: Magico V3

Notater fra en privilegeret anmelder

Endnu en topkvalitetshøjttaler har været forbi lytterummet og taget både anmelder og besøgende med storm. Hvor godt kan det egentlig blive?
Lyd & Billede mener
Fantastisk kontrol Elegant design Kvalitet
Kræsen med hensyn til udstyr omkring sig
Specifikationer
  • En ringradiator
  • Et 6” Nano-Tec mellemregister
  • To 7” Nano-Tec baselementer
  • 89 dB / 4 Ohm følsomhed
  • 32 – 40.000 Hz frekvensområde
  • 205 x 30 x 38 cm (HxBxD)
  • Vægt 72 kg
Annonce
Annonce

Nogle gange er det ikke til at komme udenom, at man føler sig lidt ligesom fyrene fra Top Gear. Porsche, Aston Martin og Ferrari – eller Wilson, Magico og Marten. Det er egentlig det samme. Det er créme de la créme indenfor hvert sit område. Lidt som at gå ned i de fineste vinkældre i Bordeaux og hygge sig.

Ren kvalitet
Magico V3 er ren og skær udsøgt kvalitet. Det mærker man allerede under udpakningen, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Og når højttalerne er på plads, kan man udforske det ypperlige træarbejde, den prangende sortanodiserede aluminiumsfront og det mildt sagt elegante udseende.

Kræsen og afslørende
Magico V3 er ikke ukritisk, når det gælder forstærkere. Det er den første højttaler, jeg ikke har fået til at præstere sammen med min Bladelius Ymer. Det var faktisk en særdeles uspændende kombination, men det beviser bare tesen om, at ikke alt passer sammen med alt. Derimod trivedes den for eksempel fint med såvel NuForce Reference monoblock, som med den integrerede forstærker fra franske Devialet.

Når det gælder kabler, så afslører den ubønhørligt forskellen på det, du slutter til, og generelt bør du have de bedste kabler, du kan finde.

Kontrol og atter kontrol
Det første jeg og mine skiftende medlyttere har reageret på, er den usandsynlige kontrol højttaleren besidder. Den spiller meget ”uamerikansk”, strengt, regelmæssig, stram om du vil, specielt i basområdet, hvor den har en total og jernhård kontrol over hændelsesforløbet.

Annonce

Kontrol er ordet op gennem hele frekvensområdet. Det er nogle fantastiske vellykkede elementer, de har skabt med deres Nano-Tec teknologi, elementer, som har udsøgt kvalitet, mange andre elementproducenter ville give deres højre arm for at få frem. Reptilhurtige og med en opløsning der er vanskelig at slå.

Taleforståelse er ”not an issue” – du er aldrig det mindste i tvivl. Lytter man til radio, hører man hvad der sker i studiet, både det som skal høres, men også alt det andet som sker. Diskanten har samme gennemgribende overblik over hændelsesforløbet. Her findes masser af detaljer, men ingen farlig overskudsenergi, så diskanten risikerer at blive lidt skarp. Jeg har, til trods for flittige forsøg, ikke lykkedes med at presse højttalerne til at lyde hverken skarp eller grim.

Realisme
Det er også lidt at det, man måske kan indvende lidt imod. Den kontrollerer det hele med et så fast greb, at den ikke tillader noget at stikke af – næsten heller ikke når materialet har det i sig. Den anden indvending jeg har, er at jeg endnu ikke er lykkedes med at få lydbilledet helt op i den størrelse, jeg forventer. Det kan bero på, at højttalerne fortsat forandrer sig, og efter godt og vel 120 timers spil bliver de fortsat bare bedre og bedre. Derfor ved jeg per dags dato ikke, hvor langt jeg kommer vedrørende dette punkt. Højden er kommet, men jeg savner fortsat lidt bredde og dybde. Men læg ikke for meget i dette punkt, det er langt fra, at lydbilledet er lille, det er mere mine forventninger, ud fra det jeg har hørt, om hvad der kommer til sidst.

Æbler eller pærer
Magico er en anelse kræsen – det skal den også have lov til at være – men samtidig en rasende kompetent højttaler. Den udstråler high-end både i finish og ikke mindst lyd. Højttalerne har fuld kontrol over alt, som kommer ind, og spiller med en overraskende lethed hvilken som helst genrer, endda uden at blinke. Den har fred og ro og et cool overblik og bliver aldrig stresset eller presset. Det er helt enkelt en rejse på første klasse at spille musik via Magico V3.

Det har været meget positivt at få lov at leve med denne højttaler i en periode. En sand nydelsesoplevelse, som også denne gang resulterede i en kilometerlang og meget afvekslende spilleliste. Højttaleren har efter min mening ingen begrænsninger, det er mere udstyret omkring, som bestemmer, hvor langt du kommer med Magico V3. ”Men nu hvor du på kort tid har testet tre (Wilson, Marten og Magico) gulvhøjttalere, hvilken er så bedst?” spørger du sikkert. Men det er umuligt at svare på, det er tre ganske forskellige højttalere, som tackler samme problem på ganske forskellig vis. Kan du bedst lide æbler eller pærer? Og hvis du bedst kan lide æbler, skal de så være faste eller modne, røde eller grønne – eller gule? Og mit valg behøver ikke nødvendigvis være dit valg, der findes mange parametre, som styrer.

Annonce

Har du penge til højttalere i denne prisklasse, er Magico V3 en højttaler, som du absolut skal give en kvalificeret lytter, før du bestemmer dig – det er ganske enkelt et must!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Sven Bilen


Nyeste artikler:

Annonce
Annonce

Læs også

JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Aktiv støjreduktion i trådløse hovedtelefoner plejer at koste mere end dette.
Det er Marshall Mode II, man skal have, hvis man elsker, at det trykker lidt i ørerne, når man spiller musik. Højt, selvfølgelig.
HEDDphone er virkelig unikke og baner vejen for noget helt nyt inden for hovedtelefoner. Sådan nogle har du garanteret ikke hørt før!
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.