: Scansonic M7

Stealth-højttaleren

Den er trådløs og så diskret, at du næsten ikke lægger mærke til den. Lige indtil musikken starter. Så rykker det i ørerne.
Lyd & Billede mener
Fyldigt lydbillede Simpel betjening Diskret og elegant design
Ingen AirPlay
Specifikationer
  • USB-opladestik
  • Line-indgang
  • Fjernbetjening
  • 385 x 125 x 245 mm
Annonce
Annonce
forfatter

Hvor kommer lyden fra? Kigger man efter højttalerne, er det ikke sikkert, man ser dem lige med det samme. Og ingen har puttet nogen cd i et anlæg. I hvert fald ikke et anlæg, som umiddelbart er synligt. Sådan kan det gå, når musikken streames til en lille højttaler. Man hører musikken, men ser ikke nødvendigvis højttaleren. De fleste trådløse Bluetooth-højttalere er nemlig små. Nogle af dem er ganske flashy med skarpe lysdioder, og nogle er så diskrete, at man knap nok lægger mærke til dem.

Danske Scansonics M7 hører til sidste kategori. Den tynde stereohøjttaler i sort eller hvid glanslak er så kompakt, at den sniger sig ubemærket ind på en IKEA-hylde, under tv’et eller på køkkenbordet.

Højttaleren har hverken radio eller cd-afspiller. Tanken er, at den skal bruges som streaming-højttaler til din smartphone eller tablet. Som både bliver fjernbetjening og musikcenter – et trådløst et – med Scansonic-højttaleren som modtager for musikken.

Den kan også kobles til en ekstern lydkilde, f.eks. et tv, og kan løfte fladskærmslyden betragteligt. Den oplader også en tilsluttet USB-enhed og kan fjernstyres med den medfølgende fjernbetjening. To fuldtone-elementer og to diskanter på fronten drives af 2 x 7 watt forstærkereffekt, mens en egen 24 watt forstærker driver bas-elementet i bunden. Og det giver faktisk forbavsende meget lyd fra den lille højttaler.

Når man pakker den ud og tænder den, er det bare at aktivere Bluetooth på mobilen eller tablet’en og vælge M7 i listen over BT-enheder. Så enkelt er det. Så kan man spille musik, se YouTube eller film og bruge M7 som højttaler. Rækkevidden er drøje 10 meter, når udsigten er fri, og højttaleren fylder fint et normalt opholdsrum.

Annonce

Lydkvaliteten kan påvirkes af EQ-indstillingerne til lydkilden, så vær lidt forsigtig med at skrue bassen for meget op. Så kan forstærkeren ikke følge med, hvis du samtidig spiller højt; og bassen bliver påtrængende kraftig og forvrænget. Ellers er lydkvaliteten forbavsende godt balanceret. Her er både klarhed, fokus og detaljer i lydbilledet, som er fyldigt og behageligt. Uanset musik. Den er ikke lige så raffineret eller mægtig som Geneva Model M, men så koster M7 også betydelig mindre.

Scansonic-højttaleren er altså ikke nogen erstatning for et anlæg, men til prisen er den en fremragende trådløs højttaler. Som desuden ser godt ud og er nem at bruge.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.