Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

: Rega Brio-R

Småt er godt

Den er muligvis lille, men det hører man ikke. Rega Brio-R spiller som en fuldblods forstærker.

Skrevet af / 17/08/2011 - 15:40
Rega Brio-R
Lasse Svendsen

En lille forstærker er praktisk, fordi den passer ind overalt. Enten den skal leve sit liv på et skrivebord eller i en IKEA-reol. Ulempen er, at fysiske små forstærkere har lav effekt og lille strømforsyning. Så bliver lydkvaliteten derefter, og udvalget af højttalere, man kan benytte, begrænset.

Lydkvalitet
Man kan komme langt med nøje udvælgelse af komponenter og en kraftig strømforsyning. Det mærkes i alt fald på Brio-r, som spiller som en velvoksen forstærker. Her er ikke uendeligt med kræfter, men vælger man små højttalere fra Dali, PSB eller Rega selv, får man alligevel et velspillende og kompakt system.

På store højttalere, som PMC PB1i Signature, mærker man, at der er grænser for, hvor god kontrol en så tilpas lille forstærker har, når den bliver presset. Alligevel klarer den at fylde højttalerne med varm og fyldig bas, den har også meget god kontrol, og spiller friskt og afslappet. Lydbilledet er stort, men ikke så dybt, men det er til gengæld gennemsigtigt og homogent. Vokalen fra Nina Simone er klangfuld og gløder næsten i rummet. Fine nuancer kommer godt frem i lydbilledet, som opleves som rig på detaljer og meget tydeligt fokuseret.

Forstærkeren lyder større end den er, mikrodynamikken er fremragende, og Jarvis Cockers version af Baby´s Back To Me lyder levende og engagerende i mine ører. Klokkespil og marimba kommer rigtig fint frem i lydbilledet, og diskanten forekommer mig at være godt opløst og ikke mindst luftig.

Rega Brio-R er et godt valg, selv om man ikke må vælge forstærker efter størrelse. Med potent bas og nok kræfter til de fleste højttalere, lyder den engagerende og fremfor alt troværdig. En Cambridge Azur 740 har flere kræfter og flere indgange for omkring samme pris, men den lyder ikke bedre end Rega-forstærkeren og mangler pladespillerindgang. Brio-R er et kompakt alternativ, vi varmt anbefaler, specielt hvis behovet er en vellydende forstærker, som optager ganske lidt plads.

Lyd & Billede mener

Fyldigt lydbillede Åben og gennemsigtig lyd Pladespillerindgang Driver ikke meget tungtdrevne højttalere Mangler hovedtelefonudgang

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Blæser vinduerne ud

Drømmelyd - hvem der bare havde råd

Ægte bærbar hjemmebiograf

Højttalerne du vil forelske dig i

Sejere end de fleste

Du godeste, sikke et lydbillede!

Bærbar strandfest

De bedste højttalere du aldrig har hørt om

Groovy lyd til kræsne ører

Soundbar: Sådan får du den bedste TV-lyd

To skridt frem og et tilbage for Move 2

Fantastiske bas-kvaliteter

Scroll to Top