Search
Generic filters

: SteelSeries Siberia 840

Til alle spilplatforme

Trådløst hovedsæt til prof-gamere, som klarer alle dine spilenheder på én gang.

Lyd & Billede mener

Det bedste og mest omfattende udvalg af forbindelser overhovedet. Gennemtænkt design. Ekstra batteri.
Surround-effekten er ikke særlig overbevisende. Styringsboksen er lidt besværlig at sætte op.
Type: Over-ear, lukket
Drivere: 40 mm
Frekvensområde: 20 Hz – 20 kHz
Antal kanaler: 7.1 (Dolby)
Tilslutning: Bluetooth, trådløst via kontrolboks, optisk ind/
ud, analog ind/ud
Lys: Nej
Batteritid: 20 timer
Vægt: 318 g
Web: steelseries.com

Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 2599 kr

Siberia 840 fra den danske gaming-specialist SteelSeries er trådløst. Der skal ikke desto mindre stadig trækkes en overraskende mængde kabler for at få det til at sige noget. Siberia 840 forbindes nemlig via en ekstern kontrolboks, der samtidig fungerer som ladestation for batterierne til headsettet. Og kontrolboksen er i sig selv alt andet end trådløs.

Der medfølger to genopladelige batterier, så man kan oplade det ene, mens det andet bruges i hovedsættet. Smart! Med en batteritid på ti timer pr. styk er det dog kun de mest standhaftige spillere, der kommer til at opleve det som et problem.

Årsagen til det overvældende kabeltræk skal findes i antallet af muligheder. Man kan tilslutte både analog lyd, optisk digital (spilkonsol) og USB (pc/Mac). Man kan mikse spillyden og chatlyden trinløst; det er en stor fordel i online-spil, hvor samarbejde er afgørende. Man kan selvfølgelig også trimme tonebalancen med en equalizer, og endelig kan det hele gemmes som profiler, der kan knyttes til programmerne – så lyden tilpasses automatisk, når man skifter fra f.eks. Battlefield 1 til Dishonored 2.

Lyden

Lydmæssigt leverer Siberia 840 varen til fulde. Du får ikke samme lydkvalitet som i et hi-fi-sæt til samme pris. Det ville dog også være uretfærdigt, når man tænker på alle de mange ekstrafunktioner. Men sceneriet omkring dig gengives klart, eksplosionerne ryster dig, og – vigtigst af alt – kommunikationen med dit team går eksemplarisk klart igennem.

Styreprogrammet SteelSeries Engine 3 indeholder også virtuel surround-sound (Dolby). Den giver en vis rumlighed, men ikke et præcist perspektiv hele vejen rundt. Hvad der i sidste ende holder dig i live længst – at pinpointe dine fjender eller sikker kommunikation med holdet – afhænger af spillet. Men muligheden for trinløst at mikse mellem spillyd og voice-over er et godt redskab.

Konklusion

Med de omfattende tilslutninger er SteelSeries Siberia 840 et headset for storspillere, der ikke vil nøjes med at spille på en enkelt platform. Muligheden for at mikse chatlyd og spillyd trinløst gør det perfekt til 3D-skydespil og andre holdspil. Spiller du kun på computeren, betaler du imidlertid for muligheder, som du ikke udnytter.

3D-lyden er ikke i samme kvalitet som hos konkurrenterne fra Asus og Logitech, men man får alt i alt et værktøj, der gør en forskel i krævende spil.

picture1
<
>
(Foto: Producent)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
Kommenter

Skriv et svar

  Også i denne test:
  Asus ROG Centurion - Ægte surround-­galskab
  Ti separate drivere giver fuld 7.1-surround i headsettet.
  Logitech Artemis Spectrum G933 - Gennemtænkt teknik
  Logitechs topmodel har alle de funktioner, der kan afgøre slaget til din fordel.

  Læs også

  Vi spurgte, læserne svarede. Med næsten 4.500 stemmer er iPhone 11 blevet kåret som vinder af kamerablindtesten.
  HW-Q950T er den nyeste topmodel fra Samsung, og den skuffer ikke. Denne soundbar er der krudt i!
  Med sin saftige kontrast og sit farvestrålende Ambilight-lys giver Philips OLED805 en virkelig heftig billedoplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromis. Derfor skal man holde tungen lige i munden, hvis man overvejer et køb. For de fleste vil OnePlus 8T være blandt de bedste mobiltelefoner på markedet, mens forbrugere med specifikke behov bør kigge efter noget andet.
  Endelig et Wi-Fi 6 mesh-netværk, som de fleste har råd til. Er det så bare at spænde sikkerhedsselen og gøre klar til super nethastigheder?
  Dyson Lightcycle Morph er noget helt for sig selv. Den kan det meste, men samarbejder dårligt.
  Hvis du er villig til at give afkald på Dolby Atmos og DTS:X, findes der næppe en bedre soundbar til prisen end Samsung HW-Q66T.
  Det er få soundbars, der kan simulere surround-sound som Sony HT-G700.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Vejl.pris 6000 kr Fornemme støjdæmpere fra B&O

  JBL Club One

  Vejl.pris 2699 kr JBL blander sig i toppen

  Shure Aonic 50

  Vejl.pris 3200 kr Hele stjernehimlen åbenbarer sig

  Sony WH-1000XM4

  Vejl.pris 2800 kr Den nye konge af støjreduktion
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!