SUPERTILBUD PÅ LYD & BILLEDE. 30% DENNE UGE! SE TILBUDET HER!

: Libratone Live & Lounge

En dyr fornøjelse

Højtalerne Live og Lounge er nyeste skud på stammen fra det danske firma Libratone. Begge bygger på Apples AirPlay-teknologi, og både lydkvaliteten og designet er i top. Det er prisen desværre også.

Lyd & Billede mener

AirPlay der virker Kæmpe lyd Unikt design (Live) AirPlay der virker Kæmpe lyd Genial som hjemmebio-lydsystem (Lounge)
Dyr (Live) Ekstremt dyr (Lounge)
 • iPod-, iPad- og iPhone-kompatibel dock
 • Indgange: Wi-Fi (AirPlay), AUX
 • Mål: 47 x 19,5 x 15 cm
 • Vægt: 6,5 kg
 • Forstærker output: 50 W (bas) plus 2 x 25 W mellemtone og 2 x 25 W diskant
 • Højtaler: ~100 dB, 45-20.000 Hz
Vis mere
Vis mindre

Vejl.pris 5290 kr

Fra første færd stod det klart, at Libratone ville andet og mere end de fleste konkurrenter på markedet. Firmaet havde begået en trådløs højtaler, som på mange måder var en drøm af et design. Som vi skrev i anmeldelsen dengang, lignede Beat med sit super enkle look iklædt dyr italiensk uld nærmest noget, man kunne købe i en butik med økologiske produkter. Men produktets meget specielle formgivning (den ligner nærmest en trekantet termokande) havde også til formål at skabe et større lydbillede, end man ellers kunne forvente af den lille, vertikale højtaler, og det lykkedes da også langt hen ad vejen.

Libratone Beat vandt vores ”dock fight” mod to andre topprodukter – Arcam rCube og Geneva M – men ikke uden anmærkninger. Der var ingen mulighed for at indstille lyden, og bassen var lige lovlig afmålt og anonym til vores smag. Og så var det vel også lidt af en streg i regningen, at Libratone Beat kom til verden som trådløs, Wi-Fi-baseret højtaler uden at understøtte Apples AirPlay. Om det er derfor, Libratone har haft travlt med at lancere deres to opfølgere, ved vi ikke, men faktum er, at både Libratone Live – som ligner Beat-modellen på en prik – og den helt nye Libratone Lounge understøtter Apple AirPlay. Og det er vi glade for. Skidtet virker nemlig!

AirPlay uden afbrydelser
Der er skuffende få AirPlay-kompatible højtalere på markedet, og desuden har teknologien været plaget af diverse børnesygdomme, hvilket bl.a. viste sig at være kilde til stor frustration, da vi testede B&W Zeppelin Air. Derfor er det virkelig dejligt at pakke såvel Libratone Live som Lounge ud af kasserne og så kunne gå i gang med at streame trådløs lyd i løbet af nul komma fem. Opsætningen er nemlig enormt nem, og efterfølgende kører det bare! Helt uden de mange afbrydelser og netværksproblemer, som vi oplevede med Zeppelin Air.

Hvis man investerer i flere højtalere, kan man streame til op til seks ad gangen på samme tid – dog kun fra sin Mac eller pc via iTunes – og hver højtaler kan naturligvis betjenes individuelt, så der f.eks. kan skrues op for lyden i stuen, mens højtaleren i køkkenet er slukket, og den på badeværelset spiller ganske sagte. Ja, det lyder som taget ud af Libratones markedsføring, men for en gang skyld oplever vi løfterne blive til virkelighed, og det er altså ikke hverdagskost.

I øvrigt kan både Libratone Live og Lounge også tilsluttes tv’et via 3,5 mm mini-jack eller optisk kabel (henholdsvis analogt eller digitalt signal) og på den måde får højtaleren dobbeltfunktion som et yderst effektivt hjemmebio-lydsystem. Libratone Lounge leveres ligefrem med vægophæng og passer perfekt under en fladskærm på 42 tommer. Det virker fint, så længe man husker på, at AirPlay altid har forrang frem for den kablede tilslutning.

Større og bedre lyd
Begge højtalere leverer en lækker lyd af en så høj kvalitet, at selv en kritisk hi-fi-nørd ville stille sig tilfreds. Det gælder ikke kun den gigantiske Libratone Lounge, som med sine 12 kilo og imponerende 100 x 22 cm nok er den største AirPlay-kompatible højtaler på markedet. Det gælder også Libratone Live, som – selv om den i højde og drøjde er helt magen til Libratone Beat – har flere esser oppe i ærmet end blot AirPlay-understøttelsen.

Hvor Libratone Beat måtte nøjes med et totalt output på 100 watt fordelt på 1 x 50 W bas og 2 x 25 W diskant/mellemtone, så har producenten presset hele 150 watt ned i Live-højtaleren fordelt på 1 x 50 W bas, 2 x 25 W mellemtone og 2 x 25 W diskant. Og det er ved gud noget, der kan høres på lydkvaliteten. Faktisk er Libratone Lounge udstyret med helt samme konfiguration, selv om det større kabinet giver plads til større drive units, herunder en 8 tommers inverteret woofer og 2 x 4 tommers keramisk mellemtone.

There’s an app for that!
I sin tid kritiserede vi Libratone Beat for, at man ikke kunne justere på lyden og tilpasse den til sine personlige præferencer. Men det er der også gjort noget ved nu. Man skal såmænd bare hente en app i App Store, og så kan man vælge imellem en håndfuld forskellige lydskemaer som Easy listening, Rock the house, Movie time og Live concert.

Selvsamme app bruger man også til at optimere lyden afhængigt af højtalerens placering i rummet. Både Libratone Live og Lounge kommer nemlig med en teknologi, som producenten kalder FullRoom. I al enkelthed betyder det, at diskant- og mellemtone-enhederne spreder lyden i forskellige retninger, så den bl.a. reflekteres af vægge og andre overflader. Det er det, der skaber det meget store lydbillede, og det lader faktisk til at fungere. Især hvis man har brugt app’en til at finindstille systemet.

Lommesmerter
Der er faktisk nærmest intet negativt at sige om de nye højtalere fra Libratone … lige bortset fra prisen! En Libratone Live koster mindst 5.290 kroner, men kan sagtens blive dyrere, hvis man vil have italiensk uld i smarte farver. Til sammenligning kostede Libratone Beat kun ca. 4.000 kroner, så de ekstra watt og AirPlay koster altså knaster ved kasse 1. Det samme gælder for Libratone Lounge, som ikke kun er den største AirPlay-højtaler på markedet, men helt sikkert også den dyreste. Med priser, der starter ved 8.990 kroner, skal man virkelig gå op i stil, god lyd og skandinavisk design, hvis man investerer i en Lounge.

Men det er måske med vilje, for folkene bag Libratone har ingen intentioner om, at deres produkter skal blive til slagtilbud hos Elgiganten, og det er der ved gud heller ingen fare for!

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 19 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Udviklingsredaktør og journalist. Peter har arbejdet for Lyd & Billede siden 2012. Han har været aktiv som tech-journalist for talrige medier siden 1998, bl.a. som chefredaktør for gadget-magasinet GEAR og som journalist for magasinerne PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartphones og andre bærbare enheder samt om teknologisk innovation, herunder 5G, elektronisk mobilitet og smarte hjem.
1 kommentar

Skriv et svar

  Læs også

  De kompakte JBL L82 Classic giver så meget sjov for pengene, at vi udråber dem til bedst i klassen.
  iPhone 12 Pro Max tørrer gulv med konkurrenterne og har det bedste kamera, vi har set hidtil.
  Sonys topspecificerede spilkonsol byder på lynhurtig ydelse og knivskarp grafik – skræddersyet til næste generation af avancerede spil.
  Apple iPad Air og Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i drabelig tvekamp.
  Denon har aldrig lavet en bedre surround-forstærker end jubilæumsmodellen AVC-A110.
  Hvis du skifter den gamle strømforsyning ud med en ny, kan det ske, at du bliver lige så overrasket, som vi blev.
  En digital notesblok er en meget bedre idé, end det lyder. Især når den er så god som reMarkable 2.
  For dem, der har råd, får man nok ikke bedre lyd fra den digitale musiksamling eller fra streaming-tjenester. Hvem der bare var rig!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  DALI Oberon On-Wall C

  Vejl.pris 10998 kr Går i ét med omgivelserne

  Sony SRS-XB33

  Vejl.pris 1199 kr Festlyd på farten

  Sony SRS-XB43

  Vejl.pris 1799 kr Festlyd på farten

  Huawei Sound X

  Vejl.pris 2490 kr Glimrende lyd fra Huawei-debut
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.