det også en stor fordel, hvis headsettet har aktiv støjreduktion.

hodesett kontor hjemmekontor Creative Sound Blaster JAM V2 lifestyle(2)

Når du sidder på hjemmekontor, skal du ha et ordentligt headset. (Foto: Creative)

Trådløst eller ej?

Der findes headsets både med og uden kabel. Vi foretrækker helt klart trådløse headsets, så man f.eks. kan gå hen og hente sig en kop kaffe under mødet uden at skulle lægge hovedtelefonerne fra sig og midlertidigt melde sig ud af samtalen. Men vi har også taget et headset med kabel – Jabra Evolve2 30 – med.

Til kontorbrug er det en fordel, hvis headsettet kommer med USB-modtager, da den er forhåndsparret med headsettet og bare skal plugges i PC’en eller Mac’en, så er man i gang.

Man kan selvfølgelig også koble til med Bluetooth på sædvanlig vis, men det kan være lidt bøvlet, især med Windows, og man har selvfølgelig ikke lyst til at bruge dyrebar tid om morgenen på at få headsettet tilsluttet. Man risikerer at være den person på morgenmødet, der ikke har lyd på.

Annonce

Gruppetest med fem

I denne gruppetest har vi set på forskellige headsets til kontorbrug, der varierer i pris. Hvilket er bedst til tale, og hvordan fungerer de forskellige til musik? Nogle af headsettene har aktiv støjreduktion, andre ikke.

Allernederst på prisstigen finder vi Creative Sound Blaster JAM V2. Et rent Bluetooth-headset uden USB-modtager eller støjreduktion, og det er desuden det eneste i testen uden mikrofonbom.

Jabra Evolve 30 er det eneste med kabel og har heller ikke aktiv støjreduktion. Men mikrofonbommen er på plads.

Så går vi op i pris til Logitech Zone Wireless, der har trådløs tilslutning og USB-modtager plus aktiv støjreduktion.

Derefter er der det dyrere, mere robuste EPOS Sennheiser Adapt 560, som lover, at der er arbejdet ekstra hårdt med lydkvaliteten på både tale og musik.

Annonce

Det hele kulminerer i det dyreste, Jabra Evolve2 85, et lukket hovedsæt med aktiv støjreduktion og mange andre lækkerier. Det er også testens eneste over-ear headset.

Tjekliste for headset til kontoret

  • Sidder det godt?
  • Er talekvaliteten god?
  • Hvordan duer det til musik?
  • Hvis det er trådløst, holder batteriet så minimum en hel arbejdsdag?
  • Hvor hurtigt kan det oplades?
  • Er det let at bruge? En samtale skal kun være et knaptryk væk.
  • Har du brug for aktiv støjreduktion?

Talekvalitet

Nedenfor kan du høre, hvordan mikrofonen lyder på de fem headsets. Det er optaget udendørs med lyden af ​​et cafémiljø afspillet rimelig højt i baggrunden, gennem en højttaler.

Fuld adgang til Lyd & Billede for 39 kr

Få adgang alle +artikler, guider, anmeldelser samt til hele testarkivet i 3 uger.

Ingen bindingstid Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Produkter i denne test

Jabra Evolve2 30

Godt headset til få penge

Hvis man kan leve med ledning, er Jabra Evolve2 30 et rigtig godt alternativ. Husk at vælge stereoversionen!

Klar tale via mikrofonen. Udmærket lyd på musik. Behagelig pasform.
Ikke trådløst. Ingen ANC. Musik mangler lidt energi og opløsning.

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr udenom

Hvis din chef køber dette headset til dig, er vedkommende nok sadist.

Billigt og trådløst.
Dårlig lyd på både tale og musik. Middelmådig pasform, ingen støjisolering og svagt kvalitetsindtryk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støjreduktion til støjfyldte kontorer

Logitech Zone Wireless har meget godt at tilbyde, såsom aktiv støjreduktion. Men lydkvaliteten kunne være bedre.

Aktiv støjreduktion fungerer glimrende i kontorlandskaber. Komforten er helt okay, og headsettet kan oplades trådløst.
Talekvaliteten gennem mikrofonen er ikke alverden. Lyden på musik mangler luft.

Jabra Evolve2 85

En ordentlig krabat

Jabra Evolve2 85 er det største kontor-headset, vi har testet, og på nogle områder også det bedste. Men ikke til alt.

Stor og flot lyd på musik. Aktiv støjreduktion i topklasse. Fornem pasform og brugervenlighed.
Talekvaliteten kunne være bedre.

EPOS Sennheiser Adapt 560

Sådan skal det gøres!

EPOS Sennheiser Adapt 560 er måske det bedste headset, man kan købe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale og god lyd på musik. Aktiv støjreduktion. Behagelig pasform og kvalitetsindtryk i top. Lang batterilevetid!
On-ear vil klemme mere mod ørerne over tid end over-ear.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Kontaktinformation

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
© 2020 Publish AS

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
© 2021 Publish AS - Lyd & Billede arbejder efter reglerne for god presseskik. Som læser har du kun ret til at anvende indholdet på lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål. Du kan downloade, linke til og udskrive indhold fra lydogbillede.dk til private og ikke-kommercielle formål forudsat, at du henviser til kilden samt respekterer alle ophavsrettigheder. Du må ikke anvende indhold, herunder (men ikke begrænset til) ikoner, til noget andet formål eller på nogen anden måde end sådanne, som måtte være udtrykkeligt aftalt. 4:02 NB: Artikler, som ikke ligger bag betalingsmuren, er "købt fri" af vedkommende producent/leverandør.