Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: SteelSeries Siberia 840

Til alle spilplatforme

Trådløst hovedsæt til prof-gamere, som klarer alle dine spilenheder på én gang.

Skrevet af / 10/08/2017 - 15:59
SteelSeries Siberia 840
John Alex Hvidlykke

Siberia 840 fra den danske gaming-specialist SteelSeries er trådløst. Der skal ikke desto mindre stadig trækkes en overraskende mængde kabler for at få det til at sige noget. Siberia 840 forbindes nemlig via en ekstern kontrolboks, der samtidig fungerer som ladestation for batterierne til headsettet. Og kontrolboksen er i sig selv alt andet end trådløs.

Der medfølger to genopladelige batterier, så man kan oplade det ene, mens det andet bruges i hovedsættet. Smart! Med en batteritid på ti timer pr. styk er det dog kun de mest standhaftige spillere, der kommer til at opleve det som et problem.

Årsagen til det overvældende kabeltræk skal findes i antallet af muligheder. Man kan tilslutte både analog lyd, optisk digital (spilkonsol) og USB (pc/Mac). Man kan mikse spillyden og chatlyden trinløst; det er en stor fordel i online-spil, hvor samarbejde er afgørende. Man kan selvfølgelig også trimme tonebalancen med en equalizer, og endelig kan det hele gemmes som profiler, der kan knyttes til programmerne – så lyden tilpasses automatisk, når man skifter fra f.eks. Battlefield 1 til Dishonored 2.

Lyden

Lydmæssigt leverer Siberia 840 varen til fulde. Du får ikke samme lydkvalitet som i et hi-fi-sæt til samme pris. Det ville dog også være uretfærdigt, når man tænker på alle de mange ekstrafunktioner. Men sceneriet omkring dig gengives klart, eksplosionerne ryster dig, og – vigtigst af alt – kommunikationen med dit team går eksemplarisk klart igennem.

Styreprogrammet SteelSeries Engine 3 indeholder også virtuel surround-sound (Dolby). Den giver en vis rumlighed, men ikke et præcist perspektiv hele vejen rundt. Hvad der i sidste ende holder dig i live længst – at pinpointe dine fjender eller sikker kommunikation med holdet – afhænger af spillet. Men muligheden for trinløst at mikse mellem spillyd og voice-over er et godt redskab.

Konklusion

Med de omfattende tilslutninger er SteelSeries Siberia 840 et headset for storspillere, der ikke vil nøjes med at spille på en enkelt platform. Muligheden for at mikse chatlyd og spillyd trinløst gør det perfekt til 3D-skydespil og andre holdspil. Spiller du kun på computeren, betaler du imidlertid for muligheder, som du ikke udnytter.

3D-lyden er ikke i samme kvalitet som hos konkurrenterne fra Asus og Logitech, men man får alt i alt et værktøj, der gør en forskel i krævende spil.

picture1
<
>
(Foto: Producent)

Lyd & Billede mener

Det bedste og mest omfattende udvalg af forbindelser overhovedet. Gennemtænkt design. Ekstra batteri. Surround-effekten er ikke særlig overbevisende. Styringsboksen er lidt besværlig at sætte op.

Også i denne test:

3 gaming-headsets

Asus ROG Centurion

Ægte surround-­galskab

Ti separate drivere giver fuld 7.1-surround i headsettet.

Ikke virtuel surround, men den ægte vare. Bedste adskillelse af lydkanalerne. God styreboks med logisk betjening. Masser af hardware.
Gigantisk headset, der vil virke voldsomt på selv det største hoved. Dette til trods er pladsen faktisk lidt trang i ørekopperne.
Læs hele testen

Logitech Artemis Spectrum G933

Gennemtænkt teknik

Logitechs topmodel har alle de funktioner, der kan afgøre slaget til din fordel.

Glimrende bærekomfort og god ergonomi. Rigtig fin 3D-lyd til spil og film. Cool design.
Forholdsvis klodset. Lyden er ikke særskilt nuanceret. Lyseffekterne koster på batteritiden.
Læs hele testen

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

B&W sætter barren højt - igen

Fabelagtigt gode til få penge

AirPods Pro er de smarteste hørepropper

Jabras klart bedste – men ikke for alle

Sonys professionelle hovedtelefoner - en usminket sandhed

Propper med fjernsyn

Sommermusik lige i øret

JBL fremmer musikken og dæmper støjen

Yamahas allerbedste hovedtelefoner – og de koster kassen

8 trådløse hørepropper til en slunken pengepung

Musik har sjældent lydt mere indbydende

En storm i et glas vand

Scroll to Top