: TDK Trek Max

Vandtæt trådløs højttaler

Sej lyd i solid, vejrtæt indpakning. Perfekt til folk på farten.
Test af TDK_Trek_Max_A34 hos Lyd & Billede
Lyd & Billede mener
Spiller højt med overbevisende bas og kan tåle at blive dækket af sne. Lille nok til at være i rygsækken.
Moderat batterilevetid på otte timer, og den kan kun oplades med separat strømforsyning.
Specifikationer
  • TDK Trek Max A34
  • 2.1 højttalere
  • Bluetooth og NFC
  • Analog lydindgang
  • IP64-certificeret
Annonce
Annonce
forfatter

Små, batteridrevne højttalere betyder, at man kan tage dem med, hvor som helst man vil. Desværre er de ikke alle lige begejstret for at blive glemt på terrassen eller fanget i et regnskyl. Så har man brug for en højttaler, der er vandtæt. Som TDK’s lille Trek Max A34. Bag det kryptiske navn gemmer sig en kompakt højttaler, der fint kan tåle, at det vælter ned. Og som kan skylles under vandhanen, hvis der sidder sand fra stranden på den.

TDK praler med, at den er IP64-certificeret. Det betyder, at den kan modstå vedvarende nedbør fra alle sider og er sikret mod, at støv og sand trænger ind. Det gør den meget rejsevenlig, og med en batterilevetid på otte timer kan den spille det meste af dagen. Derefter skal den oplades med den medfølgende strømforsyning. Der er USB-ladeport, men den er kun til at oplade mobilen fra højttalerens indbyggede batteri.

TDK-højttaleren vejer 1,2 kilo og er 24 cm bred, og den kobles til mobilen via Bluetooth, men man kan også parre den med sin telefon via NFC – Near Field Communication – som er lidt hurtigere. Bare start NFC på mobilen, hold den op til højttaleren og tryk acceptér, hvis højttaleren spørger om at acceptere opkobling til telefonen.

Alternativt kan man slutte mobilen til højttaleren med 3,5 mm mini-jack ledning i hovedtelefonstikket. Hvis nogen ringer, mens musikken spiller, kan man svare med svarknappen på Trek Max A34 og høre den, der ringer, gennem højttaleren, mens vedkommende hører dig via A34’s indbyggede mikrofon.

Når man skruer op for musikken, bliver man slået af, hvor højt den lille højttaler kan spille. Den har en højttaler for hver kanal plus en bashøjttaler. Tilsammen giver det et overraskende lydtryk med sjældent god bas. Den lyder sejere end Bose SoundLink Mini i omtrent samme prisklasse, men er ikke så godt balanceret. Det er især mellemtonen, det er gået ud over. Klangen er simpelthen farvet, så både vokaler og instrumenter får en kunstig, næsten metallisk klang.

Annonce

For mange spiller det sikkert ikke nogen rolle, men den ubalance er noget, som vi godt kunne tænke os, at flere producenter gjorde noget ved. Især når vi taler om priser over 1.000 kroner.

TDK’s lille Trek Max lever i høj grad op til navnet. Den er lille nok til at være bærbar, og den spiller bukserne af de fleste konkurrenter. Hvis du vil have noget sejere, så er det Jabra Sole Mate Max til 3.000 kroner, der er tættest på. TDK-højttaleren giver meget lyd for pengene, omend lydbilledet er noget ubalanceret.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.