: i-box Max

Sej bærbar højttaler

i-box Max er en cool Bluetooth-højttaler, der kan spille højt og samtidig oplade din mobiltelefon.
Lyd & Billede mener
Praktisk i brug med mange tilslutninger og godt med tryk, hvis man bruger bas- og diskantjusteringen aktivt.
Man kan få bedre lyd andre steder.
Specifikationer
  • 2 x 50 mm elementer
  • 75 mm basradiator
  • Bas- og diskantjustering
  • Line-indgang
  • 10 timers batteritid
Annonce
Annonce
forfatter

Markedet flyder over med små og store trådløse højttalere. Derfor er det ikke let at vælge. Engelske i-box er en af de mange nye producenter, der hurtigt har fået sig et bredt udvalg af trådløse modeller. Topmodellen Max er den største og stærkeste, og med batteridrift og relativt aggressivt prissat er den et interessant alternativ.

Den 29 cm brede højttaler bruger Bluetooth til trådløs overførsel af musik. Dermed passer den fint sammen med en tablet, mobil eller bærbar. Da den også har NFC-parring (bare hold telefonen hen til den for at parre enhederne), er den let at sætte op og bruge. Store knapper, en ordentlig – gummieret – volumenknap og et bærehåndtag gør, at vi ikke har meget at udsætte på brugervenligheden.

 

3142_i-box_Trax

Praktisk nok har den to analoge indgange til andre lydkilder end de trådløse, og med ti timers batteritid kan den holde til en lang dag på stranden. Eller på pisterne. En anden praktisk ting er, at den har en mikrofon, så man kan tale med nogen, der ringer, hvis mobilen er parret med højttaleren.

Annonce

De to USB-stik på bagsiden kan bruges til at oplade to enheder (maks. 2,1 ampere) samtidig fra højttalerens interne batteri.

i-box Max er bygget i plast og føles lidt billig i forhold til f.eks. Jabras højttaler i samme klasse, men den kan spille højt og gør det uden særlig meget forvrængning.

Med bas- og diskantkontroller på bagsiden kan man selv justere klangbalancen, og jeg måtte skrue temmelig meget op for dem begge for at få en brugbar balance i lydbilledet. Gør man ikke det, er bassen simpelthen fraværende, og lydbilledet virker lukket og uklart.

Med bas- og diskantjustering bliver det straks meget bedre. Men man kommer ikke uden om, at i-box Max ikke spiller lige så medrivende som f.eks. UE Boom til 1.500 kroner. Bassen mangler kraft, og dynamikken er anæmisk, så man ikke ligefrem sidder og stamper takten. Hvad værre er, så lyder mellemtonen, som om den kommer fra en lukket kasse – hvis ikke man skruer op for diskanten. Så bedrer det sig, og vokaler kommer lidt tydeligere frem.

Vokalharmonierne fra pigerne i First Aid Kit flyder sammen og gør det svært at skelne stemmerne fra hinanden. Strygerne på John Williams’ filmmusik til Schindlers liste lyder fladt og uden klangbund, og Ryan Adams’ seneste album får aldrig det tryk, som jeg oplever med UE Boom eller Bose SoundLink – der er meget mindre end i-box Max.

Annonce

 

Konklusion

i-box Max’ styrke ligger i en relativt gunstig pris, god batterilevetid og mange tilslutningsmuligheder, men lydkvaliteten er ujævn. Den er et godt valg, hvis antallet af tilslutninger og bærbarhed er vigtigt, men man kan få bedre lyd andre steder. Selv om man måske er nødt til at lægge et par hundrede ekstra på disken.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 39 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
Har du dette produkt?
Giv din karakter.

0 / 5. Antal stemmer: 0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også

Old school-teknologi har aldrig været bedre end i vor tid. McIntosh MC1502 er beviset for dem, der tvivler.
Technics SU-R1000 er noget af det mest unikke, vi har set – og hørt – i high-end-klassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.
Klipschorn fylder 70 i år. Det fejrer vi ved at forvandle vores lytterum til et inferno.
Asus ROG Flow X13 er lige til at proppe i tasken, og den kan også bruges som tablet. Men den har grafikkræfter i sværvægtsklassen.
Tangents lille trådløse forstærker er perfekt til det lille begynderanlæg i hobbyrummet eller på børneværelset.
Det bedste kamera, vi har testet, er kommet i en mere kompakt udgave til en meget lavere pris.
Den nye 2021 Mercedes S-Klasse er fyldt med innovative og kræsne løsninger for både øjne og ører. Vi har brugt nogle dage bag rattet for at se og høre, hvad den nye bil har at byde på!
Med Celestee har Focal overgået, hvad vi troede var muligt for lukkede hovedtelefoner i denne prisklasse.
Skal du have hi-fi på kollegieværelset eller et par fine højttalere til skrivebordet, kommer du langt for små midler her.
JBL Live Pro+ er komplette med aktiv støjreduktion, og selv om de lyder middelmådigt lige ud af æsken, reddes de af en fabelagtig EQ i app’en. Dermed kan de alligevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 er den første smartphone med Qualcomms nye Snapdragon 888-processor. Det er den mobil, du skal købe, hvis du vil have mest for pengene.
Uanset om du har mulighed for at rejse i påsken eller må nøjes med en tur ud i lokalområdet, bliver oplevelsen bedre med en af disse bærbare højttalere i tasken.
Citroën har formået at elektrificere C4 uden at falde i fælden og har skabt en helt anderledes oplevelse.
Electrocompaniet har opdateret deres phono-trin, men ændringerne er subtile.