TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Harman Kardon Sabre SB 35

Ultraslank overraskelse

Fra Harman Kardon kommer en supertynd soundbar med overraskende klar og åben lyd.

forfatter
Publiceret 21/12/2015 - 05:00
L&B mener
Selv om det er en af de tyndeste soundbars, vi har testet, lyder Sabre SB 35 klart og fint. Subwooferen kan gemmes under sofaen, hvilket gør det til en endnu mere elegant løsning.
Dynamikken er ikke alverden, og intense scener lyder lidt fladt. Subwooferen mangler også noget power.
Specifikationer
  • HDMI: 3 ind, 1 ud (ARC)
  • Digital ind: Optisk
  • Trådløst: Bluetooth
  • Analog ind: 3,5 mm mini-jack
  • Subwoofer: Trådløs
  • Mål: 115 x 11 x 3,2 cm
  • Farve: Sort
Vejl. pris 8999Pr. 21/12/2015 Produktside

Denne lækre soundbar er ekstremt tynd og vejer kun 2,6 kg. Det betyder, at den ser godt ud på væggen, også sammen med et tyndt tv. Alternativt medfølger der en elegant bordstøtte. Subwooferen er også flad som et bræt og passer under de fleste sofaer, hvis man ikke vil have den synligt fremme. Eksperimentér gerne med, hvordan du får den fedeste bas!

På grund af pladsmangel på bagsiden af soundbaren anvendes Micro HDMI-stik i stedet for de sædvanlige store. Der medfølger ét kabel, resten skal købes separat. Der er tre indgange samt en udgang med lydreturkanal (ARC). Sådan en er guld værd for tv’er med tilsvarende stik, da den kan kommunikere begge veje.

Musik kan streames trådløst fra mobil eller computer via Bluetooth. Da jeg tilsluttede min iPad, blev jeg ledet til App Store for at downloade app’en Harman Kardon Remote. Den er dog kun en brugerflade; man kan sagtens bruge de musik-apps, man er fortrolig med, såsom Spotify, Tidal eller Apple Music.

Brugervenligheden er generelt god, og selv om fjernbetjeningen ser påfaldende billig ud, har den en diskret knap for hver kilde og separat volumenjustering af subwooferen.

 

Lydkvalitet

På subwooferen kan delefrekvensen justeres, hvilket er nemmest at gøre til musik i stereo. Jeg var lidt skeptisk, før jeg satte musik på, for soundbaren er temmelig let og virker spinkel. Derfor var det en positiv overraskelse, at lyden både er balanceret og ganske opløst opad i overtonerne, med tydelig artikulation af vokaler og instrumenter. Dynamikken er ikke ligefrem rå, men ved normalt lytteniveau fungerer det fint.

Skal man spille højt, bør subwooferen dæmpes noget. Da kan man skrue godt op, selv om dynamikken så bliver temmelig flad. Det interessante er, at Harman Kardon lyder mere rigtigt end Bose og Definitive Technology, så selv om den ikke har så sej og fyldig lyd, vil den helt sikkert finde et publikum.

Til film er surround-effekten ikke lige så god som med Canton og Bowers & Wilkins, men det fungerer ganske udmærket. Actionscener får ikke samme intensitet som med de kraftigste konkurrenter; dertil er subwooferen for svag, og skrigende stemmer går i kompression og lyder fladt. Men det er alligevel imponerende, hvad dette slanke sæt kan udrette, især hvad balance og klarhed i lydbilledet angår.

 

Konklusion

Den superslanke soundbar fra Harman Kardon ser lækker ud og lyder klart og tydeligt, uden at det bliver skarpt. Dialoger på film lyder fint og åbent, og forholdet mellem soundbar og subwoofer er godt nok til at skabe en god helhed. Ud over at der mangler noget energi, også til musik i stereo, er lyden klar og fin – langt bedre, end man kan frygte, når man ser, hvor tynd soundbaren er.

De bedste soundbars til 5.000-6.000 kroner er lige så gode, men så får man ikke det lækre look.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Også i denne test:

Focal Dimension Sound Bar + Sub

Elegant løsning

Funktioner er der få af, men lyden er flot. Og man kan selv vælge, om Dimension skal være soundbar eller lydsokkel.

Lyden på film er rigtig god. Lydbilledet er stort og åbent, og dialoger har glimrende dynamik.
Man kan ikke slå surround-funktionen helt fra, hvilket betyder, at musik i stereo kan lyde lige lovlig tredimensionelt. Man kan få bedre bas fra andre subwoofere.

Bose SoundTouch 130

Brugervenlig men tam

Bose har en af de mest brugervenlige soundbars, som desuden har trådløs multirumsfunktion. Men lyden er i den tamme ende.

Systemet er let at tilslutte, og det er svært at gøre noget galt i daglig brug. Stort plus for multirumsfunktion.
Lyden er temmelig tam, dialoger lyder fladt, og vi kan ikke lide, at surround-funktionen altid er på – også ved musik i stereo.

Arcam Solo Bar + Solo Sub

Ikke mere end okay

Med deres 20 års erfaring havde vi håbet, at Arcam ville lave en bedre soundbar.

Rumkorrektionen fungerer godt, soundbaren er nem at bruge og har god formatunderstøttelse. Sammen med subwooferen bliver bassen mere udstrakt.
Der mangler dynamisk kontrol, sub’en er ikke kraftig nok, og soundbaren bliver hurtigt stresset, når der sker for meget i lydbilledet. Der mangler opløsning, og surround-funktionen på film fungerer dårligt.

Vifa Stockholm

Trådløs musiker

Vifa Stockholm er en stor soundbar, der primært fokuserer på trådløse musikoplevelser, men også fungerer til film.

Musik gengives med god fylde i bassen og en fin, varm lyd – uden behov for ekstern subwoofer. Brugervenligheden er god, og den kan bruges af alle.
Vi savner til gengæld en subwoofer til film, hvor der mangler lidt dynamik og power.

Canton DM 90.3

Sokkel på steroider

Testens eneste lydsokkel er Cantons største, og den tager både film og musik dødsens alvorligt.

Lyden er kraftig og engagerende, man får et godt indtryk af surround på film, og musik i stereo giver danselyst. Opløsningen er god nok til, at man tror på det, man hører.
Lydsoklen er temmelig stor og klodset, og bas-effekter på film vil have gavn af en subwoofer.

Sony HT-ST9

Balanceret lyd i alle rum

HT-ST9 er en del af Sonys multirumsfamilie, der kan give trådløs lyd i hele huset. Og den lyder både fint og balanceret.

Sonys soundbar lyder fint og balanceret, den understøtter højopløste lydformater, og multirumsfunktion gør den meget fleksibel.
Der mangler lidt gang i den på film, og subwooferen hænger noget bagefter.

Bowers & Wilkins Panorama 2

Omsluttende lydbillede

Panorama 2 fra Bowers & Wilkins har ikke separat subwoofer, men giver overraskende stor lyd og fyldig bas.

Surround-effekten på film imponerer, og dialoger har god fylde og substans. Stereomusik har bas nok til de fleste.
Mellembassen er lidt svulstig, og overtonerne er dæmpet. Filmoplevelser bliver tamme uden ekstern subwoofer.

Yamaha YSP-5600

Ægte biograflyd

Yamaha anvender mange højttaler-elementer, der peger i flere retninger, for at give ægte surround-lyd med Dolby Atmos. Multirumsfunktion gør den ekstra cool.

Det her er klart den bedste hjemmebio-soundbar, vi har testet, med indtryk af ægte surround. Dynamikken er glimrende, og underholdningsfaktoren høj.
En subwoofer er nærmest nødvendig, da lyden fra soundbaren alene er temmelig tynd. Musik i stereo har ikke samme opløsning som med visse konkurrenter.

LG LAS950M (HS9)

Funktionel men blodfattig

LG’s soundbar kan udbygges til både multirum og fuld trådløs surround-sound. Men lydkvaliteten er ikke mere end okay.

Trådløs netværkstilslutning og multirumsfunktion giver mange muligheder, såsom at spille musik i alle rum, udbygge til fuld surround og tænde soundbaren med en SMS.
Lyden er en temmelig tam oplevelse, hvor intense scener flader ud, og indtrykket af surround er ikke på højde med de bedste. Vi havde også problemer med lyd via HDMI.

Definitive Technology W Studio

Skuffende

Soundbaren fra Definitive Technology er en del af en multirumsfamilie. Desværre imponerer lyden ikke.

Soundbaren er let at slutte til trods svært læsbar skærmmenu. Multirumsfunktion og understøttelse af den tabsfri Tidal HiFi streaming-tjeneste trækker op.
Lydkvaliteten er ikke god nok. Det lyder uldent, og subwooferen integreres ikke ordentligt i lydbilledet, så det fænger ikke.

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
"Usynlig" storskærm med laser Med en ultra short throw projektor som Epson EH-LS800 kan du få et enormt billede på væggen, som skjules når du ikke bruger det. Og billedkvaliteten er bare lækker!
lbpluss
Drømmeforstærkere til hjemmebioen fra Marantz Marantz AV10 og AMP 10 er et gedigent forstærkersæt til hjemmebiografen. Billigt er det ikke, men vi vil tro, at du bliver rig på oplevelser ...
lbpluss
McIntosh lancerer AV-receiver med Dolby Vision McIntosh MHT300 Home Theater Receiver har 150 watt i alle kanaler, 8K-video og Dirac Live-rumkorrektion.
Skræmmende realistisk biografbillede Sony tager laserbio til nye højder med en high-end-projektor, som får kæben til at ramme gulvet.
lbpluss
Trådløst OLED-TV fra LG Ny topmodel med trådløs videotransmission.
Følg Lyd & Billede